wolverin
Stálý Člen
|
duzam ze obel sa nebude hnevat ked sme dam jeho info
kup si este toto, ak sa to da zohnat tam kde byvas, pripadne si to nehaj posalt postou
2 All: tak jsem byl pro alga bloom v growshopíku v čestmírovce a zasekl se tam s velice příjemným personálem. Najednou se rozvedla debata o hnojivech a o flushingu. Nakonec my bylo nabídnuto jedno velico zajímavé hnojivo pro poslední fázi květu jeho jméno zní Ripen. Možná ho někdo zná, nevím, já o něm slyšel poprvé, využívá se hlavně v hydroponii, ale po důkladné konzultaci jsem byl ujištěn že dělá divy i v substrátu, pěstím venku pod velkou koulí a pro tyhle podmínky je prý taky jako dělaný. Teď to nejlepší touhle hnojkou se hnojí posledních 10-14 dní před sklizní odbourá chuť alga bloom a zvírazní původní chuť kytičky, navíc svým obsahem zvyšuje obsah účinných látek (THC) :-) Dovolil bych si tady prezentovat to co se o něm píše na webových stránkách tohoto growshopíku, snad to provozovatelům nebude vadit.
Ripen:
Ripen je komplexní výživový přípravek určený k použití v posledním stadiu květové fáze.
Je specificky navržen k urychlení a zintenzivnění procesu zrání - zvyšuje podíl aktivních léčebných, aromatických a chuťových složek.
Ripen je směs rafinovaných minerálních solí a pufrů připravená laboratořemi General Hydoponics s maximální péčí. V pozdní květové fázi je přesnost dávkování živin nenejvýš nutná - rostlina je před koncem živnotního cyklu citlivější a asimilace živin stagnuje
RIPENJE ÚČINNÝ několika způsoby:
- dává rostlině biologické podněty - signály k ukončení životního cyklu a tím urychluje procesy zrání
- nutí rostlinu posilovat obranyschopnost a metabolismus
- RIPEN obsahuje všechny minerální soli potřebné pro vývoj rostliny v konečné fázi ve formě ideální ke vstřebávání
- v případě předchozí akumulace dusíkatých a dusičnatých usazenin nebo mikroprvků pomáhá tyto rezidua metabolizovat a odbourat což výrazným způsobem přispívá k výsledné chuti produktu
SLOŽENÍ:
Fosfátové složky (P2O5) 6%
Rozpustný Draslík (K2O) 5%
Hořčík - Magnézium 2,5 %
Sloučeniny síry 2 %Použití:
vhodné k použití ve všech druzích substrátu a jako doplněk k jakýmkoliv hnojivům.
Posledních 10 dní květové fáze přidejte RIPEN do zálivky s upraveným pH na 5,5 - 6,2
pro hydroponii a aeroponii: 4 - 5 ml na 1 litr (doporučená hodnota EC 1,8 - 2,2)
|