Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hlinu si odebírat nemusel,prolejvals to vodou s Ph kolem sedmi a to ti zvedá i Ph hlíny,samozřejmě...Upravuj vodu u takhle malých rostlin tak na 5,7-5,8,nehnoj zatím,jen sprav to Ph zálivky a za pár dní uvidíš ten "zázrak",kytky zezelenaj a začnou růst..Na sražení Ph buď nějaký Ph-, nebo obyčejnou citronku,cca 4 cl na 10 l vody..A upravuj až odstátou vodu před zálivkou,protože když to necháš den,dva stát,tak ti Ph zas poleze nahoru..Rostlinky se zberchaj,neboj..Ať se daří
Bobíček:
Ph 5,0 to je dost málo,s tim něco udělej..A hnoj i zalejvej střídmě,malý kytky nepijou tak rychle,jestli máš Plagron growmix ,tak to nehnoj ze začátku vůbec,je dost předhnojenej,jak už výše píše Zeddy..
Vakiduvaje : diky za nazor, dnes jsou uz 36 hod bez vody a jelikoz hlina je porad vlhka tak neleju nic , kytkam se opravdu dari vypadji skvele a rostou , pote teda pojedu jen vodu , jen otazecka : kdy mam teda zacit hnojit ?????
nepozná nikdo,co takhle kdyby jsi napsal jaký je ph,hnojky,teploty , v čem jedeš, ec a jiný věci ale nejspíš napíšeš že ph neměříš bo nemáš jak,nebo ne?
asi jsi spatne ocitoval....
No vsechny udaje mam ve svem serialu. viz vyse...
Zitra zajdu koupit alespon ty papirky na ph mereni.
Zdar.
Já měl tohle na ibišku co mám v bubleru.Nejdřív ten list vypadal proti světlu jakoby v něm bylo 1000 malých díreček.Vygooglil sem,že je to nedostatkem vdušnosti substrátu.U mě docela reálná příčina.Listy,které byly dírkované víc skončily takhle.Myslím si že je to nějaký druh plísně nebo nákazy.Proto je zavčasu stříhám.Ostatní zdravé listy jsou zatím v pohodě...
Ze začátku tuhle věc dělá hodně lidí,zalejvá každej den a často vůbec neměří Ph a průser je nastartovanej..vysokým nebo nízkým Ph zablokuje vlastně přísun živin a navíc kořeny kytky topí ve vodě..Taky sem si tim prošel..Přitom přiměřeně předhnojenej substrát stačí z počátku zalít tak jednou za 3 dny odstátou vodou s Ph tak kolem 5,8,v závislosti na teplotě a ventilaci v boxu plus minus den,nejlíp se asi osvědčuje kytky znovu zalít při prvním příznaku nedostatku vody,kytka začíná svěšovat listy..Zálivka je pak pro kořeny skutečnou živou vodou a kytky viditelně poděkujou a jedou pak s růstem jak o závod,snaží se o max růst než přijde další rostlinama už vlastně očekávaný "období sucha".S tím začátkem hnojení budou asi názory různý,já bych začal s postupným přihnojováním tak po 12-14 dnech, u předhnojenýho média..,v závislosti na "hladovosti"genetiky kterou máš plus minus pár dní..
Jenze hnojim 4ml plagron alga bloom a ten by mel mit dostatek ne?
z vrchu kytky vypadaj zdrave, pouze ty spodni listy se stavaj tmave zelenyma a celkem rychle opadavaj. Muze keramzit vyvolat nejakou plisen, ktera napada spodni listy nejdriv?
Mam mezi kaminky jakoby pavucinovou plisen nebo nevim jak to pojmenovat.....
Dalsi by mohlo byt to ze jsem nechal trochu biolu s vodou ve skrini tyden a kdyz jsem prijel z bilou byla uplna sracka a diry z kvetinace pobliz byly pokryte bilou vrstvou (kterou jsem odstranil...)
Na fosfor to vypadá,Plagronbloom ho má dost,to je pravda,jde o to,jestli Ph vody a stav média kytkám umožňuje si ho čerpat..A taky jestli si to s tou Bioolovou kůrou trochu nepřehnal,podle fotek se ti listy lesknou jak psí kule,tak jestli póry na listech nejsou total ucpaný..Zkus třeba Hlavu přes pm,jeho kámoš si takhle zničil úrodu..
takze vystrihnu scrog, vyndam kytky a omeju vsechny listy cerstvou vodou. Mam odebrat i ten keramzit?
btw s tim biolem by to mohlo byt. Priznavam se ze jsem s nim nesetril pac jsem odjizdel na tyden a nechtel jsem abych po prijezdu mel zasviluskovano....:-)
Já bioolem sviluše zlikvidoval napoprvý,jeste než se stačily svině víc rozmnožit,ale je asi snadný to přehnat a pak kytkám víc zavaříš než pomůžeš..Tim že kytky opláchneš čistou vodou(o přiměřený teplotě)jim určitě neublížíš,ale potvrdil bych si to ještě u někoho,že by to tim mohlo bejt,než začneš z větší operací,aby to nebylo třeba zbytečný..Je ale neděle dopoledne a lidí on line je málo,zkusil bych to pm Hlavovi,ať zkoukne fotos a poradí ti..Zasviněnej keramzit bych odebral,vyměnil,listy,který sou očividně v prdeli odstranil..tim taky nic nezkazíš