Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od BRooT Taky se přikláním, ty fólie určitě nechat na kostce.
ty jo tak to sem vůbec netušil, proč to tam nechávat.. můžeš mi to nějak objasnit?
já osobně je sundávám, nejde o ten igelit, ale je tam i většinou ten papír co ty kostky drží u sebe.. takže nechci, aby mi v nádrži plavalo co tam být nemá. další sem si říkal, že se ty kostky zbytečně zapařujou a míň dýchají.. osobně sem je pokaždé sundal. schválně bych chtěl ale vědět, v čem je lepší ho tam mít. popřípadě taky zkusím.
Proč je tam nechávat, protože je to práce navíc. Kořenů stejně po stranách moc nepoleze, jdou k vodě , takže v NFT jen ze spodu. Je to netečný materiál z igelitu, ničemu to nevadí, je to sterilní a drží to kostku pohromadě, A tak když stím pak manipuluješ, tak nemáš ruce plný těch "pilin".
Další věc, v NFT máš nahoře něco na způsob kartónu, kterýmu sice voda nevadí, ale tam kde to řízneš se voda dostává do těch vlnek, kde to už vadit může, když tam máš kostky v tom igelitu, je to ok. Když to sundáš tak přes vsakování bude ze stran kostky tahat postupně i ten kartón
Ale z největší časti je to prostě asi individuální věc každýho Já nechávám
Původní příspěvek od misanthropetino Toto mi pripomina thread z outdoorovej galerie kedy siel frajer 49 automazarov v slnecnici. Nikto neveril, ze to moze dopadnut dobre a nakoniec nam kazdemu padla sanka . Ak ma niekto link, poslite PMko alebo to sem postnite, dik :-).
A to z akeho dovodu?
nedávno jsem taky hledal ty mazary ve slunečnici a nemohl jsem to najít,jeho fotku dokonce použila i Dutch Passion 😀
Původní příspěvek od BRooT Proč je tam nechávat, protože je to práce navíc. Kořenů stejně po stranách moc nepoleze, jdou k vodě , takže v NFT jen ze spodu. Je to netečný materiál z igelitu, ničemu to nevadí, je to sterilní a drží to kostku pohromadě, A tak když stím pak manipuluješ, tak nemáš ruce plný těch "pilin".
Další věc, v NFT máš nahoře něco na způsob kartónu, kterýmu sice voda nevadí, ale tam kde to řízneš se voda dostává do těch vlnek, kde to už vadit může, když tam máš kostky v tom igelitu, je to ok. Když to sundáš tak přes vsakování bude ze stran kostky tahat postupně i ten kartón
Ale z největší časti je to prostě asi individuální věc každýho Já nechávám
práce navíc to moc není, když to máš hned sundaný.. teď se hlavně neurážej, ale viděl si ty kostky někdy? dyť sou k sobě poslepované papírem.. ten z toho jen tak neoškrabeš. ruce plný pylin? manipuluješ s tím až na konci a to stejně ty kostky zamotáš do kořenů + textilie a vyždímáš, takže kostky se ani nedotkneš. a ty kořeny jdou hlavně za vodou, ale rostou všude, i navrch kostky prorostou. shodnem se, že to vyloženě průser není to tam nechat, ale na druhou stranu fakt nevidím jedinej logickej důvod to tam nechávat, ba naopak selzskej rozum radí sundat..
Nemam osobne skusenosti, ale co take riasy? Rastie to aj pod tym igelitom? Aku konzistenciu maju tie riasy? Nemoze sa stat, ze sa do obehu/nadrze dostanu prave kusky riasy? Aj ked sa zdaju byt neskodne, na pohlad to pre mna nie je nic prijemne. Dalej mi pride lepsie nechat ich tam aby na korene nepalilo priame svetlo.
Vsetko co hovorim je na na cisto teoretickej urovni a mozem sa mylit, preto budem velmi rad ak ma niekto vyvedie z omylu.
1. Celkový pohled do pěstírny
2. Jack Herer
3. Moby Dick
4. Detail paličky
Všchny nazory a připomínky jsou velice vítany
Pěstu a svobodě ZDAR
Zatial sa mi to velmi paci, daj si vsak pozor na spominane padli. Vela ludi s tym ma momentalne problemy. Precitaj si na fore nejake vlakna kde sa toto riesi kup postrek, na ktory su to dobre recenzie a preventivne si to postriekaj.
1. Jack Herer
2. Moby Dick
3. Moby Dick a Jack Herer
4. Detail paličky
5. Ze spoda
citace:
Původní příspěvek od misanthropetino
Zatial sa mi to velmi paci, daj si vsak pozor na spominane padli. Vela ludi s tym ma momentalne problemy. Precitaj si na fore nejake vlakna kde sa toto riesi kup postrek, na ktory su to dobre recenzie a preventivne si to postriekaj.
Drzim palce, posielam karmu :-).
Díky, na padlí se podívám slyším o tom prvně, budu rád když zašleš vlákna kde se to řeší. Samozřejmě taky pohledám, ale aby my neco neuniklo.
Padlí je největší kurestvo po sviluskach. Nejhorší je že to vydrží i - 25 stupňů, takže to ani mráz nezničí. Taky jsem stim teď bojoval a podepsalo se to na sklizni.
Jede to lavinovym efektem po celé ČR. Šíří se to vzduchem a můžeš si to přinést na oblečení.
Odkazů na padlí je tady hodně. Teď jsem strikal přípravkem horizon a nikomu toto kurestvo nedoporučuji. Sice se padlí nerozlezlo, ale schytalo to veškeré listy, které byly krásné a po aplikaci začali hnednout.
Kdysi jsem zkoušel peroxid a taky bez úspěchu (zase odešli listy do důchodu), bylo to dávno tak si nepamatuji poměr.