Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na pařník seru, nařežu, dám je do malých rw kostiček, kde jsem stonek strčil do kořeňáku, zaliju vodou z kohoutku a šup s nima pod dvě zářivky, pak jen hlídám vlhkost kostek a ničím je nestříkám GL
Aby to nevypadalo že jenom klonuju tak přidávám foto nějaké té paldy spolu s nějakým porovnáním je to týden před kosou
Už zbývá jen průplach a zimní večery budou zase o něco veselejší 🎱
Přidávam fotku kořenu skrze rw kostku ...vždy mi to udělá velkou radost
Květináč 6.5l do půli zasypaný (Canna ) kokosem hnojivo (Gh) podle tabulek teplota 27 stupňů pH 5.9
Podle potřeby později dosypu do plna a šup s tím pod 12/12
Tak ať vám to taky roste 🤗
Dnes jsem se rozhodl zkalibrovat pH metr
Rozdíl byl neuvěřitelný 0.3-0.4 pH což už je na pováženou
U větších rostlin to až tolik nevadí ale u klonů je to boj 🚰⚠️
Použil jsem místo rw kostek houbičky a musim konstatovat že to je velice dobrá věc perfektně drží vodu a když vysychá začne měnit barvu jediná nevýhoda oproti rw je že jsou podstatně dražší 🤑😷
Původní příspěvek od Negative Creep Na listy v pařníku nic nestříkat, jinak to chytí plíseň.
Ono to kolikrát chytí plíseň i samo od sebe a to člověk mohl vydesinfikovat celej pařník, než je do toho posadil.
Zvykol som rozprašovačom striekať do parníka 2-3x za deň, ale naozaj to nie je potrebné. Pleseň som zatiaľ našťastie nedostal. Inak dostal som na Cannafeste taký ten skúšobný set BIO hnojív of GreenHouseSeeds a zistil som že ich Enhacer sa dá používať pri rezaní - musím odskúšať
Chtěl bych se s vámi podělit o ranní překvapení které na mě čekalo .... Když jsem to viděl tak jsem myslel že mě ponesou nohama napřed (stáří výbojky rok a půl ) což je asi na hraně únosnosti nejlepší je že pořád svítila i když jen asi na 10 procent
Myslím si, že životnost výbojky je klidně i 5 let .. výrobce garantuje i 10 let s minimálním ubytkem svítivosti .. podle mě měnit výbojku po 2 letech je naprosto v pohodě .. měnit ju po 2 kolech je paranoidní
Životnost výbojky výrobce garantuje 10 let!
To myslíš vážně? Už po 2.000 hodinách klesá svítivost o několik %.
Někde tady byl graf jak u hps klesá svítivost. Na letošním Cannafestu byli prodejci hps s německa a ti garantovali 5.000 hod bez ztráty svítivosti.
měnit výbojku každý dvě kola nepovažuji ani já za nutné... mám tu výbojky který maj odjetejch třeba deset kol a stále dělaj plus minus g/w... svítivost jsem ovšem neměřil, beru to jen čistě podle výnosu...
používám sylvanie, philipsy a nebo osramy...
zkušenost 2x lucilux a regulérně zdechly do roka obě... jedna už asi po dvou měsících... takže ty si dovolim nedoporučit
Už sice pár let pod hps nejedu, tak bych do toho neměl co kafrat, ale kdysi jsem měnil výbojku zhruba po roce svícení( asi 4.000 hodin). Teď co jsem viděl na Cannafestu, tak výrobci ty výbojky nějak zdokonaluji(co se týče hodin svícení a klesání svítivosti).
Původní příspěvek od RadekS Myslím si, že životnost výbojky je klidně i 5 let .. výrobce garantuje i 10 let s minimálním ubytkem svítivosti .. podle mě měnit výbojku po 2 letech je naprosto v pohodě .. měnit ju po 2 kolech je paranoidní
Philips uvádí u HPS po 20 000h světelný tok 88% a Osram dokonce 94%. No a 365dnů krát 12hodin je 4380h, takže těch 5let by neměl být problém. Neplatí pro MH, tam je svítivost 90% už po 2 000h.