Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec, jen poznámka, pasivní pritah by mel mít větší průměr než odtah, já osobně mám 125mm odtah a 200mm pritah, i tak mám v boxu podtlak. U cooltuby by to melo byt poskladano - filtr, ventas, cooltuba a ven z boxu (teplej vzduch by neměl jít pres ventas). Příprav se na to, ze to bude vždy hucet, i když sebelip odhlucnis ventas, bude dělat rachot proudící vzduch. Zásuvkova regulace (triakova) na prima klime funguje, ale ventas potom bzuci a je to možná neprijemnejsi než proud vzduchu.
Já asi půjdu do toho cooltube a uvidí se,to zase není tak pekelná investice
L1st3r- Ahoj,ten přítah pořeším,udělam jeste dvě díry 8cm dneska,ale teď si mě docela dostal s tím poskladáním u cooltube,jestli jsi videl,jak mám řešený odtah,tak asi chápeš,že to nebude možný Myslíš,že bude bída složit to takhle- filtr,cooltuba,ventas ? Díky
Ale pravda .. když se mi zvedne teplota nad 29 stupnu vent začne automaticky bzučet, možná trošku dře stěny U výrobců píšou do kolika je to stupnu, záleží na materiálu no
Tak snad to bude šlapat,dneska bude cooltube ,tak to nainstaluju nejdýl zitra a jsem zvědavej,co to stahne Každopadně udelám ještě dvě díry na přítah a přemýšlím jestli se mám srát s tím rozbalováním té krabice s ventasem,abych ho dal na tu druhou rychlost :/
No ono když se podivas na ventas, tak by tam mela byt maximální teplota, já ji tam mám napsanou a je to 40°C. Asi to nebude úplně problém, ale zřejmě tím teplem bude vent víc namahanej. Chápu ze jsi omezenej prostorem, ale pokud by se ti podařil narvat do skříně, asi by se ti podařilo ho víc utlumit.
Myslíš,že by to bylo tišší,než takhle mega zadělaný v rockwoolu? Já nevím,jestli se na něj ještě někdy podívám,jak je zadělanej
Jinak ted jsem tam pověsil a zapojil cooltube,jestli sviti atd. a zdá se mi,že to svití mnohem míň,než tamto stínidlo a hlavně hrozně malej rozptyl,nebo jestli se mi to zdá :O Teplotu jsem ještě neměřil,to udělám zítra,páč to nemám napojený na ventilaci zatím.
Ventas je v krabici a kolik potrubí mas od něj než ústí ven? Snad chápes jak to myslím, testoval jsem susinu, tak si nejsem jistej zda je to srozumitelný.
Nevím jak moc by ti ho utlumila ta skříň, ale mel bys tam takhle cca metr potrubí a pres něj by se přenášel zvuk ventu minimálně a zůstalo by ,,jen" sumeni proudícího vzduchu. Ideální by bylo pořídit nástavec na tu skříň a mohl bys mít vent tam i zaizolovanej vatou.
Jinak od cooltuby necekej zázraky, je to nejlevnější varianta vzduchem chlazenyho stinitka a to ze ma nic moc rozptyl je známo.
K ventasu vede potrubí ze skříne a ventas ustí přímo do nitra krabice. Je to srozumitelný i přes to No snad ten teplej vzduch kousne takhle,dneska zapnu a uvidíme
No je to dost bída rozptyl Možná z ní zkusím sundat ty přídavný křidélka,který jsou stejny malý jak svině a nandám přes tu tubu to starý stinidlo. Všiml jsem si,že to není hobby,ale spíš vypadá jako to primaklima Vega a hlavně je široký,takže by možná bylo lepší než ty dvě ubohy křidýlka od cooltube.. :/
Ahoj borci
Tak jsem včera přivezl řízky a od 7 večer začal svítít. Jakmile vypnu odtah teplota skočí za 20 min na 33-35 a když je zaplej tak 30 dvě kytky mají bíle skvrny,jako opalený cooltube jsem zvedl ze 70cm na 80 cm a furt takový horko Poradte nekdo,co s tim prosim.. Vlhkost se drží okolo 55-65,takže taky nic moc. Ofuk spuštěnej nonstop a to taky tý vlhkosti moc nepomáhá.
Vlhkost je cajk, já mel minuly kolo okolo 30% což je blby, teplota 30 stupňů není taky problém pokud nejedes hydro, vem si kolik je ve foliaku a kytky tam jedou jak blázen. Pokud se ti podaří zbastlit to stínítko, bude to určité lepší. Otázka je jak na tom budeš s teplotou v létě. Hod fotky jak ty skvrny vypadají.
Ale kytky nevypadají vůbec fresh mi přijde V noci jsem mel budiky a furt jsem to rosil,aby to nepadlo alespon pod 50. Už jsem z toho byl tak nasranej,že jsem rozložil stan z growshopu a až budou mít tmu,tak to tam přestěhovat. Ale sere mě to.. Jednak jsem s tou skříní měl práce jak cip a hlavně ten stan je hned jasnej.. Tady foto těch skrvn. Díky moc
Zkus to prendat do toho stanu, alespon to kolo odjedes v klidu kdyz uz mas rizky a tu skrin vyres jinym odtahem a vice ofuku, i kdyz za me je 30 stupnu v klidu a nehrotil bych to. Hodil bych tam obyc zvlhcovacku a jel v te skrini.
No už jsem to trochu vychytal s tou teplotou,takže to asi ještě zkusím tam. Kytky vypadají taky líp a skvrny se nezvětšují,a nedelaj tam,kde nebyly. Nevíš,co to je za skvrny na tý fotce?
Díky moc