Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
takze majstri podme nato, na slovensku som zohnal tieto suciastky v tychto cenach dufajme ze vam to aspon trosku pomoze:
KT 784 - 65 sk
R 22k - 1 sk
R 100R - 1 sk
K 220n (275V) 100V nemali je to to iste len silnejsie - 8 sk
R 82 R - 1 sk
TP 1M5 - 2 sk
P 1621 M001N - 25 sk
D KR 100 - 6 sk
hmatnik na potenciometer - 20 sk
+ ja som kupoval hotovy plosak je sice trosku drahsie ale je to aspon hotove a ten kto nema ako vyleptat a spravit ten plosak naj jednoduchsi sposob - 50 sk
Krabicku so zastrckou a zasuvkou ktora je k tomu potrebna som zatial nezohnal musim popozerat a popytat sa
v podstate schema je ta ista co Evildoerova spracovana podla schemy od nasho slovenskeho growera...matko diki ti obaja si zasluzite K+
Schema je trosku upravena na nase slov. suciastky:
habitrix:
Taky zrovna dělám na tomhle regulátoru. Krabičku jsem obědnával na www.gme.cz, tak se koukni na jejich .sk klon. Maj jí vedenou mezi krabičkama na adaptéry
BTW: 20sk za hmatník na potenciometr bych asi nedal. To už bych rači konec hřdýlky omotal elektrikářskou izolačkou.
2 Erixon
Prave dnes na obedovej prestavke som vychytal taku krabicku a presne v tej predajni som pozeral aj katalog GME a mali ju tam tiez. Ja mam krabicku z katalogu firmy sos... tu je link pre zaujemcou aby ste to mali lahsie) www.sos.sk
Ohladom toho hmatnika ...to su ceny u nas na slovensku bolo mi jedno ci dam 16 sk za mensi, tazsie ovladatelny..alebo 20 sk za lepsie sediaci na tom potenciometre
Podla akej schemy ides, Evildoerovej alebo mas v rukave nejake vychytavky?
Nojo, na slovensku máte jiný ceny, za hmatník jsem dal 4kč.
Tišťák navrhuju v eaglu a plánuju to udělat fotocestou. (fotopositivní cuprexid + rtuťovka výbojka). Oproti schématu tam ještě přidám pojistku.
Takze som tu z vyslednym produktom, regulator je hotovy a funguje ako ma! takze aj podla mojej trosku zmenenej schemy to funguje. Vela zdaru pri praci ak sa niekto do toho pusti
Tak mi ted ucitel rekl, ze regulator je zbytecne slozitej.Prej mam dat diodu seriove s tim vetrakem a spomali to vetrak tak uvidim.Kazdopadne to bude bez regulace.
Caute tak som tu zo zistenim ohladom toho regulatoru neviem ci sa da tato vada nejako odstranit ale asi skor nie po prepojeni ventilatora na regulator je vsetko funkcne daju sa krasne znizit otacky ale bzuci to viac ako ked je ventak na plnych otackach bez regulatoru, regulator sice ubere z otaciek ale prida na hlasitosti takze je to pre mna nevyhovujuce ak niekto vie ako to bzucanie odstranit..... ak sa to da mozte poradit zatiim cus
Zalezi na vykonu vetraku. Treba 400V(na tom moc nezalezi ale nesmi to byt na naky maly napeti, kdyz reknes v elektru ze to mas na sitovy napeti tak ti poradej) a proud si zpocitas (vykon vetraku/230).
Edit: Je to vykonova dioda a me ji dal ucitel ze staryho PC zdroje.
pls, mam otazku -> da se tenhle regulator pouzit na TDcka ( asynchroni motor s kotvou nakratko) nebo se u nich musi pouzivat fakt jen transformatorova regulace?! dik