Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od LonGermaX Jen se zeptám, myslíš, že má cenu měnit květníky za menší. Nebo tam mám dát jen míně kokosu napříště. Já jen, aby to nebylo kontraproduktivní a necpal tam moc substrátu zbytečně. Nebo jestli vidíš v tom výhody? Asi ne co?
Já bych řekl, že to je celý zdlouhavý na příjem tak na start.
Hele zalezi na pestebni metode. pokude jedes na centraly a mas kratkou dobu rustu, staci ti bohate max pulka 6,5l kvetinacu. Kdyz je naplnis cele, kytky to stejne nestaci prorust. Kdyby do toho chtel nekdo stourat tak tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74619 jsem to tak jel a mam to overeny a jedu to tak i ted. Opacna situace by byla pri scrodu s dlouhou dobou rustu, kdy by to kytky zvladly cele prorust. Vyhoda na sog a 6.5l kvetniky je prave v jejich rozmerech do stran a v moznosti manipulace s kytkama. snad je to srozumitelny a k necemu ;-)
Hele zalezi na pestebni metode. pokude jedes na centraly a mas kratkou dobu rustu, staci ti bohate max pulka 6,5l kvetinacu. Kdyz je naplnis cele, kytky to stejne nestaci prorust. Kdyby do toho chtel nekdo stourat tak tady: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74619 jsem to tak jel a mam to overeny a jedu to tak i ted. Opacna situace by byla pri scrodu s dlouhou dobou rustu, kdy by to kytky zvladly cele prorust. Vyhoda na sog a 6.5l kvetniky je prave v jejich rozmerech do stran a v moznosti manipulace s kytkama. snad je to srozumitelny a k necemu ;-)
JJ to je já asi půjdu na příště do těch 6 L a spíš víc kusů, teď otázka kolik jich tam dát když mám stůl 120x100 květník má 20x20. Vycházími to na 30 ks na SOG na centrál , není to moc a myslíte že z toho vymáčknu max oproti co jedu klasiku s 16 ks, když zvolím vhodny strain co mi udela centraly a je vhodný na sog ? Já nechci bejt zlatokopka, ale spíš chci vyzkoušet metody pěstování a porovnat co se týče efektivity. A zkusit maximální možnosti a otázka zda to ve výsledku nebude od nuly k nule jen s přidělanou prací.
Souhlasím s těmi květníky 6,5L na bush a na ten SOG těch 3,5 je ideál, jen co mi nesedí je ten počet klonů. Věřím, že by to udělalo o něco lepší sklizen ale jestli se vyplatí mít o 30g víc, když dám o 3K víc za kony.
No však jasne, to je len technická záležitosť. menej kusov kompenzuješ dĺžkou rastu.. Záleží od strainu-struktúry klonu v kvete, nie každý sa na SOG hodí. No a niekto trebárs na jeden zárez do matky urobí tých 30 ks ako nič
Je to mas pravdu, ale tak tech 80 cm bych je dal na sog centralky po 30 kusech. Trebas to nekdy dam a promitnu to na growru. Kazdopadne na priste mam na zkousku model LPB od mistniho clena a ten jede hlavni top takze uvidime. Bude se mi tezko loucit s CM je to srdcova zalezitost nezklame v zadnem smeru.Vzdy prekvapi a doufam ze tohle kolo bude finalni rozlucka a predvede nam svoje prednosti protoze ja sem s nim nedal pres g/w ale jsou lidi co s timhle fenem dali i 800 pod 600w. Ale urcite se k nrmu vratim nekdy...
jdu vám udělat radost a nahodím foto z 30 dne květu. Jelikož sem si objednal Olympus SH-2 k vánocům tak jsem si ho následně musel vyzkoušet v praxi. A tu radost hend s Vámi zdílet.
Takže se pockochejte pořadnými fotkami and enyou it
Jinak minula zalivka jen voda. Moc nehnojim a stejne sou nahuceny jako prasata, takze zitra pri dalsi zalivce popremyslim zda jim dam uz max tech 1,8 nebo si to necham na priste protoze jak koukam ten metal halogenit mi prodlouzi dobu kvetu, napriste dam hned hps pri prepnuti.
