Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Podle toho co se píše na internetu tak ta moje cfl by měla mít 7000 lm a ten sodík co mám son-t pia plus 6600 lm to moc velký rozdíl není ale přece jen ten sodík má lepší spektrum pro květ tak co vy na to?
To znamená že:
CFL má 56lm / wat
Výbojka má 91/wat
takže za menší spotřebu větší efektivita?
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Tak jsem usoudila že 70w sodík bude opravdu efektivnější už jen kvůli klasické horizontální poloze lampy je květinka lépe prosvícená, musela jsem jí celou přeohýbat tak hned jak se srovná hodím jsem fotky
Není větší poezie bez rýmů a strof, než když přátelé trávu kouří a rozumí si beze slov.
Původní příspěvek od sWei Tak jsem usoudila že 70w sodík bude opravdu efektivnější už jen kvůli klasické horizontální poloze lampy je květinka lépe prosvícená, musela jsem jí celou přeohýbat tak hned jak se srovná hodím jsem fotky
ano papirove a mejspis i skutecne je 70w vybojka podstatne ucinejsi nez 200wcfl ale 1*200cfl da 7000 a a 1*70hps da 6600 asi coz je stale min pokud tam ale prdnes 2*70w dostanes se nikam ke 13 000 a spotrebe cca 200w nehlede na lepsi spektrum coz uz se dle myho nazoru vyplati jesli to uchladis....
jak jsem psala výše teplota je naprosto OK a mám 125w cfl takže ten sodík se určitě vyplatí víc vzhledem k tomu že s tim sodíkem tam mám samozřejmě víc místa než když sem měla CFL vertikal
Tak po druhém včerejším ohýbání se mi konečně jakš takš podařily vrcholky dostat do jedný vejšky, dneska ještě nainstaluju síť a do týdne přepnu na květ