Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od romy ahojte,prosím vas vysvetlite mi ,,,,ked mam v boxe 5x30w led grow full spectrum svietim len 30w ,alebo sa to spočitava?dakujem
svítíš 30w, pač každá ta činská ledka žere cca 6w.. 5x6=30
dostala se mi na mereni tahle cinska ledka: http://www.banggood.com/25W-E27-Ful...l?rmmds=myorder
realna spotreba 14W, pekne zpracovani i vevnitr, celkem studena po hodine provozu na chipech namereno 55°C v mistnosti kde je cca 20°C
Původní příspěvek od jann dostala se mi na mereni tahle cinska ledka: http://www.banggood.com/25W-E27-Ful...l?rmmds=myorder
realna spotreba 14W, pekne zpracovani i vevnitr, celkem studena po hodine provozu na chipech namereno 55°C v mistnosti kde je cca 20°C
stavim svetlo do boxu pro ruzne tropicke dlouhozijici rostliny. ( Banisteriopsis caapii, Psychotria, Theobroma atd.)
koncept svetla: zaklad VERO29, doplnek 3W UVA led ve spektrech 365,385,395nm, jedna 0,3W UVB led 280nm.
resim otazku s jakou teplotu chromaticnosti to VERO29 v zakladu pouzit?
studoval sem grafy VERO29 chipu a vychazi mi z toho ctyri reseni:
1. pouzit vero 2700K a doplnit o modrou slozku.
2. pouzit vero 6500K a doplnit o cervenou slozku
3. pouzit vero 4000K jako kompromis a nic nedoplnovat.
4. polovina chipu vero 2700K druha polovina vero 6500K a nic nedoplnovat.
Ahoj, tak už jsem rozhodnut (pokud nedoporučí nikdo lepší alternativu) pro osvětlení boxu 120x110x220cm
6x Vero gen7 2700K (D) + 2x HLG-185H-1400B na každý čip chladič Arctic Cooling Alpine 64 Plus.
Jelikož nevím jak světlo rozmístit, plánuji chladiče s čipem plánuji "položit" mezi hliníkové L profily abych s nima mohl hýbat a nastavit je do ideální polohy.
Budou tedy 2 řady po 3 čipech (nebo si nechám rád poradit).
Jelikož nejsem žádný elektrikář, žádám o radu jaké použít stmívání:
Pomocí odporového stmívače (10kΩ-100kΩ, pomocí napětí (1-10VDC) a signálu PWM (100Hz-3kHz). Ideálně rovnou odkaz
předem dík za váš čas
Dej si tam 3 cipy po 3 radach, ja mam vero 29 , 8 cipu a na plochu 120x120 cm sou tam tmavy mista a kraje nejsou prosviceny do hloubky. Moje svetlo bude idealni na scrog . Ted si necham delat 3 cipy ve r radach a v prostred 2 kvetovy s cockou co to rozptyluje do prostoru. Celkovou sptrebu bych videl max 450w. Muj nazor je pouzit vice cipu a rozhodit je podle plochy , nebo dat 4 cipy a vic a pustit do nich tolik co snesou. Good luck
Neviem, či to chceš aj na rastové obdobie.
Súhlasím s Bitirom! 3 čipy sériovo na 1 zdroji v 3 radach - to je 3 zdroje a 9 COB. Ten zdroj HLG-185H-1400B je akurát na 3 COB. Bude to žrať cca 178 W Mám to presne takto, ale na Vero gen7/3000 K - používam na kvet ako doplnok k malemu Spideru.
Aktívny chladič položený v L kolajnici je super nápad, nakoľko si to môžeš posuvať podľa potreby. Ten 100 k potenciometer sa pripája rovno k vývodom na to určených z HLG-185H-1400B
Cau, u generace 7 jsou ty krajni cocky taky 90 st. ? Mel sem za to ze sou 60st.
Jeste by me zajimalo kolik je pod tim prostrednim cipem co sviti do prostoru.
Jakákoliv čočka, jakýkoliv element mezi světlem a kytkou bude vždy absorbovat nějaké to světlo. I ty nejlepší čočky sežerou určitě několik procent světla.
Pokud člověk potřebuje nutně usměrnit světlo za nějakým dobrým účelem, tak ano. Podle mého je lepší nechat svítit světlem naširoko a o zbytek se postará postranní odrazné folie nebo bílá barva, popřípadě reflektor.
Odrazem se sice taky plno světla ztratí (určitě asi více než se ztratí skrz čočku) ale nahradí to tím, že světlo se lépe dostane do hloubky.
Šikmé, boční světlo mnohem lépe prosvítí hustou džungli listí než když se svítí pouze zvrchu.
Mám to ověřené na svém boxu kdy 6 LED modulů umístěných na bocích skříně mi svítí šikmo na kytky. Tak se dostane plno světla i na spodní palice.
Někde jsem to i četl, že "američtí vědci zjistili", že svícení zboku je efektivnější než svícení zhora
I pro tu kytku je to určitě přirozenější, slunce většinu času taky svítí zboku na všechno živé i neživé.
Je to můj soukromý názor, takže nekamenovat.