Co si o tom myslite vy pratele? Je to mozne ze se to prodlouzi o par dni?
no, nevím jestli MH prodlužuje dobu květu... Důležitá je fotoperioda a ne spektrum. Tedy ze začátku než začnou mít už obstojné květy, které by ke kynutí využily červené spektrum. A i pod čistě MH se dají udělat zajímavé výsledky. Nevýhodou je primárně nižší světelný výkon prostupující méně do hloubky.
Jinak vzhledem k tomu, že osobní zkušenosti s očividně jiným fenotypem CM jsou takové, že kvete 50-55 dní 12/12, tak na to, že by jim teoreticky zbývalo cca 20 dní do konce moc nakynuté zatím nejsou.
Dále jsou dost tmavě zelené a zdravé, EC zvyšovat, podle mého, ničemu nepomůže. Možná trochu upravit poměry složek aby měly více fosforu a draslíku, ale EC navíc zbytečnost. Samozřejmě záleží jak žerou, nicméně vypadají nažraně až až.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Ja to porovnavam se stanem kde se jede CM soucasne a sviti se odzacatku jen HPS sice to je hydro ale palice jsou na pohled hustci a je to o tri dny pozadu. Perioda dobra kontroloval sem. Sice v kokosu to takovy sisky jak v hydru neudela ale nemuzu se zbavit pocitu ze za to muze MH.
Jinak jsou zdravi a jak pisu ja tam leji ob zalivku hnojky dalo by se rict a vic nez 1,6 sem jim nedal. Myslis, ze to je tema kvetnikama, ze tech hnojek je tam do objemu vic na tak malou kytku?
Premyslim, ze jim dam jen cistou vodu, nebo 2:1 P, K .
Jinak tohle pheno je kolem 60 dne. Jeste dneska Zkalibruji ec metr. Taky ten fotak dela trosku tim bleskem tmavotu a pod sodikem je prd videt prozkoumat barvu peclive pod normalnim svetlem.
Anebo je hydro prostě rychlejší To, že to v kokosu neudělá tak velké pálky úplně pravda není, možná ne tak snadno, ale takto bagatelizovat se to nedá.
Jakýkoliv systém bez média s navíc ještě přidaným vzdchováním nebo dobrým okysličením kořenů z principu toho systému se rovná rychlejšímu růstu a tedy i vývoj/změnám. I květ se zkracuje, celkově jak tak kytka jede, je zrychlená metabolicky a tím pádem rychleji reaguje na změny, at už positivní, negativní nebo na změny fotoperiody. Nevýhodou bývá horší chuť a možné problémy plynoucí z konkrétních systémů.
Osobně preferuji kokos, jelikož změny probíhají dostatečně rychle k případně snadné diagnóze nějakého problému, ale zase nejsou tak rychlé, aby to byla košťata + jsou rezistentnější vůči zmarům zahradníka, třeba když se sundá a zapomene na zálivku s též, řekl bych, lepší chuť jak u vyhnaných na hydru.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
No ja mam takovy zkusenosti ze sem dal to samy v hydru palice jednou takovy pohledove jak v kokosu. Kokos mel sisky mensi ale zato hutnejsi hydro melo sisky jednou tak velky ale po uschnuti se rovnaly vaze z kokosu. Mozna predviham a jak to moc porovnavam tak resim kraviny. Kazdopadne MH budu menit pri prepnuti.
Jinak co muzu pokurovat tak kokos ma lepsi strukturu sisek si myslim a i ta chut bude lepsi ale do chuti kdyz se krasne procisti malo kdo by poznal ze to je hydro.
Tak dneska dam lehounke ec 1,5 s vetsim podilen pk a pak napisu co vyteklo. Co ty kvetniky prece kdyz je mala kytka na kvetnik co ma vetsi objem tak ta doba pametni nez se ty hnojky vstrebaji trvaj dyl nez v polovicnim kvetniku, ne?