Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak teplotu jsem vyresil provizornim boxem z cca metrovych polistyrenovych ctvercu - barva je bila, takze se to myslim hodi i na odraz svetla. Mam tam okolo 25stupnu, bohuzel jsem chudej student , takze mam pouze pasivni odtah a jako pritah a zaroven ofuk vetracek z komplu ( tragedie ). Lampu mam zh ruba 50 cm nad vrskama rizku ( cca 25cm ). Duvod proc sem znovu pisi je ten, ze jsem koupil nadherne tmave zeleny rizky , ale listy co mi uz vyrostly jsou svetlejsi a mam obavu , aby dal nezloutly - zalevam zhruba kazdy druhy den - podle toho jak se mi zda vlhka puda - a to zpusobem, ze 5l kyblik proliju cca 1l vody ( 6 ph). Za napady dekuji
Ten polystyrén máš priamo v boxe? Dávaj pozor, aby sa niečo nestalo, je to dosť horľavý materiál.
Zožltnutie listov býva väčšinou z dvoch dôvodov - nedostatok dusíka, alebo prebytok vlahy. Ja používam 6,5 l kvetináče a aj keď som zalieval každý druhý deň, nikdy som nepoužil viac ako 700 ml - ale to záleží od veľmi veľa okolností.
z31n4r: pokud kolem něj necháš dostatek prostoru nemělo by být ryziko vyhoření větší než malé (asi jako u jakýhokoliv jinýho zdroje tepla). Hlavně jej nesmíš přikrýt hadrem. Zažil jsem experty, co si na elektrikých topidlech sušili bundy. Většina nových spotřebíčů tohoto typu má integrovanou tepelnou pojistku pro případ zastavení větráku. Tan však o svém odchodu dává dost dopředu vědět hlasitým rámusem.
to Ono:
ohledne te vody - slysel jsem ze je to lepsi prolit , aby se voda dostala do vsech casti kybliku - btw prebytecna voda mi stejne odtece. Jo a jeste jeden dotaz - mam pod kybliky dat misky nebo nechavat vodu odtect?
btw diky za komenty a rady
No s tým zalievaním to robím tak, že ak mi to zloženie substrátu a podmienky dovolia, tak zalievam obdeň. Snažím sa zachovávať suché a mokré cykly. Objem zálievky prispôsobujem veľkosti rastliny. Ak sú už rastliny väčšie, zalejem ich takým množstvom, aby sa voda dostala aj na spodok kvetináčov, ale aby z nich nevytekala. Jednoducho odhadnúť správne množstvo, koľko vody môžem dať a kedy už bude vytekať. Takto mám istotu, že rastliny dostanú toľko, koľko potrebujú a zbytočne ich neprelievam.
Misky pod nádoby rozhodne odporúčam, ale to najmä preto, že si potrpím na čistotu a presnosť zálievky. A záleží to aj od typu kvetináčov a drenáže na spodku kvetináčov. Ja dávam na spodok kvetináčov keramzit, aby pri prípadnom preliatí neležali korene vo vode, keramzit ich ochráni. Inak by bol na spodku kvetináčov mokrý substrát a v ňom korene, ktoré by mohli začať hniť. Preto vždy aj tak pre istotu prebytočnú vodu vylejem - samozrejme, ak je jej veľa. Ale tomu sa vždy snažím zabrániť.
nebo jestli mas pritah od zeme tak zkus udelat aby ti to bralo vzduh od stropu, je tam prece jen vetsi teplo, taky sem s tim mel problemy, pres noc 12-14 stupnu a pres den 22-25 - a kdyz sem udelal "pritah od stropu mistnosti" tak se teplota zvysila o dva stupne, neni to nic moc, ale aspon to nebere tolik zimy od zeme,
Jo, musí to být uzaviratelny, protoze jinak se to smícha a to je pak v píči.
no právě přítah tam nemám pouze odtah a ten sem ted v zymních mněsících uplně uzavřel. nekolikrát za den otvírám mistnost kde je pěstírna at se tam aspon trochu mnění vzduch samotné rozmněry pěstírny sou 120-70-250 cm. na 250W je to hodně velké ale zase nemám problém s chlazením v létě. jinak aš se naskytnou nejaké ty koruny na material tak samozřejmně postavim box.
Taky mám problem se zimou v pěstírně. Přez den se teplota drží na příjemejch 25C ale v noci klesá na 11C. Budu to řešit elektrckým přímotopem se spínačkama, kterej umístím někde na podlahu před přítah. Nejlepší řešení by byl termostat kterej by mi držel pořád stejnou teplotu ale na něj nemám, asi to poladím tak že přez noc bude přímotop spínat každejch druhejch 15min.
Veškeré informace uvedené tímto uživatelem jsou smyšlené.
Bez povolení autora je zakázáno na text zírat !
kubis toz mozna bych ti doporucil si koupit regulator vykonu (triakovy regulator vykonu - muzes si to postavit kdyz umis pajet do necelych 200kč) a zmensit prutok vzduchu pres noc bud koupit rele, a nebo (jestli nemas moc praxi v elektrice a elektronice) dalsi spinacky a spinat ten horkovzduch pres noc
to lupus:no právě bych potřeboval neco co tolik nežere ty ohřívače maji 1000-2000W a to by mi dobře protočilo elektromněrem kdyby jel třeba 6 hodin z 12h tmy, proto přemýšlím nad topmou rohoží.
kubis no chtelo by to koupit idealne neco s termostatem a termostat namontovat do skrine
taky ten ohrivac ani nemusi byt zaply celou dobu, proste jenom na par minut, a nebo s tim termostatem, ja sem ten problem u sebe proste neresil
ale teplota pod 17°C uz zastavuje vymenu nekterych zivin v kytce
Čau, před 2 dnama mi přišel topnej kabel do terárii. Nečekej zázraky, ale pokud nechceš používat přímotop, tak je to dobrá a poměrně levná volba. U mě to zvedlo teplotu ze 13 st na 16 st. To už se dle mýho dá. Mám ten nejsilnější co měli tzn. 9m dlouhý a příkon 80W.
Tým, že človek sleduje svoj osobný záujem, obhajuje záujem spoločnosti účinnejšie, ako keby sa o to v skutočnosti usiloval. Nikdy som nevidel, že by vzišlo veľa dobrého od ľudí, ktorí sú oddaní činnostiam zameraným na verejné blaho… Velmi zajímavý dokument> Zajatci bíleho boha