Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj všem.
Tak sem si vyrobil ze zbytků hash ledovou metodou. Cca 160 g suchého- směs- spodní paličky a lístky z paliček.
Na fotce po přesetí, před pressingem.
Máte prosím někdo zkušenosti s čištěním síta? Nejvíce se mi samozřejmě zanáší ty nejjemnější- 25 a 73 mikronů. Musím je čistit po každém přesití a celý proces je tím hodně zdlouhavý. Čistím nejprve olejem a jemným zubním kartáčkem, tím mi pryskyřice povolí, ale zase je to celé mastný, takže odmasťuji alkoholem a nakonec jarem. Máte někdo zkušenosti s něčím lepším??
Díky moc.
Jinak k tomu sítu,já jsem ho nikdy nečistil,proto jsem se divil že u toho dycky strávím mladí 😀 naposledy jsem ty pytle chytil a vyhodil hh
Každopádně by nebyl špatný přípravek co používám na čištění rukou a nůžek po stříhání od pryskyřice ja mám doma konkrétně " sticky bye bye " ale je to trošku dražší ale třeba by se našla nějaká napodobenina
Ale jak říkáš,mám ty ruce potom mastné,takže je musím umýt mýdlem
Díky za koment a radu. Čištění síta by se mělo provádět po každém přesití, i když na to taky občas dlabu, kvalitně vyčistit síto je voser. No a právě minule už bylo té pryskřice tolik, že se tím síto ucpalo skoro úplně i po jednom prosetí. Nebo sem si říkal ty prosetí rozdělit do více- já tím předtím třeba celou hodinu míchám, tak jestli to není tím, že tím míchám moc dlouho (za neustálého udrževání chladu a přisypávání ledu).
Možná zkusim přesít už třeba po 15 minutách míchání.
To jakože i po tom přípravku "sticky bye bye" máš mastný ruce?? To je celkem na nic a jen to potvrzuje, že mastnota je na odstranění pryskyřice asi nejúčinější...
Ahoj hele nejlepší je podle mě po pouzivani těch síť pouZit isopropyl alkohol, popřípadě líh a potom prolejt horkou vodou. Resp nechat odpařit ISO cca 15 min a pak až horká voda
Na návod nemám moc čas, můžu to stručně popsat, ale myslím, že těch míst, kde se to dá po*rat je dost. Co myslíš tím malý výnos?? Já mám vždy z cca 100 g suchého materiálu mezi 10 až 20 g "čisté" pryskyřice různé kvality (dle hrubosti síta). Důležité je chladit, udržovat stále teplotu pár stupňů nad nulou, co nejvíce chladit, stále přidávat led za stálého míchání. Jedno míchání dělám klidně i hodinu v kuse, pak přeseju a pak znova...takhle i třikrát dokola a stále je co sbírat na sítu. Proto právě moje otázka tady někde zněla, zda to není plýtvání, jestli bych z toho nevymýčknul ještě více- bez odezvy...
Taky hodně záleží na materiálu jaký použiješ a na tom, co s tím děláš po prosetí- sušení, press, zrání atd...
ať to roste!
Čauko,já právě teď koupil větší pytle a to 25L,měl jsem ty 5L a stalo to za vyliž prd..el , zároveň budu poprvé používat suchý led...máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak ty tvoje vobludy vypadají nehorázně,kdybych to měl přirovnat k pohádce, tak jednoznačně -- kráska a zvíře --
Hehe jen tak dál 🤘 ať to roste
Původní příspěvek od Growoli Čauko,já právě teď koupil větší pytle a to 25L,měl jsem ty 5L a stalo to za vyliž prd..el , zároveň budu poprvé používat suchý led...máte s tím někdo zkušenosti?
Jinak ty tvoje vobludy vypadají nehorázně,kdybych to měl přirovnat k pohádce, tak jednoznačně -- kráska a zvíře --
Hehe jen tak dál 🤘 ať to roste
Ahoj. Se suchým ledem zkušenost nemám.
jinak sem se koukal a ty moje pytle mají objem 19 l