Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
uplně stejnej problém teď řeším i já...
pro info:
Matky v cca 15l kyblech,hlína Roayalty mix,hnojka Alga Grow,stáří cca 8-9 měsíců.
Zkoušel sem všechno-Ph 5.8/6/6.2/6.5,jen vodu,2/4/6ml/l hnojiva,větší díry na odtok,delší doba mezi zálivkama,přesazeno naposled na podzim.prostě mě postupně velký listy žloutnou až uschnou.Bude to něco s živinama páč mám taky červený řapíky ale u nových výhonku se to neděje.Teplota je taky ideal jako vlhkost a na chlup vypadaj stejně některý listy.přemyšlím o odstranění staré hlíny a přesazení do stejné náboby jen new hlíny....
Edit:divný je že řezy který teď jedu ve stejným boxu z těchto matek na růstu jsou zdravý,bez sebemenšího problému.
jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-
doplňující info:
rostlina je cca 7 měsíců stará,
je ze semínka od renomované seedbanky,
rostlina byla přesazena celkem 3x
(0-30 den 2,5dcl)
(31-75 den 11x11x12cm) - cca 1,5L
(76-xx den 16x16x20 cm) - cca 3,7L
výživa a úprava vody je kompletní řada A.H.
PH je upravováno na 5.8 (stim že nechávám odstát min. 36h- ph mírně vzroste na cca 6.1)
světlo 400W sodík
vítr silnej axial TD 250 + 28cm vrtule ofuk rostlin
vlhkost vzduchu upravována 60-70%
POZOR DULEŽITÉ :
rostliny trpí "nemocí" 3 dny potom co byly cca 15min transportovány VYHŘÁTÝM AUTEM ke kámošoj, bohužel v docela silným mrazu (-15°C)
kde sem udělal cca 20 řezů.
Klony prospívaj a nemocí natrpí ikdyž jsou ve stejné pěstírně jako matky.
No,tohle vypadá na nedostatek živin,co EC?,nemáte to zasolený?,dáváte proplach enzymama a jak často?A kouknul bych na kořeny,jestli jsou zdravý,jestli vám je uvnitř v hlíně nepapá nějaká potvora,..třeba..To by vysvětlovalo,že čerstvě vysazený klony z těhle rostlin,který vegetujou v jiný hlíně,s nízkým EC nebo s ještě zdravými,škůdcem nenapadenými kořeny,ale jinak ve stejnejch podmínkách, prosperujou...Ale je tu ještě ten mráz,těch -15 je mohlo takhle poznamenat..?
Čau lidi, mám problém se svými kytičkami . Jedu poprvé indoor a tak ještě netuším co mým kytičkám může být.
Řízky jsem si přivezl v neděli ,zasadil jsem je do substrátu Plagron Royal MIX. Zatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek mi má dorazit 250 HPS.
Zalil jsem pouze po zasazení, jelikož se mi zdá substrát stále dosti vlhký.
Problémů je hned několik, listy jsou nažloutlé, na koncích zkroucené.
Čau lidi,
Mám problém s kytičkami- žloutnou jim listy a na koncých se kroutí.
Je to můj první indoor.
Řezy jsem si přivezl v neděli a zasadil jsem je do substrátu od Plagronu - Royal MIX.
Po zasazení jsem je zalil odstátou vodou do dnes jsem nezaléval páč se mi zdálo že substrát je stále dosti vlhký.
Prozatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek si jedu pro 250 HPS.
V boxu je teplota pres den 22C a pres noc 19C .
Místo zvlhčovače občas porosím rozprašovačem.
Poraďte prosím co dělám špatně,
Děkuji
Jaký ph máš u odstátý vody na zálivku?Určitě změř. Ty hnědý,žlutý listy vespod bych ustřihnul,hnědý špičky u listů taky,to určitě musí pryč,kvůli plísni..Přijde mě,žes to napoprvý přelil,k tomu ještě plus rozprašovač..,prostě moc vody..Snad se ti k tomu vyjádří někdo zkušenější,byla by kytí škoda..
Ten hnědej flek na horní fotce,je to těsně nad vlhkou hlínou,ten bych šmik okamžitě,stejně ten list je v prdeli celej,kytka se místo zakořeňování bude zčásti věnovat záchraně těhle listů....A jestli jen šok,tak teda mega...
To mas pravdu, skoda by to byla. Bohuzel nemam ph metr... Takze chyba! Musim ho koupit. Zalil jsem je tak aby vyteklo trochu vody z diry v kvetinaci. Doufejme, ze se vzpamatujou. To ostrihani listu je jedno kdy udelam? Nebo to mam udelat v urcite fazy. (myslim den/noc)
To je fuk,kdy,prostě odumřelou tkáň pryč,kup aspoň akvarijní test(kapky)upravuj to na takových 5,8-6,z kohoutku ti může téct třeba voda s ph 7,5,to se pak kořeny chytaj blbě,dlouho, a omezuje to příjem živin přes kořeny,žloutne to,když to navíc přeleješ,hrozí že kořínky začnou hnít..Ale klid,kup ten test,stojí kolem pade(třeba Ben test),s tim bych nečekal,sodík dej metr nad kytky,prvních pár dní,květináč nech proschnout,pak mírně zalej a uvidíš,měly by se srovnat..
Hotovo. Odumrele casti jsem odstrihal. Skoda, ze nemohu zmerit Ph. Do mesta pojedu az v patek pro tuhpsku, tak vezmu rovnou i nejaky ten Ph metr. Snad to do te doby holky prezijou.
Valish:
Royalty mix od Plagronu je předhnojenej na EC 2,1! a má pH 5,8 -6,2.
Co to je za genetiku?
Je dost možný, že nedokáže takové množství minerálních látek vstřebat a došlo k přehnojení. V takovým případě při takovým přesolení je dost možný, že se zastaví některý funkce rostliny, v tomdle případě bych tipl, že se ti zaseknou v růstu a budou dost bojovat.
Asi by byl vhodnější Light mix od Plagronu, ten je předhnojenej na EC 1,2 myslím.
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...,jinak ale na řezy je neředěnej Royalty dost ostrej kalibr,nicméně já tejden zalejval řezy právě v Royalty mix vodou s ph přes sedm,a žloutly a nerostly,pak sem to srovnal na šest,za dva dny byly zelený a začly růst..