Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potreboval bych radu, jedu mix kokos/rockwool a objevili se mi nejaci mali mikroskopicti skudci, uz jsem je v minulosti mel, ale slo o par desitek, ted jsou stovky, nerekl bych, ze delaji nejakou neplechu a asi je resit nebudu, ale kdyby se jejich radeni projevilo na kytkach, tak chci mit v zasobe nejakou radu. Cim nejsetrnejsim nejlepe prolit kvetniky? Jedu mineralni hnojky, takze klidne chemka.
Chvostoskok to asi nebude, ma to tak 1/3 milimetru.
On to asi ten chvostoskok bude, je to nejakej mikro druh :-). Na tom moc asi nesejde, jde mi o to, cim to prolit a nestresovat kytky, jsem v 15 dni kvetu, tak neco setrnyho. Hlava mi kdysi cosi poradil, ale ja hlava derava, uz jsem zapomel, co to bylo.
Jestli jsou to takový bílý, mrštný rychlý potvůrky, štíhlý dlouhý kolem 1mm, mohlo by se jednat o chvostoskoka. Objevil jsem je nedávno taky a protože jsem zároveň hledal způsob, jak zlikvidovat smutnice, rozhodl jsem se pro bílej akvaristickej písek, kterým jsem květináče vysypal (stačí vrstva 1-2cm, prostě aby nebyl vidět substrát, na kterém se pohybují). Na smutnice to zabralo hezky (nemají se kde líhnout) a do dvou týdnů zmizely.
Má to nevýhodu, že ta vrstva jemného písku omezuje provzdušnění substrátu - hlavně, když se namočí. Na druhou stranu je to záležitost na dva tři týdny, než se problém odstraní.
Tohle teda funguje na smutnice a je možné, že to zlikviduje i chvostoskoky. Ten písek se dá sehnbat v hobby marketech a nebo ve zverimexu. Cena jednoho pytle je do 100 kč (2 litry písku asi).
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
chvostoskoky nejlépe poznáte tak, že začnou při blížícím nebezpečí uskakovat a poskakovat po substrátu díky skákacímu aparátu.Nedělají to však všechny druhy. Drtivá většina rostlinám neškodí. Tyhle půdní málo sklerotizovaný druhy si většinou libujou ve vlhku a teplu,možná budu stačit menší sucho. Na hubení bych asik doporučil tabákovej vývar, nikotin je pro hmyz pěkně jedovatej. Určitě nandeš na netu nějaký návod...
nemaš zač kytkám to neublíží je potřeba ten postřik udělat dvakrát hlavně ze spodu listu a stříkni lehce i substrát jinak dobře funguje na ty mrchyPlagron Neem-Oil a je to bio mám to sam odskoušene taky jsem s nima bojoval
Ahoj, neví někdo co by to mohlo být? Tipoval bych to na smutnice, ale než začnu podnikat kroky rád bych se poradil. Jedu v hlíně, substrát jsem kontroloval a žádný larvy typický pro smutnice jsem neviděl tak nevim. Ze začátku jich bylo pár tak jsem neřešil, ale nějak se začínaj množit :/
idem drip v keramzite. Zo zaciatku som mal problem s muskami - ich pocetnost som vyrazne znizil zavesenim lepiacich pasiek. dnes sa uz prakticky nevyskytuju.
po istom case sa mi zacali v rezervoari zivneho roztoku objavovat male biele "larvy". rozmerovo +- 1,5-2,5mm odhadom.
na rastlinach nie je vidno, ze by im to skodilo. dokonca sa ani neobjavuju dalsie musky. Tieto tvory sa zhlukuju do kolonii, takze som sa pokusil ich pomocou flasky separovat a vyliat. Lenze to nepomohlo.
zjavne su aj v keramzite. Po skonceni kola som teda keramzit preplachol vodou s peroxidom. cakal som, ze ich to pozabija. ale nestalo sa.
mne plavaju na povrchu roztoku. vzdy, ked idem pozriet rastliny, tak robim aj rucne zalievanie a vtedy (rovnako ako dr paradoxovi) vytekaju von z kvetinacov.
podla vsetkeho ide o chvostoskokov. je treba ich zlikvidovat, alebo nie su pre nase ucely nebezpecne?
chvostoskok se podílí na půdní biodiverzitě a jeho přítomnost je známkou zdravé půdy.
dalej
citace:
Pánové, chvostoskoci jsou nejenže neškodní, ale velice užiteční. To, že Vás opticky obtěžují je možné, občasné proschnutí substrátu pomůže, ale používat proti nim chemky je zcela zbytečné.
ale docital som sa aj toto:
citace:
chvostokok dela ku*va ze bordel z pudnich skudcu snad nejhorsi[mnozi se rychle a tezko se toho zbavuje] ....v momente jak jich tam vyskace po kazdem zaliti 10-20 je uz vetsinou pozde s tim neco delat
docital som sa, ze pokial maju co jest, tak by nemali robit problem. horsie je, ak sa premnozia - vtedy sa pustaju do korenov.
Ahoj, muze mi někdo prosím říct , co je to za kurevstvo ? Podle toho co jsem tu četl tak by to měla byt sviluska ovocná ? A jak proti tomu "teď" bojovat ? Muzu to postříkat Omitem ?