Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak mne sa najlepsia technika osvedicla (sry ak su tu gramaticke chybi, ale som k...a mimo) tak na vatove tampony alebo servitky navlehcene ostatou vodou, hlavne aby stale bola vlhka, semienka vyklicia na 99,9% ale musia byt v tme a vlhkost hraje velku rolu. tento sposob sa mi osvedcil a stale ho pouzivam, ak vidu korienky posypem ich stimulantom a je to uplne v pohode prajem vela uspechov
Nejrychleji se mi osvědčilo napustit do kelímku vodu a hodit tam semena.
Je bacha druhy den stim už nemanipulujte, aby se nepotopily.
Nechávám je tam, dokud neukážou klíčky cca 2-3 dny.
No já klíčil ve vodě,
1. 24h odstátá voda
2. šup je tam
3. pozorovat jak nádherně plují na hladině, pouštějíc smerem ke dnu malý bílý kořínek ... no neni to nádhera
4. šup do hlíny a bylo to
Nyní to však dělám ještě jednodušejc
1. malej rašelinovej květinášek se substrátem
2. 1cm dirka
3. šum ho tam
neboli zádně klíčení, ale rovnou do půdy, pak stačí hlídat vlhkost (NESMÍ PROSCHNOUT!!!, ŽÁDNÝ BAHNO) a je to ... pěstování přece není žádná věda.
PS.: Jak píše Sciurus, když máte drahy semínka, který vypadají zdravě a přitom nenaklíčí a neklíčí... zkuste jím opatrně naříznout obal:
Opatrně skalpelem (nebo odlamovacim nožem) naříznout kolem dokola (po hraně semínka) obal, velice jemně ne moc hluboko... a nechat klíčit.
Zrovna včera jsem to dělal (poprve :-D ) a vyšloto, semínko je již v hlíně.
pGeRaOcWe
Naposledy upravil (: FRODO :) 10-12-2010 v 22:24 PM
Taky klíčím pomocí vatových tampónů, je to jednoduchý a klíčivost je dost vysoká.. Zrovna teď jsem měl 100%.
Jinak k těm vložkám.. Příjde mi to jako uplná blbost, protože jo, vložky tak nějak možná vypadaj, že by mohly bejt good na klíčení, ale opak je pravdou. Nedávno jsem se o tom bavil s kamarádem a došli jsme k závěru, že vložky jsou napuštěný nějakejma těma fekálama, který do sebe sajou všechny tekutiny.. Bůh ví, co tam vevnitř je, ale stačí se kouknout na reklamu s vložkama. Je to podobnej systém jako dětský pleny, ty maj taky v sobě nějaký ty gely nebo co to všechno. Dost bych se o semena bál. Vložky nechte ženskejm, budou rády a semena taky.
Ahoj groweři!
Rozhodl jsem se podělit s Vámi o můj patent na jednoduchou, levnou, avšak efektivní klíčírnu Je určena pro klíčení většího počtu semen. Podotýkám, že klíčívost semen je opravdu vysoká a rychlá.
Nejedná se o žádný super patent, ale jako inspirace nejen pro growery s malým rozpočtem jistě poslouží skvěle
Co budete potřebovat?
1. CD/DVD box na 40 a více CD
2. Průhledná "CD", která se ke každému boxu přikládají (vždy je jedno na spodu balení)
3. Gumové kroužky, matky, či jiné kroužky podobného tvaru
4. Kosmetické tampóny (doporučuji) nebo jiný podklad ke klíčení
5. Foto 1 č.1
Jak na to?
1. Ujistěte se, že je vše čisté
2. Střídavě přikládáme kroužky a střídáme s průhlednými CD (Foto 1 č.2)
3. Do každého patra průběžně vkládáme dostatečně navhlčené tampóny a na ně pokládáme semínka
4. V případě více druhů semen označte nálepkami či fixem, kde co máte, ať se Vám to nepoplete
5. Zavřete průhledným víkem
6. Uložte na místo, kde bude dostatek tepla a tma (vyklíčí i na světle, ale přeci jen pod zemí také není světlo, takže nebudeme kytky zbytečně stresovat, že? ) )
Fotka celé klíčírny i s osazenstvem je na 2. fotce.
První klíčky se objeví už za 18-24 hodin (podle kvality a genetiky semen).
