Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ať se děje co se děje svět se točí a točí až člověk tak už nějak ani neví co se děje.
Je to tak.Travička jakožto léčivá rostlinka opravdu není špatné pokouřeníčko a dokáže i takovému tvorovy jakým je člověk otevřít oči, ale pozor je těm kteří toho umí využít.Co tím mislím?->
Toto léto jsem prožil opravdu vyhulený a to doslova a dopísmene.Hulení bylo hafo a hulilo se tak 6*denně a to je opravdu trocho dost.Tehdy mi to ani tak nepřipadlo ale teď vým že to byla blbost-proč tak moc?Teď když hulení došlo, nebo je ho spíš hafo málo a to tak že člověk si zahulí tak 2-3 do týdne vydím svět líp než dřív a myslím že je to dobře, protože nejde o to být furt v kaši a pak celej zbytek dne unavenej ale jde oto tenstav si pořádně užít s kámošama bavit se a být fit a ne skleslej.O to jde ale jinak mariejuana rozhodně není špatná věc jde jen oto kolik toho je a pak o to jakej je člověk.Když je vše ok tak to nepřehánět a svět je v pohoděl.
no mam na to taky svuj nazor....drif bohudik, ted bohuzel sem se stala zavisla na marihuane...a to dost silne...kourim ji 4 roky a to denne....uz sem se smirila s tim ze se mnou bude putovat mym zivotem...ale k tomu sem potrebovala zasadni zmenu a to, zbavit se stereotypu a lenosti, ktery bohuzel po dlouhodobem uzivani nastane...mozna tomu nebudete verit ale my znamy se pochopitelne zkladaji z hulicu a fsichni sme se shodli na tom ze mame naprosto stejne pocity....a to sou brutalni deprese...ne z toho ze hulime moc nebo tag ale deprese z toho ze sme naprosto nepotrebni a tedy zbytecni...je to opravdu tag silne ze to muze slabyho cloveka polozit...za ty ctyri roky co to kourim denne sem si uvedomila ze nemam zadne zazitky, ze kterych bych se radovala nebo si je vubec uvedomovala...bohuzel, zazitky sou, ale ja si je nepamatuju....teda nejspis...kazdicky den planuju s hulenim.....je to na hovno ale nejhorsi na tom fsem je ze uz nemam duvod ani silu prestat...drif sem mela aspon takovy ty "deprese", ze hulim moc a fakt sem s tim neco chtela delat...ale ted to fsechno zmizelo a ja uz nevim proc bych mela prestat....ziju jinak naprosto stejny zivot jako fsichni lidi na tydle planete...chodim do prace, mam skvelou rodinu, ktera me nezavrhla....ale uvnitr je negdo jiny....huleni mi sebralo sebevedomi...a udelo ze me miniaturu ktera se schovava v telesne schrance...mam strach z lidi...a stratila sem vetsinu kamaradu kteri nehuli protoze sem lina a vetsinou kazdy den po praci jedu k nekomu na byt a tam palime az do noci...a taghle to chodi kazdej den...nehlede na to ze necham za skunek 5000 mesicne...coz je dalsi palka...nevim gdy mi to dojde ale uz aby to bylo...nebo uz mi to nedojde...?? sama nevim, ale budu cekat....a doufat ze to pride drif nez me to pohrbi za ziva....je to nadherna "droga", ale ne kazdy s ni umi zachazet... znici cloveka uvnitr, sebere mu jeho ja...sem mnohem citlivejsi, ale taky agresivnejsi...ted uz samozrejme nemluvim o pocitech gdyz sem zhulena...gdyz sem zhulena pocituju spis ulevu nez nakej urcitej pocit...je to uleva telu i dusi...gdyz se zhulim tag sem v jinym svete...pridu si jakoby pod ochranou nekoho neurcityho...ale to az po dlouhodobem uzivani...nejde to vysvetlit mejlem....huleni je tu 1000 let...ale dnesni generaci to pohltilo a ta s touto drogou neumi zachazet....tendle ten mejlik si preberte jak chcete....ja vam jen napsala sve zazitky a nikomu neberu jeho, paklize sou lepsi...mejte se moc krasne a preji prima urody....taky mam par rizku mnamky....papa
tak to je tezka rada....4 roky denne hulit,to musi bejt asi fakt tezky si neco pamatovat:-)
Podle mne by ses proste mela rozhodnout a uvedomit si jeslti prestat chces nebo nechces...pises sice ze nevis proc prestat,ale v jine casti uz pises ze z toho mas deprese,citis se zbytecne..... tak bych bych bral jako celkem susny duvod to rozhodne omezit..
