Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
ja som zapojil pachovy filter, musim este zaobstarat vykonnu odvlhcovacku. pred vetranim som mal maximalnu vlkost 99%, teraz mi to beha medzi 87 a 92%, co je stale vela.
sice vetrak ide len cca tyzden, ale aj tak je to moc velka vlhkost. navyse chcem vetrak pustat len na 15min z hodiny a to by mi asi vyhnalo vlhkost spat k maximu.
co pouzivate ako podklad? ja som tam dal stare koberce, lenze ked sa vyleje voda, tak ju nasaju a je potom problem s vlhkostou.
Původní příspěvek od C21H30O2 ja som zapojil pachovy filter, musim este zaobstarat vykonnu odvlhcovacku. pred vetranim som mal maximalnu vlkost 99%, teraz mi to beha medzi 87 a 92%, co je stale vela.
sice vetrak ide len cca tyzden, ale aj tak je to moc velka vlhkost. navyse chcem vetrak pustat len na 15min z hodiny a to by mi asi vyhnalo vlhkost spat k maximu.
co pouzivate ako podklad? ja som tam dal stare koberce, lenze ked sa vyleje voda, tak ju nasaju a je potom problem s vlhkostou.
zdarec,v prvrm rade musis vysusit priestor nejakym slusnym topidlem,presne taky isty problem sem mal aj ja,ale dal sem tam plynove kachle na propan butanovu bombu,nechaj to tam nonstop 2-3dni jet a az potom tam buchni odvlhcovacku ja mimochodem pouzivam tuto http://odvlhcovace-vzduchu.heureka....CFYMIwwod5JQA9w
zdarec,v prvrm rade musis vysusit priestor nejakym slusnym topidlem,presne taky isty problem sem mal aj ja,ale dal sem tam plynove kachle na propan butanovu bombu,nechaj to tam nonstop 2-3dni jet a az potom tam buchni odvlhcovacku ja mimochodem pouzivam tuto http://odvlhcovace-vzduchu.heureka....CFYMIwwod5JQA9w
ja som mal dost velky problem s vlhkostou, kym som nemal odsavanie. voda sa mi kondenzovala na stenach vedlajsej miestnosti, kde je cca 12-15 stupnov. teraz ako mam odsavanie, tak voda sa uz nekondenzuje na chladnych stenach, ale v miestnosti kde su male je ta vlhkost stale velka.
novy vyhrievac budem musiet kupit. rozhodujem sa zatial medzi olejovym radiatorom na elektriku, alebo probpan butanovy vyhrievac. lenze neviem ci ten vyhrievac na PB nie je moc drahy. 10kg bomba stoji cca 20€ a vydrzi cca 3 dni, co je dost vela. aj ked vyhrievat to elektrikou by stalo asi podobne.
nevies, ci sa da ten plynovy ohrievac dat na casovac, alebo je to len cisto mechanicke ovladanie?
ja som mal dost velky problem s vlhkostou, kym som nemal odsavanie. voda sa mi kondenzovala na stenach vedlajsej miestnosti, kde je cca 12-15 stupnov. teraz ako mam odsavanie, tak voda sa uz nekondenzuje na chladnych stenach, ale v miestnosti kde su male je ta vlhkost stale velka.
novy vyhrievac budem musiet kupit. rozhodujem sa zatial medzi olejovym radiatorom na elektriku, alebo probpan butanovy vyhrievac. lenze neviem ci ten vyhrievac na PB nie je moc drahy. 10kg bomba stoji cca 20€ a vydrzi cca 3 dni, co je dost vela. aj ked vyhrievat to elektrikou by stalo asi podobne.
nevies, ci sa da ten plynovy ohrievac dat na casovac, alebo je to len cisto mechanicke ovladanie?
jaku miestnost ides vykurovat?
ja co mam tie plynove kachle,tak tam je len manualne ovladanie a opisal sem to v prispevku c.9 no a na tie steny kde sa ti kondezuje ta voda bude nutne zateplit polistyrenem,aby si eliminoval tie teplotne rozdiely...
su to dve miestnosti vedla seba. v jednej je otvor pre nasavanie (pasivne) a vchod, v druhej je uz aktivne odsavanie. momentalne nikde nekurim, len vyhrievam pomocou vybojok. ked je teplejsie, je tam okolo 20 stupnov, max 21. dnes tam bolo min 15 a max 19.
su to cca 20-25m2 miestnosti, takze s tym zateplovanim to nevidim tak ruzovo. avsak tam uz problem nie je, ako odsavam tak kondezacia prestala a to klesla teplota o 1-2 stupne.
ta teplota tam je prirodzene nizka, je to pivnica. neviem, ci zateplenie zvnutra pomoze. skor sa obavam, ze tam vznikne rosny bod medzi stenou a polystyrenom a budu tam vznikat plesne.
zajtra skusim prehodit merak do tej praznej miestnosti, aby som vedel presnejsie, aka tam je teplota a vlhkost.
