Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tuhle kytí si možná pamatujete podle určitých specifických znamení. Vyzdvihl bych hlavně 4 pořádné salámy, jenž jí dominovaly......a možná ještě její výšku- +/- 3 metry.
O dalším osudu této účastnice letošního growu se nebudu více rozepisovat. Vše potřebné- viz. nadpis.
Fotos:
1) Vše, co mi z ní zbylo... Vzhledem k tomu, že se jedná pouze o dvě nejspodnější větvičky, výnos z celé kytky bych tipnul na krabici od bot již usušené ganji.
2) Konopí dobře usušeno a archivováno v sáčcích a svařce. Skladovat budu v chladu a temnu
Úroda: 7g. Výborná sklizeň, že? Děkuji čórkám za těchto pár zbytků...
Konopný kouř má příjemně nasládlou chuť, velmi příjemné, déle trvající a rychle se dostavující účinky.
Kdykoliv, kdy chceš, seš volnej jak pták.
Jan Werich
Jelikož jsem dítě ulice a pěstitel-amatér, vyrůstám s filosofií, že THC, tedy psychoaktivní složka konopí, na vzduchu oxiduje. Nejsem si 100% jistý, jestli to tak opravdu je, ale nějak se mi to kdysi dávno vrylo do paměti, proto jsem volil metodu, která, podle mě celkem dostatečně, minimalizuje množství kyslíku pronikajícího k šiškám. Tedy již zmiňované ságly a svařku. Myslím si, že konopí je prosušené tak akorát, takže problémy typu plíseň, hniloba nehrozí...
Ať už Ramon_Dexterova "SpaceBagová metoda" či všem dobře známé zakopání konopí do země, v obou případech se jedná o metody, kdy se v podstatě absolutně zamezí přístupu jakéhokoliv kyslíku(pominu-li skutečně mikroskopiské množství).
Nicméně je to opravdu dobrá připomínka a skutečně by mě zajímaly názory, ale i případné návody jednotlivých členů co se nejvhodnějších metod skladování úrody týče.
Mír s Vámi a za případné reakce, ať už na zmíněných lincích či zde, předem děkuji
Jan Werich
Hawke,
nejde tu o plíseň či něco takového, myslel jsem spíš na postupné zrání šišky, tím že se nechá uležet aby mohla ve svém volném prostoru s občasnám přístupem vzduchu (např. otevírání sklenice, denně na určitou krátkou chvíli dle vlhkosti produktu ) být ve stavu takovém ne suchém né mokrém.
Nevím zcela jakou roli hraje kyslík, ale pokud mluvíš o "SpaceBag" to je už zase odsávání vzduchu snad uplné. O sačcích na ganju se to říct nedá.
Jen se mi prostě nezdá proč uzavírat šišky do sklenice a ještě do sáčku.
No, vždyť je to jednoduché - čím méně vzduchu, tím větší trvanlivost...
Ale asi máš recht, ono je to v konečném efektu zřejmě jedno jestli je to ve svařce nebo v ságlu a zároveň ve svařce... To asi jen pro můj dobrý pocit z pořádně odvedené práce
Mír s Tebou a Don´t worried, I am Happy
Jan Werich
na vzduchu se to zkazí thc vyprchává....mám zkušenosti s nalezenou šiškou(po roce) a vážně nezhulovala i když to byl hustej venek.....jinak ganju dávám jen do svařek....ságly mi připadají zbytečné....ale ať si to dělá každý jak chce
Původní příspěvek od Mr. Review Tak to bych neřekl. Já myslím že navzduchu se to nezkazí, ale pravda už to nebude tak dobrý.
Ne, to jako vážně - THC prostě na vzduchu pomalu ale jistě oxiduje, což znamená, že konopí postupem času ztrácí na zhulbyschopnosti
citace:
Původní příspěvek od Mr. Review Mě to zas tak jedno nepřijde, zdá se mi lepší způsob - pouze ve svařce.
Tak proti gustu žádný dišputát... Skladuj ve svařce a já to nechám i v těch ságlech. Aspoň mám oddělené vršky od šišek a katru. Znáš to, mám rád ve všem pořádek
to: Darush
citace:
Původní příspěvek od Darush
na vzduchu se to zkazí thc vyprchává....mám zkušenosti s nalezenou šiškou(po roce) a vážně nezhulovala i když to byl hustej venek.....
Děkuju za zastání ohledně té oxidace...
