Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak dneska sem vynechal hospodu a du na to , par dni to bude fungovat na pc vetracich , zatim se testoval bez kytek skrin v plnym provozu a vlhkost byla dobre tak 70-80% akorat teplota tak 28-30 stupnu , ale to by nemelo bejt nic hroznyho ne ? bude to jenom par dni pak se koupi ten lespi odtah
Tak este aby ste se tady nenudili , tak nekde tady byl navod jak zjistit PH pudy pomoci tech testovacich kapek , ale uz ho nemuzu najit. Bylo to , ze dat cast substratu do nakyho mnozstvi destilky , necaht nakouu dobu prolezet a pak zmerit , tak kdyby mi to tady nekdo pripomenul
TAk este neco potrebuju ohledne odtahu chtel bych dat ventilator do naky krabice , kterou bych odhlucnil nakym materialem , ta krabice by vlastne lezela nahore na boxu a na nej by byly z obou stran na vetrak napojeny aluflex potrubi, ktery by z jedny strany slo do boxu a zdruhy by se namirilo ven z okna. JO v ty krabici by mel bet i pachovej filtr. Nejak sem se to pokusil nakreslit na obrazku.
CErny je BOx
Cerveny je krabice odhlucnena s boxem a filtrem
Zeleny je Aluflex porubi
Modry je okno.
Tedka moje otazky teda , protoze este s temahle vetrakama nemam zkusenosti?
1- Kdyz ten vetrak bude taklhe mimo box , tak to v pohode odtahne vzduch az od lampy , teplej?
2- da se nejak napojit pachovej filtr primo na vetrak (v ty odhlucneny krabici)
3- Bude stacit do potrubi vedouci do boxu aby bylo jenom treba kousek nahore u stropu , nebo je lepsi aby bylo primo u zarovky az natazeny? A jestli je lepsi ho mit privedeny az k zarovce , tak da se ten aluflex nak srolovat do sebe? protoze kdyz bude v ty krabici , tak se nebude dat vytahovat nahoru ani dolu . Zase aby to fungovalo , tak , ze to vsechno uchladi i v nejvetsich paracich.
Tak radte , prosim dekuju protoze mi dost pomahate , az si perctu co je akrma tak , vam nakou poslu
Tedka este ohledne kytek. Uz mi vyklicili seminka bily vdovy a orange budu( dost rychle za 30 hodin slo vsech deset do hliny) , zustalo devet kdyz se to nesl na podtacku tak sem mi nejak prolomil v pulce jeden kvetinac mi spadl a seminko sem tam proste nenasel, tak to sem si mel chut nafackovat. NO no tedka po trech a asi neco dech uz je sest kyticek venku shocily skoro uplne obal seminka a maji prtavy listecky , jedno seminko se zacalo zvedat taky pomalu no a zbyly dvenvm no je mozny , ze jim to potrva o neco dyl?jako nvm jedno vypada , ze by este mohlo , ale nvm je naky pomaly oproti tem ostatnim a to druhy mi pride , jaky by mu vyrostl nak divne koren jakoby se zvedl nejdriv nahoru na povrch a pak sel dolu , takze taky nvm l ale tohle seminko uz moc nespoliham. Jinak teploty mam pres den tak 28-30
pres noc 17-19
Vlhkost mezi 60-100 % pres den min pres noc vic.
Potrebuju vedet ty listky na sobe maj kapky vody to je v pohode , potrebujou vlhkost jasny , ale neni to treba moc kdyz na nich je voda?
A pak se mi delaj na zarovce , skvrny asi od vlhkosti mam tam ofuk zarovky ale i tak tam troska projde, tak jak ji ocistit?
A este dotaz , kdyz sou takhle maly , ze este maj malinkaty listecky , muzu jim dat korenovy hnojivo?
