Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak před chvilkou mě přišli semínka,vzal jsem vatové tamponky a mističku tamtponky jsem navlhčil dal jsem tam semínka a delšíma navlhčenejma tamponkama jsem to přikryl... ted je to v mističce která je ve skříni mistička je zavřená alobalem ve kterém jsou dírky,udělal jsem dobře?
Možností, jak naklíčit je mnoho. Osobně dávám přednost klíčení přímo v substrátu. Už to tak nechej, snad jen netuším význam toho alobalu . Udržuj to stále vlhké, při neměnné pokojové teplotě cca +20°C optimálně.
Dík,ještě otázka nemám to teda dát do igelitáku? taky to někdo psal...
E: Alobal jsem dal navrch aby ta nádobka byla uzavřená
a jak dlouho nechat klíčit?
Původní příspěvek od Smart Dík,ještě otázka nemám to teda dát do igelitáku? taky to někdo psal...
E: Alobal jsem dal navrch aby ta nádobka byla uzavřená
Proboha, nech to, kde to máš. Jen to musí být pořád dostatečně vlhké. A jestli to máš doma mimo přímého světla z oken, tak teplota bude OK.
A až to vyklíčí, tak to prostě vyklíčí. Kvalitní matroš by měl vyklíčít za 1-2 dny. Někdy i do 24 hodin.
Smart pokial ten klicik nebude mat cca 5-10mm potom ho zasadis do zeme cca 1-2cm a trosku zalejes po cca 2-3 dnoch by mal klicik sam vyliezt zo zeme a na dalsi den mas prve listocky a dalsie a dalsie a dalsie pockas asi 1,5 az 2 mesiace prepnec na kvet 12 hodin svetla 12 hodin tmy a bude ti kvitnut a budes sa o nu starat tak bude vlmi dobra .
Jak vyleze klíček - do hlíny, můžeš nechat koukat trošičku špičku semene, abys věděl, kde ho máš, nijak moc kolem netemovat a udržovat furt vlhké.
Edit: A mauglyho předchozí rady vůbec neposlouchej, mluví o úplně jiném způsobu pěstování, než děláš ty, i o úplně jiném typu odrůdy, než ty pěstuješ. A čekání na delší klíček a 1-2 cm do hlíny je zbytečné zdržování.
Az vykoukne klicek tak to vrazis do hliny zalejes, nejlip rozprasovacem a nechas to bejt dokud to nebude potreba znova zalit. Pamatuj ze to neni zadna baheni rostlina. A takhle to budes delat tri mesice a pak budes mit trosku mozna dobryho koure. Kdybys chtel mit vic lepsiho koure, da se to taky udelat, ale to musis cist a ne psat