Myslim si ze by sis rozhodne uz predem nemela planovat dny a pocitat v nich kdy kde budes hulit.Najdi si i jinou zabavu...jakoukoli co te bavi,nebo ason ma sanci na to aby te bavilo...treba zkus sportovat,nebo ja nevim........hrej pocitacove hry:-),.....zamiluj se nebo....cokoli jineho, co te trosicku odvede od myslenek na huleni...a kdyz budes hulit 1-2x do tydne,tak na tom budes rozhodne podstatne lepe a zaroven se nepripravis o hezke chvile s marihuanou..
Moc neverim tomu ze "uz nemuzes prestat", jde jen o to se proste ROZHODNOUT a jak rikam nemusis prece prestavat,jen to omez na podstatne mensi miru..kdyz budes mit i jinou zabavu nez travu tak to urcite zvladnes a budes moci cerpat z marihuany jen to "dobre"
Moc ti preju aby se ti to povedlo a mohla jsi sve dny prozivat naplno a hlavne bez depresi.....
P.S. jeste bych chtel dodat ze doufam ze ten Tvuj p rispevek nebude cist nikdo z "rodice proti drogam",protoze jim vkladas do ruky dost silne argumenty:-)
Podle me je huleni jen ta tresnicka na pomyslnym dorte.
Ted uz zacina bejt venku hezky a tak to pekny jarni pocasi je nekdy silnejsi nez si zahulit.
Clovek rano vstane, uz sviti slunicko ,a clovek vstane s tim ze ho ceka nadhernej den. Pak vyjdu ven a dopadnou na me ranni slunecni paprsky - zatim neni moc teplo ale tohle cloveka tak nejak zahreje uvnirt. Pak prijde skola nebo prace, pokec se znamejma a pak odpoledne si clovek zajde treba na vychazkyu nekam do prirody a tam si zahuli.
Podle me je nutny si uvedomit ze trava neni zadnej pevnej zaklad na kterej se clovek muze postavit. Musite mit rados ze zivota, a vubec mit dusevni pohodu a dusevni zazemi pevny jako skala a pak je teprv na rade trava jako takovej bonus - ale musi stat na dobrejch zakladech.
Travu je potreba vnimat jenom jako takovej zesilovac toho co je ve vas. Pokud je nekomu mizerne tak mu huleni stejne nepomuze a je to naprosto zbytecny.
2 caravell : to je fakt blby, ja bych mozna skusil treba na pul roku prestat hulit a pak jen tak nejak decentne trebna 1 - 2 x tejdne. I kdyz je asi blbost ti radit, ja jsem si timhle zatim neprosel.
2 all: mejte radost ze zivota jako takovyho a travu berte jenom jako neco co je super ale zivot je super i bez toho.
Clovicku ja malem nedejchal nez sem to docetl
Je mi te moc lito.Z toho co pises to nikam nevede.Ty potrebujes POMOCT.
Mas okolo sebe nekoho kdo jen huli obcas?Jestli ne tak bys nekoho takoveho mela co nejrychleji najit.
Co tvuj kluk nebo manzel?(nevim jak na tom ses)Copak je jim to jedno?
Nebo nikoho takhle blizkeho nemas?
Potrebujes chytit za ruku a vyvest z toho snu.Alespon na okraj.Zase zpet na ten spravny balanc.
Asi by bylo nejlepsi kdybys byla zamilovana az bys horela a pak by te to trosku pustilo.Nekdo by ti mel ukazat ze svet okolo je taky moc prima a da se z neho radovat.Tesit se na neco a spolecne s nekym planovat zitrek (ale ne vyhuleny zitrek)
S takovym clovekem je pak radost hulit protoze nehulite denne,zvladas to,nemas pocit viny a presto je to jizda.
Pak zmizi i deprese.Ale chce to LASKU to je ten nejlepsi doktor.
No vidis ja hulim 9 let a myslim si ze to zvladam celkem dobre (nehulim denne)
Bavi me zivot a libi se mi ta hra.Ze zivota se da ziskat spousta zajimavejch zazitku.Asi k tomu pristupuju trochu jinak.
Preju ti hodne stesti a kdybys sis treba chtela popovidat o problemech spojenych s hulenim tak pis do PM
Chtel bych ti nejak pomoct ale nevim jak
Mej se moc hezky.