Mír s Váma oběma
Jan Werich
Co se týče specifik této rostliny, rád bych se zmínil o poměrně pravidelně rostených patrech a krásném, tmavězeleném zabarvení listí... Rostlinka byla vysazena na vlhčím místě, díky čemuž mi několikrát odpadla práce se zalíváním. Důvod předčasné sklizně je stejný jako v předcházejícím případě - neochota sponzorovat somráky byť nedozrálým ale přesto vlastnoručně vypiplaným konopím.
Jelikož kytí nebyla zastřižena, nic nebránilo živinám cpát se jen do vrchní paličky, která má po usušení 25 cm na délku a je zajímavá i chuťově
Fotos:
1) Vršek kytí... Valná většina šišek, které se mi podařilo sklidit bylo právě z této části rostliny.
2) Veškerá sklizená ganja Vršek, šišky, spodky a katřík...
3) Archivace a skladování Chladno a temno už na ni čeká...
Úroda:
27g. Prakticky houby, ale maximum, kterého bych mohl dosáhnout stejně odhaduju na něco málo přes třicet gramů...
Konopný kouř nemá příliš dobrou chuť a nájezd stavu je poněkud pomalejší. Nicméně musím říct, že jakmile se ho člověk dočká, má na pár hodin o zábavu postaráno Co tato rostlina nedohnala množstvím ani chutí, vynahrazuje právě účinkama
Jan Werich
Kytičku, kterou se mi podařilo sklidit v jakéms-takéms dobrém stavu jsem přiléhavě pojmenoval "Vánoční stromeček". Netřeba vysvětlovat, že důvodem byl její téměř dokonale pravidelný tvar.
Kytička se již od prvních momentů vyznačovala chutí k větvení. Není ani jednou zastřihávaná, přesto by ji dva lidé jen stěží mohli obejmout. Dále, alespoň tedy kam až moje paměť sahá, si nevybavuju ani jeden uvadlý lístek během růstu, takže se odvažuji tvrdit, že to byla zřejmě nejzdravější rostlinka letošní zahrádky. Neberu pochopitelně v potaz žluté lístky které samovolně odumírají ke konci dozrávání.
Co se týče výšky rostliny, otipoval bych to na něco málo přes dva metry, měřená bohužel nebyla. Nyní již k obrazové dokumentaci...
Fotos:
1) kytí v den kácení
2) vršek kytí po usušení...
3) spodní část rostlinky po usušení...
4) Sklizeno, nasušeno...a ke konzumaci připraveno
< UNDER CONSTRUCTION - sháním zavařovačky >
Jan Werich
no s tim susenim, hawkeova metoda mi prijde super , ale s tim jak tu nekdo psal ze palka rok stara nezhuluje bych nesouhlasil, ja jednou nasel palku na pude co tam byla pres rok , dal sem si ju pres bong a rozkopala me, ale ja teda nejsem zadny hulici guru a nahuli me skoro vse . Smrt corkam urcite si udelal dobre ze si to sklidil oni by se vratili to je jiste. GL do dalsich pestu. D.
to DooMer:
noo to sem psala já....tak nevim....já mám odjakživa v hlavě že když je ganja na vzduchu dýl třeba ten rok,dva tak nezhuluje...asi si měl nějaký zvláštní vzorek...
Jak už jsem se zde několikrát zmiňoval, téhle kytí se u mě zřejmě moc nelíbilo. Několikrát jsem rostlinku našel zcela vyvrácenou ležet na zemi, v jednom případě i s přetrhanými kořínky. Při zvedání se mi ji podařilo dokonce rozštípnout v nejnižším kloubu, atd. Zkrátka takový konopný mrzáček Detaily viz. předchozí příspěvky z políčka.
Na druhou stranu jsem si uvědomil jak moc je rostlina konopí houževnatá. Všechny tyto jevy totiž rostlinka přestála víceméně bez větší úhony a vesele si pokračovala v růstu, později i v květu. Osudnými se jí staly až nůžky a hamižnost čórek...
Fotos:
1) Kytí v den sklizení... Vršek ukraden...
2) Rostlinka po návštěvě kadeřníka a týdenním sušení...
3) Šišky. Krába od Camelek je pro porovnání velikosti.
4) Archívek...
Úroda:
Po několikerém testování se musím zpříma podívat pravdě do očí - tahle kytka je docela NEZHUL! Nedokážu přesně určit čím to může být. Špatná genetika, málo koňského hnoje, vývraty a rozštípnutí, předčasná sklizeň, absence nejvíce potentních částí rostliny (vršků),... Faktorů je mnoho a myslím si, že každý z nich má na konečném výsledku svoji vinu.
Nicméně, neřekl bych, že je to zase až taková tragédie. Olej, mast, mlíko,...myslím si, že nějaké využití pro 35 g méně zhulujících šišek určitě najdu
Jan Werich