Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Já bych to viděl už podle fota na variantu č.3-plíseň,protože na listech jsou bílé tečky.
A potom co listy sesychaj úplně to může být taky tím,že je světlo moc dole a nebo následek úplného odumření v následku plísně.
Ale může to být samozřejmně i jinak
a ted vaš otýzky benjemine hnojil jsem takto po tydnu uasazení jsem začal dávat metropy podletabulky MR1 40ml amini root 3Oml calgreen 3OML a pak když šlo do květu už jsem se držel jen měřáku a zdali semi takové světlé tak jsem dývku zdvoujnásobyl a to bylo ec1,6 a ph 6,2 po celou dobu cca 37dnů bez proplach
jo zítra jí cvaknu alenení to na spodu je to na vrcholu a středu každopadně to vypadá že je to dojebané tím přehnojením a ted honíme typrvky ajak je tedy srovnat ???????
Původní příspěvek od hary jo zítra jí cvaknu alenení to na spodu je to na vrcholu a středu každopadně to vypadá že je to dojebané tím přehnojením a ted honíme typrvky ajak je tedy srovnat ???????
Vzdyt jsem ti to psal.zvedni PH,proplachni a normalne hnoj podle navodu.nevim,jak casto hnojis a jakou jakou mas vstupni hodnoty vody,ale radsi nizsi EC a casteji.1,2 by melo byt v poradku ob den.muzes poladit pomer slozek tak,ybs trosku snizil draslik,ale neznam receptury metropu,takze neporadim.chce si s tim pohrat.
Prolít několikrát odstátou H20 s upraveným ph (možno i enzymy ale ne Atazyme páč obsahuje P,K) a pak postupně hnojky od poloviční dávky zvyšoval.Kořeny jsou spálené.proto to poloviční dávkování až se kytky zpraví.Někdy méně znamená více.
Přikládám fotku plísní..je tam i bramborová pro porovnání. omluvte kvalitu.
Nejde mi o cenu, ale pomoci kamarádovi se musí.
edit: Vydatně větrat pěstírnu bych si ještě dovolil doporučit.
growesweden
Naposledy upravil growesweden 12-12-2011 v 22:33 PM
typoval bych plíseň , rez nebo něco podobnýho
podobně vypadajcí problém sem měl při přemnožení smutnicema, respektive larvama, který nakladly do hlíny. ty pak roznesly nějakej druh plísně na kořeny a ty pak začly uhnívat.
celý to vyřešilo polyversum do zálivky plus postřik.
jinak sem měl na sage stejný problém, ale jen tak 2-3 listy, ty sem utrhl a v pohodě...
spálený si myslim, že by to bejt nemělo při 1.6, jedině nahromadění solí a zablokování některjech živin.
zkusil bych třeba i nějaký enzymy na průplach a rozklad odumřelejch kořenů a třeba i to polyversum
No něco takovýho sem taky měl.. asi to bylo pomalejším prosycháním substrátu v některých květnících, v podstatě permanentní drobné přelití a tím zpúsobená plíseň či hniloba na kořenu. Jestli to bylo tím.. no od tý doby si dávám na proschnutí pozor a tohle se mi už neopakovalo takže řešit sem to pak už nemusel.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
tak koukam ze co grower to nazor preliti urcite ne a neco od korenu a nebo trasenky ci smutnice take ne koreny jsou krasne bile a maji i vlasecnice coz je dukaz toho ze jsou zdrave takze vehre zustava ph plisen prehnojeni zatim nejlepsi vysvetleni mi prijde od toho tipka z icmagu ale na konecnej verdikt si budu muset pockat do doby nez pojedu testovaci kolo ked objetuji 4kusy na pokusy
Cau hary, podla mna je to urcite PH problem, tipujem ze je nizko...Problem byva v tom, ze ked nieco zmenis, neprejavi sa to na rastline tak skoro a potom nasleduje dalsia zmena, ktora uz moze byt kontraproduktivna...Skus ho dvihnut na idealnych 6.5 a daj tomu cas...poskodene listy sa uz nevyliecia ale nove by mali byt v pohode.
Plesen by sa ti tam sirila dost rychlo na to, aby si ju poznal...
Zdravím ten istý problém som mal aj ja a nevedel som co to je, zasiel som za starou babkou a oni mi poradila ze mam zobrat mlieko a rozprasiť po tých listoch. Skúsil som to možno 3-4 postreky a ta pleseň sa už nerozširovala.
Je to niejaka listova pleseň ale vynosu by nemala nejak uskodit.
cau hary tak podle prvnich fotek bych to videl na problem ph kdyz zacnou zilky mezi listy blednout a i ostatni simptomy videl bych to jako dusledek prechodu na kvet v dusledku rozdilu ph mezi rustovim a kvetovym hnojivem ,ktere zapricini sok a nasledne problemy+genetika ktera muze byt choulostivejsi na prijem mikro prvku v urcite hladine ph
zivot je jak kvetina jak jednou neco prezenes uz jenom sledujes jak se ti vse sere
zdravim. muj nazor je nedostatek vápníku.Od jakých listů to začalo.Jestli to máš na jednom modelu tak ho potřebuje trochu víc než ostatní.A jestli to máš na všech tak melu hovna.Na kolika holkach si to mel minule kolo.
Ma-li rostlina nedostatek vápníku projeví se to na starších listech větších listech . Symptomy se ukážou při nedostatku často a rychle -během jednoho až dvou týdnů.Příčiny nedostatku vápníku-Pěstování na půdě která váže vápník.Přebytek amonia , draslíku , hořčíku a nebbo sodíku v kořenovém prostedí.Amonium zabrauje příjmu vápníku nejvíce,sodíku nejméně.(tudíž to může být i přehnojené) A když plísen tak plísen Kaštanová.........Ale muj verdikt je VAPNIK. použij od gro teku insta green a ponaš do 5 dnů jestli je to problém s přebytkem či nedostatkem živin----oboje uzdraví.jestli plísen to neuzdraví.Pěstu zdar