cetla sem fsechny ty ohlasy...vubec nevim jak bych to cely vokomentovala....kazdej me pochopil trosku jinak...sem na pohled naprosto normalni holka...delam ve slusny firme gde to o me nigdo nevi, tagze to neni ani na pohled poznat ze hulim denne...ale bohuzel pro me den zacina f pul sesty gdy koncim a gdy si dam prvniho spicka...milovala sem a zila s klukem ale hulili sme a k nicemu to nevedlo...je mi 21 a sere me jakej ziju zivot...ale nic s tim nechci delat...to je ten muj hlavni problem....nic s tim nechci delat a s tim mi absolutnme nigdo nepomuze...ste ale strasne hodny necekala sem to...jen sem to tam proste chtela napsat....mejte se krasne cus
ses moc hodnej...ale ja uz sem negde trosku jinde...mam pocity menecenosti a zbytecnosti ale bohuzel mi nedavaj chut prestat hulit...ba naopak...jednou sem to vydrzela tyden protoze sem byla mimo a nebylo gde sehnat...tri dny hruza...brecela sem vecer do polsare ale pag to slo f pohode...vratila sem se do Prahy koupila si gecko a byla sem tam gde sem byla...jestli to budou cist naky rodice tag je mi to uplne fuk nepsala sem to jim ale uzivatelum....chtela sem se s vama podelit i o my zkusenosti a nevim proc bych nemela....takovy sou rizika a lidi by je meli znat....protoze ja to nepsala jen za sebe ale jeste za dalsich aspon neklolik lidi...neni dulezity kolik..i dva sou dost...chtela sem aby to vzal kazdej jen jako zkusenost...ale dekuju zes na to reagoval...mej se
jak to tak ctu, tak se mi tomu ani nechce verit. Nechci tim rict, ze ti neverim! to ne...
vis, je mi 25 a hulim 8 let z toho nejakou dobu denne a hodne denne. ted jsem to omezil. proc? no, treba proto, ze co pestuju, tak si to vic uzivam. A uzivam si to pesteni a ne to huleni. Teda to huleni taky, ale dostalo to jinou dimenzi. Proste netreba kupovat. Clovek se tesi z vlastnich "plodu sve snahy"... Na druhou stranu se tak da hulit mnohem vic (co spek to pul gecka).
Na druhou stranu mi nedela vubec zadne problemy ctrnact dni vubec nehulit...
spatna vec je chodit/zit s clovekem, ktery tez huli. Mam holku a ta nehuli. Nic mi nezakazuje (ac pry to nemam prehanet), ale ona proste nehuli. A kdyz jsem s ni, tak taky nehulim. A s ni jsem temer kazdej den (krome kazde stredy a obcas i jinych dnu - zijeme spolu). Proste se nestane to, ze bych prisel domu a zacal balit speka. ne e. Jsou prednejsi veci. Treba se koukat na zpravy a vedet co se deje ve svete. A kdyz si dam speka a koukam na zpravy a pak se po nich snazim na papir napsat, co vsechno jsem videl, tak toho moc neni, co dokazu napsat... Hulim rad. Nikdy vsak ne sam... Vzdy s kamosema...
A ty... co ti poradit... myslim ze nechces slyset moc rady. Proto jsi nenapsala to co jsi napsala. Ty ses myslim jen potrebovala vypovidat...
Ale pokud zijes sama, tak zkus opravdu zacit navstevovat nejake jine mista, kam normalne nechodis. Zkontaktuj zname, se kteryma jsi se prestala vidat a kteri nehuli. A oni te seznami zase s dalsimi lidmi a ty s dalsimi a najednou zjistis, ze uz ty, se kterymi denne hulis tolik nepotrebujes. A treba tam potkas i nejakeho "toho praveho", ktery ti ukaze, ze existuje i svet bez huleni...
A pokud nad timto kroutis hlavou a rikas si, ze to nepomuze, tak s politovanim musim konstatovat, ze potrebujes doktora. Potrebujes se lecit... a musim ti taky rici, ze budes asi prvni oficialni pacient, ktery si leci svoji zavislost na travce...
at tak ci onak, ti preji mnoho stesti v budoucim zivote a hlavne ti preji, at se z trafky stane tvuj pritel, nikoliv nuceny nepritel...
Ahoj Caravelluško, psal jsem ti už včera, ale dáko se mi pokazil net, takže se to neodeslalo, proto to dneska napravuji. Radit už ti moc nemůžu, protože to už tady udělali kluci předemnou. Za to jim patří K+, kterou jsem výjmečně rozdal najednou bez toho aby mi došla . Chci ti jen říct, že v tom nejsi sama, já mívám vcelku podobné problémy jako ty, kdy tu trávu přestávám zvládat. Je to vždycky tak čtvrtý měsíc po sklizni, kdy už toho mám plný kecky a jediný na co se v rachotě těším je až přijedu domů a zahulim. Konečná je až jdu spát. Kolikrát se ráno probudím a štve mě to tak, že chci tu ganju vyhodit, abych si tu pauzu vynutil, ale pak mě to zase v práci přejde . Na rozdíl od tebe to mám však vyřešený tím, že toho vypěstuju tak na půl roku ať chci nebo ne a pak si druhej půlrok čistím tu hlavu a znova se těším na ten hukot po sklizni . Dokud to jde takhle, tak je to docela prdel, ale těžko říct co přijde až jednou opravdu vypěstím hafo matroše.