Původní příspěvek od ZkourenejPes Tak este aby ste se tady nenudili , tak nekde tady byl navod jak zjistit PH pudy pomoci tech testovacich kapek , ale uz ho nemuzu najit. Bylo to , ze dat cast substratu do nakyho mnozstvi destilky , necaht nakouu dobu prolezet a pak zmerit , tak kdyby mi to tady nekdo pripomenul
k té ventilaci
1- pokud budeš mít ventilátor takto nad boxem, tak je to bez problémů. potrubí můžeš klidně i různě pokrucovat -) a ztráty budou přijatelné.
3- stačí u stropu.
odpověd na jedničku i trojku platí pouze v případě že se nic nezměnilo, tedy že budeš svítit 250w a pořídil sis ten TD 125 -)
2- pokud máš či plánuješ pořídit průběžný filtr tak napojit ho na ventilátor můžeš pomocí potrubní spojky nebo stačí mezi ventilátor a filtr vložit pár cm potrubí, určitě je i elegantnější způsob -)
asi chceš vše vyvést mimo box..? já bych použil koncový filtr který bych ve vodorovné poloze umístil ke stropu boxu. alu potrubí bych vedl k ventilátoru a od ventilátoru k oknu bych vedl sono (sonoflex,sonolight). ventilátor bych zafáčoval spíše také ve vodorovné poloze (uložil do kvádru klidně o délce hrany tvého boxu). bylo by ideální kdyby sono bylo delší alespoň 1,5 metru, ale nevim jak ti to tam vychází -)
Dobre diky(opet ) , jinak kdybyste se mi koukli nekdy , jednou za nakou dobu na moje pesteni v Indoor galerii http://grower.cz/forum/showthread.p...4075#post964075
KDybych potreboval s necim pomoct , tak bych to presunul tam, diskuzi
Tak uz pestuju kvetu a zacinam uvazovat ze na kkvet koupim 400W , zajimalo by me a kolik asi tak stupnu navic v boxu udela oproti 250W ( jako ze kdyz budu mit s 250 28 a pak tam dam 400 misto ni , tak o kolik by mi vzrostla teplota? ) . NO a pak ma to cenu ? Kdyz to vemu tak ze bych si nechal stejne velkou skrin jel stejnej pocet kytek , tak kdyz s 250 W udelam dejme tomu 140G (doufam ) , tak kdyz bych si koupil tu 400 W ( na rust bych nechal 250W) , tak zvedl by se mi vynos dejme tomu aspon na tech 200 G? Lepe i vic?
Jinak box by zustal stejnej pocet kytek vicemene taky , akorat bych je enchal narust o neco vetsi aby se ty gramy meli kde tvorit.
Dekuju za opovedi
JO a este sem zapomel kdybych si tech 400 W koupil , tak casem bych k tomu chtel to stinitko Adjust A wing a tam pisou , ze je vhodny na 400 a 600 W , takze kdybych na nej pichl na ten rust 250 W , tak by to spis skodilo , nez pomohlo? Jako ze by bylo lepsi tam nechat Hobby stinitko
Potreboval bych este naky rady koupl sem si tedka Q- winga , a nemuuzu prijit kam zapojit kabely z predradniku doty objimky co k tomu davaj (asi sem debil nebo nvm) je to na fotce , tak kdybyste mi nekdo poradil kam to zapojit ,protoze sem tam nenasel zadnou cokoladu.
A este jeden technickej daotaz . Jak se udava ta ucinost u zarovek treba 50cm a tak , tak to znamena , ze je ucina na 50 cm od zzacatku ty zarovky , nebo od zacatku kytky dolu , ze to prsviti 50 cm diky.
Zkouřenej pse Jukni kam vede ta průchodka pro kabel 100% to musí jít na objímku -tzn. že buď je tam uvnitř čokoláda a nebo se to nějak spodem cpe do dírek na tý objímce (wing mám teprve objednaný)
Jinak když máš psáno že 250w prosvítí 60x60 a 50cm do hloubky tak je to bráno od baňky se sodíkem (v Tvém případě) dolů.Takže počítej že to tak těch +-15cm musí být od a pak těch +-35cm mužeš mít solidní šnicl.
GL! SF
Jen tak jsi hoden volnosti a bytí, když rveš se o ně den co den.