Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mravenci maji pozitivni prinos - aspon myslim, ze vyziraji nejen msice ale i sviluchy proste veskere parazity na listy a mozna i v korenech. kyti co sem na nich mel sviluchy tak sem misto postrikani dal ven a krasne rostou a listy vypadaji zdrave...
Cau growmeni taky mam kvanta mravencu a ožiraji mi listy ale kitky rostou zatim dobre tak je jeste necham dychat . ale je zajimave ze durban jim chutna nejvic :-X
ja mam na jednom miste mravence v zemi ale je jich tam fakt hafo co snima? muzu to zasadit k nim nebo je mam vykopat ... budou vadit nebudou je jich tam fakt mrak...nemam rad niceni prirody ale zacinam premyslet nad tim jak se jich zbavit
Doporučuju si chytit 10 mravencu z ejdnoho mraveniště do sklenice, a knim pridat nejaky ty rezavy mravence a sledovat souboje! Pekne pokukanicko když tam date jeste nejakyho brouka
Původní příspěvek od Kutas mravenci maji pozitivni prinos - aspon myslim, ze vyziraji nejen msice ale i sviluchy proste veskere parazity na listy a mozna i v korenech. kyti co sem na nich mel sviluchy tak sem misto postrikani dal ven a krasne rostou a listy vypadaji zdrave...
Zdar,
mravenci žijí s mšicema v symbióze. Mšice produkují nektar, kterým se mravenci živí. Mravenci mšicím za oplátku poskytují ochranu před predátory (slunéčko etc.), což je samozřejmě nežádoucí.
hej mam taky mravence v kýblu a a je to fajne bo mravenci si udělaj v hlíně chodbičky kerym pěkně proudí vzduch a kořeny hezky dýchaj... ale nevím jestli nějaky druh mravencu začne kořeny pojídat...stalo se to někomu???
My máme na políčku 2 druhy, normální a lesní .. a nemáme problémy ani se slimákama, ani s jinou havětí ... a ubližovat mravencům chemikáliema je zvěrstvo, kluci. Mravenci rozhodně konopí neubližujou. Je možné se si pěstujou mšice, ale kvůli tomu bych nezabíjel celou kolonii ... spíš jen ty mšice ...
Taky se mi zabydleli venku v květníku chodí tam těma dírkama dole v květináči už tam nakladli larvy takže se jim tam líbí, přemýšlel jsem že přidám do zálivky trochu peroxidu myslíte že by je to zneškodnilo? Ale asi je tam nechám, je mi jich prcků líto.