Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
překlad : Některé problémy s dobou sklízení pramení v příliš brzkém vysázení. Kvetení je ovlivněno světlo citlivým hormonem. Když zasadíš na začátku Dubna " of May" budeš mít velké rostliny,ale chceš velké květy a bezpečnou sklizeň. Těmto velkým rostlinám trvá déle se adaptovat na zkrácení fotoperiody.Trvá jim déle vytvořit se květový hormon.Když zasadíš v Květnu či červnu,mají kratší vegetačni cyklus a zvyknou si na zkracování dnů.Květový hormon se začne tvořit a dosáhne dostatečné hladiny rychleji.Tento způsob změn u rychlého pěstování a také sklizně je "higher" ( nevim ale asi lepší ? ).Touto metodou nejdou pěstovat všechny modely,ale v klimatu kde v Září a Říjnu hodně prší a je zima,je lepší zkusit cokoli co urychlí sklizeň.
Já teda neměl problémy s nakvétáním kytkek pěstovaných už od února,ale u 2/3 řezů které sem zakoupil poslední týden v Květnu. Bohužel jakmile jsem je umístil do pařeniště, přišelo zhruba 10 zamračených dní bez jakéhokoliv sluníčka. Tudíž se na kytkách objevily asi centimetrové paličky. Vyřešil jsem to okamžitým přesázením na pěstební flek a zalíváním růstového hnojiva. Palice se jakž takž rozrostly,ale i tak nejsem s rychlostí růstu spokojem.Navíc se mi na kytkách začali tvořit jen jednočlenné semtam degenerované listy, takže fakt nevypadaj hezky. Teď mi nezbývá nic jiného než doufat.
foto č. 1 a 2 : Tak takhle vypadaj rozrostlý palice.
tooth: Mam ten samej problem ale to se casem spravi-staci trochu hnojiva na rust a vse bude casem OK..
Me se to postupne uz zlepuje-uz zacinaji byt zas zubaty a take zacinaji byt i po 2-3 listkach..
A ta degenerace jak pises by se take mela zlepsit..
tooth:Jj foto se pokusim dodat co nejdriv..
Akorat nevim za jak dlouho zmizi ta degenerace..
Ale myslim ze kdyz na chvili vynecham hnojku a pote zas zacnu tak se to spravi, a to foto dodam tak do 3-5ti dnu...
kamos mel minulej rok ve skleniku malou kytku a mel tam uz feerovou palici,chtel to zhulit,ale dal to ven,casem se to preplo,ale byla to nejhnusnejsi kytka jakou kdo kdy videl.Same jednoliistky a proste mazec,nakonec mu vyrostl strom na kterem bylo vic huleni nez na vsech ostatnich kytkach.No ale nebyl to riizek,bylo to ze semena a byl to obyc venek.
Zdar Ja som to tento rok urobil takto : zasadil som semena, rastliny vyšli, mal som ich pod dvoma sylvania aquastar na režime 18-6, klasicky rastova faza a ked mali deti tak 3 tyždne, tak som ich dal asi na 10 dni pod sodik k dokvitajucim rastlinam čo som tam mal aby ukazali pohlavie. Nič sa nedialo,tak som ich dal naspat pod sylvanie do rastovej fazy,ale rastliny si to zapamatali a začali ukazovat čo su zač. Nechal som ich doma ešte asi dva tyždne kym sa poriadne natiahla svetelna perioda vonku a zasadil som ich von. Hnojil som kristalonom asi raz tyždenne a teraz mam dve 100 percentne samice ktore rastu ako z vody... Jednoznačne je problem v skorom nakvitani spososobeny skorou sadbou a nedostatkom svetla pre rastovu fazu...preto radšej sadit trocha neskor podla svetelnej periody vonku...
Ganja mi otvorila oči, ale nezavrela dvere, tak koho to sere??
2 tooth: hele,ja jsme mel stejny problem,ale o asi tak mesic 2 drive,dostal jsem od kjamoe kytku,co us zacinala delat paradni palicky,ale byla to takovy chudinky nevetvena,na rady pak groweru jsem ty paluice zastrihl,tim jsim ji jakoby FIMnul a zacala hazet taky ty degensky listy...ruzne pokrouceny a jednocipi,ted us ma asi tak 100vrcholku(superkropingnul jsem ji) a ty listy pokrouceny jsem okamzite trhal...a ted us me zeciny po mesicnim trapeni hazet zet 5 ti cipi listy.....tot vse..a ty co nemaj aslespon tech 5 cipu okamzite trham....
no me zacina nakvitat kytka ktera je vysazena cca.. v pulce kvetna.. konkretne blue mystic#citral..uvidime jak to pujde dal... kazdopadne si myslim ze to je zvolením místa a počasím,čož není letos moc dobrý..
jo jinak jak tady byla zmíněná degenerace listů.. hele.. kámoš má uplně to stejný.. nevím jestli je to způsobeno tím,že se málo hnojilo. .to podle mě ne.. hnojil kopřivama..takže dusík to mělo.. a hnojil slepičincema.. a kytka nebyla přesazována.. jen zevnitř ven a byla přesazená v pohodě... pak začaly růst jednočepý listy.. vypadalo to jak bazalka... hehe.. a pak z těch dementních částí kytky začala růst normální kytka..ty zdegenerovaný listy byly strašně tmavý... a ty nový části kytky.. další nový stonky co začaly růst byly o hodně světlejší..zubatý loisty.. prostě normál kytka... vypadalo to zajmavě.. ale ničemu to asi nevadí
jak uz bylo urcite receno hodne velkou roli hraje genetika, priklad : Ak47 obe dany ven cca 12 kvetna do kyblu kvetou uz necelej mesic a WW a Jack dany do kyblu ven stejnej den jeste porad nemaj ani bliznu......
ad jednocepel jasnej dusledek zpetnyho prepnuti na rust
a mischiefe chlape pouzivej edit at nemas vsude jednoradkovejch milion prispevku
good luck
Vězeň který se považuje za svobodného o svobodu neusiluje..............
sry.. nejsem tu dlouho... jo a jako ještě k tý genetice..každá kytka je jiná..nemůže se srovnávat.. sázel sem skoro všechny ve stejnou dobu. .a jedna má 150, jedna 200.. a jedna nemá ani 100centáků...hele jinak zkoušeli ste někdo jen tak zprdele hodit kytku na zimu za okno? bude z toho něco?
jo,nekde jsem tady nasel par takovych pokusu,ale stalo to za p*d....myslim vynos,co se tyce chuti nevim....(ale abych nebyl OT) mam otaku,co delat s takovejma tema kvitkama u vetvice,vzdcky 1 bo 2 pestiky...?!