Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nakonec jsem se rozhodl pro led do mýho mini growboxu,chci pěstovat hlavně pro zábavu a je mi jasný že pod tim nevyroste buhví kolik ale zajímalo by mě zda má někdo tyto zkušenosti nebo co bys ste mi doporučily, v miniboxu mi jde v podstatě o každý cm. Jde mi jen o to, jestli někdo více jaký je rozdíl účinnosti mezi těmito typy:
1.jen pár 3W ledek v žárovcehttp://www.ebay.com/itm/54W-E27-12-...=item4ada004460
2. mnoho nízkowatážních ledek zase v žárovce http://www.ebay.com/itm/80W-LED-Pla...-/331301426474?
3. zase hodně ledek ale v panelu celkově o dost nižší watáž než ty žárovkyhttp://www.ebay.com/itm/261574438608
výška 60, šířka 50, hloubka 40 , důvod proč jsem chtěl nějakou ledku je, že potřebuji, aby ten box byl tichý tedy max. PC větráčky na odtah ale nemůžu tam narvat ufo, proto ani žádný světlo co moc topí, jestli je v týhle situaci lepší řešení tak budu moc rád když poradíš
a ta anketa měla být jakou možnost by mi tu lidi doporučili
Pro LEDky máš rozumný důvody, ale ty předchozí by byly mizerný.
Pokud jsi schopný si něco jednoduchého udělat doma, byla by podle mě dobrá volba narvat tam dva velký bílý čipy po 20W, a to buď Cree CXA2540/3050/3070, nebo Bridgelux Vero 18/29. Všechno 2700K nebo 3000K barevnou teplotu.
Na takový malý boxik by ti stačilo toto.Mam tam led žárovku,tepla bíla(nevím proč ,ale měl jsem pujčenou i studenou bílou a pod ní to vubec nejelo),jakmile jsem dal teplou bílou,tak se kytky(4 v 11L květinačich) rozjeli jako blázen.K tomu mam led Grow žárovku,svítí do červena,ale má v sobě více barev.Každá žárovka má výkonný chladič,takže netřeba žádné větračky(super tichý chod).Spotřeba něco kolem 48W.To stinidlo nepotřebuješ,ale já jsem neměl žadnou volnou patici E40,tak jsem použil to stinidlo jako držak.Ta led žarovka se nahrazuje místo sodíkových lamp do pouličního osvětlení.Naprosta spokojenost v malem boxiku.
Alesh: sry, že ještě otravuju ale sem trochu zmatenej, koukal jsem se sem a tam píšou u tý cree cxa2540 udávají výkon 86W, a u ostatních ještě víc wattů, tak kde si vzal ty 20watttovi o kterých psal ? Mohl by jsi mi prosimtě vysvětlit jak to je ? a nedoporučil by jsi mi nějaký e-shop, kde ty čipy koupit ? našel jsem nějaký, ale tam mi přišly ceny vysoký, když za 1 čip chtěli kolem 1000Kč, nebo je to normální cena?
davidos: led žárovku zkusim když se mi nepovede osvětlení těma čipama, ale každopádně ta menší grow žárovka na dosvěcování se mi líbí, to si asi taky pořídim
Ano, maximální výkon mají ty čipy o mnoho větší než 20W. Ovšem okolo 20W je určitý kompromis mezi cenou a účinností (je jen na tobě, kolik do nich pustíš). Reálný ceny se pohybují od cca 300Kč za Vero 18 po cca 1000Kč za CXA3070.
Objednat lze např. z Digikey, Mouseru, SOS...
S těmito čipy ti bude na tvůj prostor stačit právě asi těch 40-50W a v pohodě strčí do kapsy tu žárovku výše.
ok díky moc, konečně můžu začít jenom mi pořád vrtá hlavou když tam stejně budu pouštět jen 20W, tak proč si nekoupit rovnout takovej čip kterej má těch 20W max ? víc se zahřívá, míň Lumenů nebo nějaká celková menší účinnost ? a jinak předpokládam , podle toho co sem tak hledal , že k tomu budu potřebovat nějakej pasivní chladič co ? jinak díky za všechno myslim ,že tohle sou mí poslední otázky
Ano, účinnost. Př. když bys tam narval CXA1512 (malý, max. výkon 20-25W), dostaneš asi jen 60% světla než u CXA3070. Se stejnou spotřebou, zbytek je teplo. Ale zase ceny jsou taky jinde...
Teď je spíš potřeba uvědomit, co vlastně chceš. Píšeš, že máš malý prostor a potřebuješ to jednoduše uchladit. Nebo si můžeš něco méně účinnýho a dostaneš méně světla a/nebo bude potřeba víc chladit. No a dál tu jsou zářivky nebo malej sodík. Ty seženeš zase levněji...
Jo, pasivní chladič potřebovat budeš, jednoduchá a levná možnost jsou chladiče na procesor. Nebo můžeš zajít do sběrných surovin a za krabičku cigár můžeš postavit světel několik.
Tak to už je fakt maras.
alesh,jak mužeš napsat že ten čip strči hravě do kapsy ty led žárovky?
Nikdy jsi nedržel v ruce tu led žárovku ani ten čip,natož ,abys to otestoval a napíšeš tady takovou věc.Ja testoval osobně desitky panelu ,několik led čipu a žárovek a vím že realita od toho co výrobci uváděj na netu je uplně někde jinde.Každý muloš si muže přečist na netu jake barevne spectrum,lumeny,teplota pro co nejlepši svitivost atd.,to má.Ale realita v naších podmínkách je někde jinde.
Ja myslím že o tom něco máš přečtene,ale realita je trochu jiná.Nestači si jen něco naštudovat na netu,ale nejduležitější je jak to jede v realu.