Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hmmm , PH ok , tak to potom fakt nevim , rikam to uprime .
V tvem pripade , kdyby se tohle stalo me , tak bych si asi nevedel rady.
Asi bych pak spolehal na kluky s tim prelitim.
Kytky jsem v zacatcich taky dost casto prelival ale vypadaly uplne jnak.
Nejdriv uplne prvnni vec , ze svesily listy ktere byly stale zatim zelene , pak kdyz se nesjedna hned naprava tak teprve po nekoika dnech az zacnou listy zloutnout a delaji se nekroticke skvrny.
A jak dlouho ten problem vubec trva , preci musel nejak zacit , tohle je nejake pokrocile stadium . Co se delo s kytkou v zacatku kdyz si na ni poprve zpozoroval zmeny?
První, co se na nich objevilo byly žluté, usychající listy ve spodním patře, vypadalo to, jako začátek nedostatku hořčíku a draslíku, tak jsem udělal mix a kytky jsem poprašoval. Jenomže to nepomohlo, tak jsem stále zkoumal, co to může být, doopravdy nevím, jestli to může být přelití při takovémto množství (250ml/2dny, poslední cca týden 150ml/dva až dny). Trvá to asi tak druhý týden a půl. Ještě můžu zkontrolovat pH půdy lakmusem, abych pro všechny případy vyřadil nepřesnost špatně zkalibrovaného měřáku (jestli je vůbec možné to takto kontrolovat). Každopádně, pokud to vyjde i tak OK, jak zajistím to, abych zbavil kytky bezpečně přebytečné vláhy v indooru, aniž bych je zbytečně stresoval a riskoval vše?
QUOTE]Původní příspěvek od affilius První, co se na nich objevilo byly žluté, usychající listy ve spodním patře, [/QUOTE]
Tak se projevuje u kytky hlad = nedostatek dusiku a dalsich prvku , nebo hlad cislo 2 = zablokovani zivin zpusobenym spatnym PH.
Podivej se na fotky na intenetu a hledej nedostatek dusiku a doufejme ze poznas jesli to vypadalo takhle. Koukni ale na mooooc fotek at mas jistotu.
A pak se jeste pro jistotu podivej jak se projevuje horcik draslik.
Ano dobry napad, zmer to lakmusem ale nech to v te destilce nebo RO nebo snizene na PH na 7 , nech to v tom pul litru dve hrste hliny ,a nech hodinu , obcas zamichej a po hodine to zced a tu vodu zmer.
Strc prst do rohu kveinace a na spicce prstu citis .... vlahu , mokro, sucho nebo bahno?
Musime na to spolecne prijit.
Stat se tak me tak by me asi jeblo.
Dal jsem to vylouhovat teda, za hoďku se na to podívám a postnu update. Každopácně, když sáhnu prstem co nejhlouběji můžu (asi tak 3/4) květináče tak vlhko tam je, ale jenom trochu, hlína mi nezůstane na prstě, jenom malinko, že kdyby to bylo horní vrstva, tak je chvíli tak po 'poprášení' vodou z rozprašovače. Dusík jsem zavrhnul už minulý týden, nejvíce mi to připomíná ten hořčík a draslík, ale ani poprašování přímo listů nepomohlo ani trochu, ani to nezpomalilo mi přijde.
PS: taky jsem z toho na prášky, ale aspoň bude 'křest ohněm'
V tom případě bych měl dát zálivku tedy. Jak jsem psal, dával jsem cca 250ml/ dva dny, dokonce jsem to i odměřoval (ne přesně na ml, ale víš jak) hlína je původně hlína pro orchideje smíchaná s dalším, čistě hlinitym substrátem (teď si nevzpomenu, co to přesně bylo, ale bylo to 'pro květ') a trochou písku a trochu najemno nadrcených vaječných skořápek.
TAK JO KURVA, LAKMUSOVEJ PAPÍPREK TO ROZSEKL, POKUD SE TOMU DÁ DOBŘE VĚŘIT, ALE MYSLÍM SI, ŽE JE TO JEDINÁ ODPOVĚĎ, KTERÁ DÁVÁ SMYSL....
Kouzelné papírky z lékárny říkají pH 5.3-5.5, takže asi jsme na to přišli...
teď mi prosím někdo vysvětlete, když voda má 6,8 nebo kolik (prostě je v normě) a po hnojivu to má 6.5, tak jak se stane, že hlína má 5,4 cca? A co s tím? musím udělat průplach nebo se to dá i jinak?
to je tim substratem,mel jsi koupit nejakej lightmix ,proste hlinu na travu ted uz s tim asi nic moc neudelas.
ja bych zacal od znova......sadstory....
posilam aspon K
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Lakmusove papirky jsou spolehlivejsi ( je ale vic druhu , nektere lepsi nektere horsi ) nez PH metr ale je to s nima pracny, PH metr se muze rozhasit a pak neukazuje spravne.
Tak ze preci PH , no aspon ze jsme na to prisli .
Takze fakta jsou takovy mas to zasoleny jako prase , prehnojeny spaleny jelikoz ty ziviny co si tam 14 dni lil rostlinky nemohly vstrebavat. Zablokovany prijem zivin.
I kdyz by se organika spravne nemala prolevat , tak jsou pripady ze se prolit musi, tak to vem do sprchy pod tvou kohoutkovou vodu 6,4 a prolej to fest kazdy kvetinac u vsech co mas jesli vypadaji stejne. Je tam ale chlor tak pak musis jeste kazdy kvetinac prolit odstatou vodou s ph 6,5.
Ale nepocitej s tim ze budes mit slusnou sklizen.
Zacal bych asi znovu s Hlinou Biobizz . kdyz uz mas ty stejne hnojky a rozhodne bych nesahl po automatech pod lampu.
Čau, pár dní jsem to tu nečetl a koukám, že mě dobře zaskočil crazyben 😉 jasně že pH řešit nemusí. Má koupený substrát s ideálním pH, hnojky které si ho sami z jeho vstupní vody upraví. Chtělo by to někoho, kdo rozumí ec, myslím, že tam by mohl být problém vzhledem k tvrdé vodě. Ale tomu já nerozumím, stejně jako kolega leju Biobizz od oka celé kolo/a 😁 a nejlépe se mi začalo dařit, když jsem se na řešení pH vyprd.
Má rada zní - nech substrát proschnout, sodu a jiny kraviny neřeš. Až bude substrát proschlý, začni zalévat s hnojkama, bude to chtít trochu citu, suchý substrát blbě pije 😉
Jinak shrnu : Madi nepřekvapil a Crazybenovi K+
Nečekej, že se špatné listy zpraví, sleduj nové, tam se ukáže co a jak.
Koukám, že používá Biobizz light mix, jestli teda dobře čtu