čabas...
sklepy se normálně zateplují zevnitř (mám to taky tak a žádnej problém, tedy pokud se to udělá, jak má)...nemluvě o tom, že se dosti znatelně ustálí klima a to i přez mrazy a vedra...
dále bych za mě doporučil ten olejový radiátor, už sme to rozebírali, asi v jiným trýdu...
a na tu zem stačí starý lino, ale určitě by nebylo od věci to vybetonovat...
nachcaný koberce vyhodit!!! to ty by mohly byt zdrojem plísní a problémů!
Tak ať se zelení
vies mi hodit dake info o tom, ako spravne zateplovat pivnicu zvnutra? ja chcem dat zateplit byt zvnutra koli zvukovej izolacii (v podlahe mam akusticku vatu a na nej cca 5cm betonu). pri stenach to ale neni take lahke, lebo treba riesit ten rosny bod. preto by som rad vedel, ako spravne zateplit pivnicu zospodu.
inak betonova deka tam je, na tom lino a nan som dal stare koberce.
co robit so stenami, co chytili plesen? bola tam studovna a mali obaly od vajiciek na stene. ked som futroval vlhkost pocas rastu, tak vlhkost isla do vedlajsej miestnosti a zrazala sa pod tymi obalmi, niekde to chytilo plesen. postaci postriekat to savom na plesen?
to betonovanie myslis dat izolaciu na povodny beton a na to dalsiu vrstvu betonu? ak hej, do toho by som uz nesiel, lebo mam tam len 220cm vysku. ani box tam nepostavim, ktory som kupil.
Původní příspěvek od C21H30O2 ako spravne zateplit pivnicu zospodu.
Zdravím.
To by stálo balík!
V takových podmíkách bych volil ten box.
Vzřezal bych diru do podlahy (250x250),tak aby se na výšku box vešel a poté to dobře zaizoloval.
Popřípadě bych ho postavil na europalety.
s podlahou nie je problem. je tam betonova doska + linoeum. problem je, ze to ma relativne velky objem a vykurit to elektrikou alebo plynom z flias by bolo velmi drahe. urcite nemozem zbijat do zakladovej dosky, aby som spravil vyssi strop.
tak, čím začnem?
jo ty koberce fakt vyhoď! pokud je tam beton a na tom to lino, stačí..
dále ta plíseň, oškrábat a navápnit hašeným vápnem rozmíchaným s vodou na hustotu barvy a natřít..dřív se tím bílilo všechno
pak je potřeba ten sklep vysušit (vytopit), respektive ty stěny a pak to naimpregnovat izolačním nátěrem na stěny, nejlíp nastříkat, a pořádně! (tu stěnu to uzavře a nepropustí to dovnitř už žádnou vlhkost) sou už určitě i impregnace na vlhký stěny, ale asi budou trochu dražší...
mno a teď už "jen" zateplit polystyrenem a natáhnout lepidlo+perlina...a vymalovat
bohuzial koberce vyhodim az po tomto kole - rastliny su prerastene a v sieti, takze maximalne mozem vyrezat koberce naokolo a nechat ich pod stolmy, alebo vyrezat tak, ze ostanu len pod nozickami stolou.
ty si takto zateploval? robis aj sondy do zateplenia, ci sa tam nekondenzuje vlhkost? lebo co viem, tak medzi stenou a zateplenim by mala byt vzduchova vrstva a dobre je davat aj vetracie otvory do priestoru, aby to nerobilo zlo pod zateplenim. teda aspon tolko som nastudoval, ked som riesil vnutorne zateplenie do bytu.
pokud to pude, tak je fakt vyhoď, jestli sou vlhký, i ty ti tam drží tu vlhkost!
jo, tak sem to zateploval...větrací otvory, tam můžou být i nemusí...obecně samo lepší, když tam budou, záleží na tom, jak je ten sklep situovanej...já je nemám, mám totiž ještě sníženej strop a tam vatu..a v původním stropě je větrání ven, takže mě to dejchá přes strop...další věc je, že pokud to máš v pronájmu, je zbytěčný do toho investovat...oplácat polystyrenem(dá se i nabouchat hřebíkama rovnou do zdi, pokud to jde) a přes to fólii, to nějakou dobu vydrží..
skusim prerat, kolko by ma stalo zateplenie a kolko by ma stalo vykurovanie. ako som zapol ventilacku, zas tam mam minima (asi po 10 dnoch) 14,5 stupna v noci a cez den max 20, co sa mi zda malo. aj sisky pomalsie rastu, ked je tam taka kosa.