Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim všetkých kto poradia na rýchlo. Aku Led lampu...myslim aký výkon bohato stačí do stanu 60x60x160.. áno mali stan...pestim len tak pre zábavku ale Vybojky ma už serú ...250Watt výbojka ...vytváraju zbytočne teplo :/ aktualne v stave kvetu mam 25-26 C.
Diki za odpovede..po prípade overené značky..ďakujem.
PS: sorry za založenie novej témy, hladal som na fore ale nič konkrétne čo by mi pomohlo zodpovedať moju otázku. Diki čaute.
Mám na stejné ploše dvě DIY vera C, každé cca 120w+ a DIY květový booster 56w. Dnes bych šel do 2x QB 288 nejlépe s 301, případně doplněno o DR a FR ledky. Tzn. do 300w příkonu.
Modlitba bastlíře:
"Svatý Scurvile, patrone náš nemohoucí, dej, ať to nepraskne."
Pomalu asi přejdu na indoor po tom co mi kytky poškodily kroupy.
I přesto že zářivky asi nejsou úpně v kurzu tak volim
4x MAS LEDtube HF 1500mm UO 36W 830 T5 (5200 Lm, 3000K)
2x MAS LEDtube HF 1500mm UO 36W 840 T5 (5600 Lm, 4000K)
a k tomu přemýšlím aspoň jeden kus něčeho fialového. Všim jsem si že se prodáváji led světla UV, Kdysi jsem čet, že uv dráždí a v období květu se rozslina více brání a tvoří více pryskyřice. Co je na tom pravdy nebo k čemu přesně jsou ty UV světla?
Taky nějak nechápu, proč dotyčný vynalézá kolo. Ověřené a funkční led jsou Samsung LM301b (a starší LM561c) ve formě QB, QC etc. Dále fungují skvěle COB Bridgelux Vero BXRC-30G10KO-C-7X a docela i BXRC-30Exxx s cri80. Fungují i Cree, ale nedají se moc sehnat, tak s nimi nemám tolik zkušeností, podobně je to i s ostatními výrobci. Jednotlivé barevné led Cree a Philips případně Osram/Led Engin (horší účinnost, lepší aplikace). Kupovat něco jiného, pokud nejsem insider čínského Led průmyslu je blbost, čest výjimkám.
Modlitba bastlíře:
Ahoj, stavím svoje LED svítidlo, při použití 8x Vero 29 gen 7, právě dělám konstrukci a potřebuji už objednat čipy, zvolil jsem tyto:
4x Bridgelux BXRC-30G1KH0-C-73 - 3000K
2x BXRC-27G10K0-C-73 - 2700K
2x BXRC-17E10K0-C-74 - 1750K
+18x 1w deep red 660nm + 2x 10w infrared + 2x 10w royal blue 440nm
nebo by jste dali jiný? Díky
No proč ne, ale na ty 2700 a 1750 bych se vykašlal. Mají horší efektivitu a červenou je daleko užitečnější zvedat těmi 660nm. Naopak modrá se dá nahnat použitím 3500K Vera. Mají skoro stejnou efektivitu jako RB440 a je to míň práce. Mám květový panel s 3x623, 3x660 a 3x740nm, Ledengin(Osram)10Vx700mA každá. Původně jsem tam ty RB chtěl dát taky, ale když jsem to počítal vyšlo mi to zbytečný.
Modlitba bastlíře:
Pokud by někdo moudřejší znal rozdíl mezi BXRC-30G10KO-C-7X a BXRC-30G1KH0-C-7X moc by mě to zajímalo. Nemůžu to nikde vyčíst. Jediný, co vím, je že to druhé má papírově trochu vyšší účinnost a neviděl jsem to nikde prodávat (u nás). Předem děkuji za odpověď.
Modlitba bastlíře:
Anubis-23 tuto verziu by som nebral je to tusim V2 uz je aj V3: https://s.click.aliexpress.com/e/cWK1Syli
tuto chalanisko ide na tychto ledkach https://instagram.com/cj_grow
ked ti nezalezi na efektivite a potrebujes len svietit za lacno tak toto je najlacnejsia volba
foto s 3D printed reflektormi
marcusant verzia K je nova revizia o 4% lepsia efektivita
Koukal jsem na ty BXRC-30G10KO-C-7X a 70 W 10 000 Lm 3000 K je uplně totožné jako ty led zářivky které tam mam 72W 10 400 Lm 3000 K za 2000 Kč. ty číny jsem koupil spíš jen kvůli červené. Všechno co se dnes prodáva tak vychází úplně stejně a to 5000 Lm za 1000 Kč, Já to volil kvuli jedoduchosti. Zatím poloviční výkon něco přes 20 000 Lm