Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
dnes som vyriesil moj problem s mravcami jednym postrekom...AGROLIA DELTA....neviem isto ci sa to tak vola lebo to nemam pri sebe. je to proti vsetkym cicavym a zravym skodcom. neskodi rastlinke a ucinok je skvely. len som nastriekal na mravenisko a premiesal v nom hlinu (s rukavicou ) o 5 minut ziadny pohyb
stal ma 75 kaciek
Mravenci jsou previti, kdyz jsem je mela v zahonku nerostlo tam nic, ani redkvicky, takze pozor na ne. Jak bylo receno, okousou korinky.
Ale netusim, proc je hned upalovat?! V byte (a na mensim zahonku mi to taky vyslo) staci posypat mravence kypricim praskem. Taky asi nic moc smrt, ale lespi, nez je upalovat, bych rekla. Zkuste to a dejte vedet, jestli to funguje i u vas.
MYR lidem, mravencum i srnkam...Lešťa
Týý jo! A švihla sebou o zem, až jí korálky zachřestěly
Už to balíš?!Co můžeš spalit dnes neodkladej na zitrek...
Zajimavy,letos to taky resim.Samozrejme je nechci vyhazovat byli tam driv a myslim ze nicemu neskodej.primo v kybli bych je ale mit nechtel,co az to budes prolejvat to asi pekne rychle zdekujou...to zkus nejdriv prolejt(viz rada od :FlickerBird)- parkrat a pak teprve zasad.
No ale bojim se aby jim nechutnali palicky spis nez korinky alisty to at si zdibicek ochutnaj:-)) ale ne moc...ma nekdo zkusenost MRAVENCIvsPALICE?!?
Dnes som si všimol na jednej žihľave, ako je celá "obsypaná" zelenými voškami. Mravce si ich tam pestujú. Všade okolo a na celej žihľave boli mravce. A boli to červeno-čierne mravce (dúfam, že som dobre videl). Takže ak si môžu "pásť" svoje stádo na žihľave, môžu sa pokúsiť spraviť to aj na paliciach. Spravili to už niekomu? Zdar
Tak s jarem jsem se opět přihlásil. fajn, že furt funguje můj účet. Maravence mám taky, ale nenapadlo mě, že by mohli škodit. Jen v rychlosti jsem našel tyto stránky, kde by se vám aspoň mohlo podařit určit co je to za druh a podobně a co s nima a jestli vůbec vadí. http://www.myrmekologie.com/
Ja mel u kytky mravence taky, mravenci rostline neublizili, meli na ni msice, mozna, ze by mohla kytka pri obrane pred msicemi produkovat vice pryskyrice, ale to nevim, co vim, ze kytce neublizili, myslim, ze by naopak rostliny mohli ochranit pred nejakymi skudci
Jednoduchým,levným a velice účinným prostředkem na jejich vypuzení(ne zničení) je docela obyčejná špinavá voda z nádobí.Stačí několikrát mraveniště polít mravenci vezmou vajíčka či kukly a odstěhují se pryč.Nemusíme se bát že zbytky saponátu poškodily kyti.Koncentrace je nízká a saponát se v půdě rychle rozloží.Komu se špinavá voda nelíbí,může použít logr z černýho kafe účinek je stejný.Ještě jedna rada,mraveniště posypat jedlou sodou a pokropit vlažnou vodou.Sám sem to nezkoušel mám to od babičky ale prej to funguje.
Bacha na mravence! Do špiček rostlin vynášejí mšice, a to není dobré! Vadí to paprikám, okrasným květům, a určitě i trávě. Záleží kde jsou (mravenci), jestli dole na zemi, posyp to tam logrem z kafe jestli po rostlině určitě najdeš černo-modré stvůrky tak je dej do řiti, i mšice i mravence, díky logru by se neměli vrátit...
A kolik asi berusek je treba aby prepraly statisice mravencu?
Me ten proces pestovani msic pripada, ze tim mravenci zaroven msice chrani. Jak to vlastne je?
Bedruny jsem chtel uz davno nasadit na moje kyti ve spanelsku, proti bile musce. No zatim jsem vyresil problem dvojitym postrikem olejoveho extraktu ze stromu Neem ktery udusi a zlikviduje vajicka a larvy spousty skudcu, nikoliv vsak dospele jedince.
Zato vsak nejen ze neuskodi rostline, naopak prospiva jejimu celkovemu imunitnimu systemu vcetne korenove stavby.
2 LUCASCO: Drzim palce, at problem vcas vyresis, mravenci uz nejednu kytku poslali do vecnych luk
citace:
Původní příspěvek od Everl0st Na mšice a mravence a tyhle alý svině co ničí kvítí si nazbírejte,sežeňte,kupte berušky.....
hej, oni si ich tam pestuju a chrania. akurat teraz som videl o tom film (mikrokozmos) ako mravce chodili po rastlinke a kontrolovali, ci sa msicam dari, vyzeralo to ako keby ich cistili. msice sa zivia na rastline a produkuju taku sladku stavu ktoru vypustaju z rite a tou sa zase zivia mravce. je to dokonala symbioza
Jasne, ale dostane bedruna mravence nebo mravenci bedrunu?
citace:
Původní příspěvek od PUNKie hej, oni si ich tam pestuju a chrania. akurat teraz som videl o tom film (mikrokozmos) ako mravce chodili po rastlinke a kontrolovali, ci sa msicam dari, vyzeralo to ako keby ich cistili. msice sa zivia na rastline a produkuju taku sladku stavu ktoru vypustaju z rite a tou sa zase zivia mravce. je to dokonala symbioza
citace:
Původní příspěvek od Everl0st Na mšice a mravence a tyhle alý svině co ničí kvítí si nazbírejte,sežeňte,kupte berušky.....
no tak to neviem, ale v tom filme ukazovali ako mravci tie berusky z rastlin zhadzuju a utocia na ne. ale myslim ze keby mravce boli v presile, co vacsinou su, tak by dokazali znicit berusky. evolucia ich naucila asi dost. zevraj su najinteligentnejsie clankonozce
Tak bych to videl spis na zde zminovane v obchodech dostupne prostredky, logr, nebo bagr
Vzdy je vse lepe vyzkouset na jednom miste, nez to rozsypete po celem svem policku a oznacit to misto pro jistotu klacikama. Jak rekl Shakespeare: hulim-tedy zapominam
Tak odvolavam, co jsem napsal, nevim jestli to udelali mravenci, ale lezli kolem, a vzdy pod vyschlou ranou na spodu listu byly msice, byly okousana poupatka novych listu a to me nasralo, postrikal jsem kytky Talstarem, trochu kolem a udelal jsem kotel kafe do konve a zalil to kolem kytek, mozna zalezi i na druhu mravencu