Rada na závěr: Dáte-li box opatrně do černého pytle na odpaky a položíte přes den na slunce, semnínka budou krásně v teple a jistě vyklíčí dříve
Doufám, že jsem Vás inspiroval, popřípadě pomohl s Vašim problémem, jak naklíčít
Původní příspěvek od Bratři v tripu Doufám, že jsem Vás inspiroval, popřípadě pomohl s Vašim problémem, jak naklíčít
Dokonale.
Už vidím jak budou grouři vrnět blahem až se jim to (pěkně hezky všechny strainy označený) hned při prvním vyndavání sesype na jednu hromadu... hej, čím víc odrůd, tím víc punku... načež opět rádi sáhnou po sice levicovějším a technologicky zaostalejším, leč léty osvědčenému futrálu od vanilkovýho nanukáče.
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
No nevím .. moje spolehlivá klíčírna kolem 95procent a víc je nějaká miska + hajzlpapír + voda + hajzlpapír zvrchu ... žádné zbytečné pičoviny navíc. Jo maximálně fix na popisku
PS: navíc máš stejně ty semínka na "světle" .. což by se jim v přírodě nestalo, byly by pěkně v hlíně(čti: tmě)
Ja teda dycinky klicil akorat v malych RW kostkach (2,5 x 2,5 cm) a spokojenost. Kostky jsem pres noc namocil ve vypehackovane vode tak na 5,4 pH a pridal do ni korenak. Pak udelal dirku v kostce, sup tam se seminkem a kostky jsem prdl nekam do parnicku... za 4 dny vylezly i ty nejodolnejsi... Kdyz se mi nejaky nepozdavalo, tak jsem ho zakapl H2O2 30% v pomeru 1ml/ 1l vody. Popsat si to muzes taky bez problemu, pokud pouzijes jeste sadbovac. Navic v kostce se seminkem uz vubec nehybes, nechas ji prokorenit a sup s tim do jakyhokoliv media/systemu.
Nejak bych nevymyslel uz vymysleny, ale kazdopadne , snaha se ceni.
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
leta letouci jedu hrnek s odstatou vodou a vzdy (v zavislosti na genech) perfektni. Vzdycky sly do par hodin ke dnu (az na jedno,dve ktere potapim obvykle ja) a nebyl nikdy problem. Az ted ctu ze se vam vic libi kdyz plavou. ...
vaticky, vlozky, šnuptichle atd. myslim nicemu extra nepomuzou. kazdopadne proschnou jiste driv nez dve deci vody. Semena na puknuti vzduch beztak nepotrebujou..? Nemluve o tom ze nekery kvalitky vyjedou extreme rychle a pokud se napotvoru nekde vic hodin zdrzite tak ty mikroskopicky korinky (ty co fakt nevidite; ..jsou uz i na tom prvotnim korinku?) muzou (asi) prorust do vaty... hawk..
Ahojte, idem klicit prvy krat a chcel by som vediet ze kolko mam dat asi vody ked pouzivat obycajne servitky. Tie semena maju v tej vode plavat alebo to ma byt len tak aby boli tie servitky vlhke? A ako casto potom dolievat vodu?
Zdárek - taky jednoduše používám nádobu s vodou (sem hlava děravá a toto eliminuje možnost vyschnutí což je asi nej riziko klíčení na vatě)
Jediný vylepšení je, že vodu probublávám - klasicky vzducháčem do akvárka - víc kyslíku pro semena a zároveň to snižuje množení bakterií a řas..(i přesto to radši dávám do tmy..)
semena sice nejsou v klidu, ale úspěšnost slušná (v přírodě když spadne do potoka taky vyklíčí v pho..)
Ja dam na talirek normalne odstatou vodu, tak aby aspon kousicek seminka vylizal nad hladinu, dam tam seminko a hodim to nekam kde je klid a tma, zatim se nestalo ze by mi seminko nevyklicilo!!! Ale priste to asi udelam trosku jinak, kdyz sem dal seminka rovnou do hliny tak z 6 mi jich vyklicilo 5 a zda se mi ze rostou rychlejc nez kdyz je predpestovavam. Od ted to asi budu delat takhle
já bych semínka nepotápěl z jednoho prostého důvodu a to je přísun kyslíku pro semínka nejsem žádný genetický inženýýr ale řekl bych ze kyslík hraje pří klíčení velkou roli
peace
Vetsina seedbank udava jako nejlepsi zpusob pro kliceni jejich semen klasku a to je proste hlina... koupit substrat pro vysev a mnozeni kterej ma nizky ec a maj ho snad vsude v zahradnictvi. Sup do kelimku 1cm diru zahrnou lehce zalejt a cau zadna veda...