Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
EC 1,5 je na zacatek docela dost,ale ja bych hlavni problem videl v tom Keramzitu.Jak jsi psal,ze ti kolisa pH(zveda se denne klidne i o nejakej ten stupen),tak to dela prave ten keramzit.Doporucuju misto nej koupit Hydroton(Growshopy) za 10kc litr a problemy s pH zmizy....
Původní příspěvek od Expiry EC 1,5 je na zacatek docela dost,ale ja bych hlavni problem videl v tom Keramzitu.Jak jsi psal,ze ti kolisa pH(zveda se denne klidne i o nejakej ten stupen),tak to dela prave ten keramzit.Doporucuju misto nej koupit Hydroton(Growshopy) za 10kc litr a problemy s pH zmizy....
No problemy s pH u hydrotonu samo nezmizí,ale nebude už to lítat tolik.
S poradne proplachnutym Hydrotonem se mi pH nehne ani o pid(s Metropem)...
Kolisani pH je docela zavazny problem,protoze ziviny z roztoku kytka nejsnaz ziskava pri 5,5=kdyz mas jinou hodnotu(u odchylky par desetin to jeste jde),kytka neporoste tak jak ma,nebo spis tak jak muze a pak se objevuji ruzne deficity/prebytek nektere z latek...Kolisani je obvykle zpusobeno latkou s hodne odlisnym pH,ktera je v roztoku trvale namocena(keramzit,nadoba ve ktere roztok je..).Dale pak druhem hnojiva.Jsou hnojky,po jejichz priidani se hodnota pH ustali na hodnotu,na ktere setrvava "na veky veku"(kuprikladu ten Metrop) a taky jsou hnojky,u kterejch to bude litat za dopoledne o 1,5pH a bude to "normalni".Dalsim pomerne znatelnym faktorem je latka,kterou je pravovano pH.Pri pouziti bezne kyseliny Dusicne(z drogerie/chemoshopu ) se mi stavalo,ze kyselina postupne z vody nejspis vyprchala,tudiz se pH zvysovalo bez ohledu na to,jake hnojivo bylo pouzito a zda v nem byly rostliny.Z tohoto duvodu jsem presel na Dry pH Down od General Hydro. a nemuzu si stezovat.V kombinaci s hnojkama od Metropu drzi pH jako pribity....
mne sa PH hybe a to tam nemam ziadny Keramzit. stabilnost PH v roztoku dost zavysi aj od alkality vody a inych vlastnosti. pokial nema nejaku reverznu osmozu tak mu ph kolisat bude v tom kolisani PH by som taky problem nevidel. samozrejme by sa Keramzit zisiel napufrovat.
zdravim, prosim vas nikde sem se nedocet cim to nakonec bylo a jak se to povedo mam stejnej problem a uz 10 dni mam malinkate klony a stoji zloutnou a postupne vypadaji nezrave,, nevim si uz rady, bublaky, se vzduchovacema keramzit kapilary do keramzitu, ec 0,8 ph 5,2. hps 600w, Metrop,voda 25max, vzduch 23. pritah odtah, drive jsem tam mel kokos v kvetinacich a pecka za peckou bez jedineho problemu ale ted jsem postavil hydro a nevim uz co delat,, muzu poslat fota, kytky jsou nekde skoro zlate,, jinak vsechny jsou na tom stejne,spatne jsou svetle a stoji koreny za 10 dnu popojelki cca 1 cm,,dekuji moc
Nazdar,už dlouho jedu hydro v rockwoolu a keramzitu.Doporučuji dát klony do malých hydrokošíčků,ty postavit do vody aby voda byla tak do 1/3 květináče a tu vodu okysličovat.Stačí dát jen enzymy,kořenovej stimulátor a ph kolem 5.8 a hnojit jen na list.Pokud miminko nemá pořádný kořeny a dostane hodně světla tak se ho snaží zpracovat a jelikož nemá čím čerpat živiny tak spotřebovává energii z listů a ty potom úplně uschnou.Alespoň podlé mých zkušeností.A jinak kyselina fosforečná se používá v růstu a podporuje zakořeňování a dusičná v květu.Citronová není vhodná do hydra,jelikož reaguje a hnojivy.
Původní příspěvek od Vodys Nazdar,už dlouho jedu hydro v rockwoolu a keramzitu.Doporučuji dát klony do malých hydrokošíčků,ty postavit do vody aby voda byla tak do 1/3 květináče a tu vodu okysličovat.Stačí dát jen enzymy,kořenovej stimulátor a ph kolem 5.8 a hnojit jen na list.Pokud miminko nemá pořádný kořeny a dostane hodně světla tak se ho snaží zpracovat a jelikož nemá čím čerpat živiny tak spotřebovává energii z listů a ty potom úplně uschnou.Alespoň podlé mých zkušeností.A jinak kyselina fosforečná se používá v růstu a podporuje zakořeňování a dusičná v květu.Citronová není vhodná do hydra,jelikož reaguje a hnojivy.
trochu špatně: dusičná v růstu a fosforečná v květu. Kyselina citronová se rychle rozkládá proto se nepoužívá.