Tvůj hlavní problém vidím v tom, že ty máš pro tu trávu vždycky kam jít, znáš dealery, kámoše co hulí a to je pak opravdu těžký s tím něco dělat. Zkus ty peníze co máš na skunk utratit třeba za něco hezkýho na sebe nebo si vem v práci dovolenou a jeď za ně na čtrnáct dní někam pryč, kde je jistota, že na trávu nenarazíš. Když nemůže ganja od tebe musíš jít ty od ní, jinak se z toho fakticky zcvokneš.
Já vím, lehko se to machruje, když to mám takhle vyřešený, ale něco dělat musíš i když se ti nechce.
Zkus to pěstování, jak ti radí Walhalla, to opravdu pomáhá léčit absťáky a pokud budeš tak "šikovná" jako já, tak je tvůj problém vyřešenej. Navíc vlastní ganja je daleko lepší než nějakej anonymní matroš někde z ulice.
Ten nehulící partner by taky bodnul (já jsem sice volný, ale kritéria nesplňuju ani náhodou ).
A jak by řekl pan MacKey (jestli koukáš na Southpark):Neztrácejte svůj život, slečno caravell, ne-ztrá-cej-te, áááno?
Takže hulit sem začal z jednoho prostýho důvodu: Je to lepší než chlast.
A hulení mě opravdu začalo bavit. Koupil sem si vodnici, dýmku, bubínek.... Prostě spoustu věcí spojených s hulením.
Začal sem se víc zajímat o svět kolem sebe. O ekologii, politiku, rasizmus... Hlavně o věci nějak spojený s trávou.
Taky u mě vzrostl zájem o duchovno. A to sem tohle dost odsuzoval... Hlavně o duchovno spojený s ganjou.
A taky sem začal hodně číst. A to nejen o trávě... Hlavně věci nějak spojený s duchovnem.
Tak sem se dostal až ke C.Castanedovi. Nejdřív hlavně kvůli halucinogenům, ale postupně sem tak nějak přijel celou tuhle filosofii.
A získal sem jinej pohled na marihuanu. Už mi to nějak moc nenabízí. Prostě mám takovej dojem, že svůj úkol už splnila. A tak jí asi nechám na pokoji. Ale eště předtím vyzkoušim houbičky. Potřebuju trochu rozbít svoje ego. No, počkám do podzimu a uvidim, jestli je eště budu potřebovat.
To caravell: Jestli nechceš hulit, tak se na to prostě v***r. A jestli to nedokážeš, tak nechceš doopravdy přestat. A nečekej, až ti někdo pomůže, to bys klidně mohla čekat až do smrti.
To Caravel:
lidi s tvym problemem je vic, kamaradova matka pracuje na psychiatrii a jak rikal, vidi tam plno lidi kteri skoncili na dne, at kvuli chlastu, tak i kvuli drogam vcetne travy. nebal bych se zajit za psychologem, ty deprese budou mit puvod nekde jinde nez ve trave (ja sam sem s tim mel problemy, taky sem si myslel ze mam depky kvuli huleni, ale asi to bylo jinde, ted hulim a sem vice mene v pohode).
jinak na scene s Machackem v Samotarich "toto je muj posledni joint... ani ho nedokourim..." asi neco bude.
The ice age is coming, the sun is zooming in
Engines stop running and the weed is growing thin. -- The Clash
depky každopádně mají i jiní než huliči, zkus změnit přístup a nesvaluj vinu na okolí a jiné jedince včetně věcí a prostředků jakým je i travka, přece jen svým přístupem k životu, svým myšlením tvoříš realitu a rozhodnutí, která změní tvůj život musíš učinit sama..., spousta lidí žije závislá na....x věcech, osobách, situacích a třeba i pocitech, které tyto situace vyvolávají..., tvůj postoj je neřešící a tak ti i vyhovuje...
Pozorně jsem přečetla všechny příspěvky ohledně Caravel a musím uznat, pánové, že lépe bych to opravdu nenapsala. Mluvíte mi z duše. Pokud je to opravdu tak, jak se to jeví být. K4All
Tím chci narazit na příspěvek od Kmeneta, který si všiml něčeho podobného, co jsem tak trochu cítila i já. Caravel je nový člen, registrovaný od dubna a o tom, jak popisuje, že taková jsou RIZIKA atd....
Doufám, že mě neukamenujete za můj pocit, který vám tu svěřuji, nechci být paranoidní a pokud Caravel opravdu existuje, držím jí palce a přeju jí, aby se z této asi spíše psychické situace dostala co nejdříve.
čauky
to Kmenet
K+ za odvahu něco takového vůbec vyslovit!
[Edited by Shadowlady on 21-04-2002 at 10:49 PM]
Za každým úspěšným mužem stojí jedna tvrdě pracující žena.