Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 25 26 27 28 29 »
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 417

Přesně, tam může být příčinou mnoho faktorůůů

Old Post 16-02-2010 v 13:45 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WERD
Stálý Člen

Karma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 418

uplně stejnej problém teď řeším i já...
pro info:
Matky v cca 15l kyblech,hlína Roayalty mix,hnojka Alga Grow,stáří cca 8-9 měsíců.

Zkoušel sem všechno-Ph 5.8/6/6.2/6.5,jen vodu,2/4/6ml/l hnojiva,větší díry na odtok,delší doba mezi zálivkama,přesazeno naposled na podzim.prostě mě postupně velký listy žloutnou až uschnou.Bude to něco s živinama páč mám taky červený řapíky ale u nových výhonku se to neděje.Teplota je taky ideal jako vlhkost a na chlup vypadaj stejně některý listy.přemyšlím o odstranění staré hlíny a přesazení do stejné náboby jen new hlíny....

Edit:divný je že řezy který teď jedu ve stejným boxu z těchto matek na růstu jsou zdravý,bez sebemenšího problému.

jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-

WERDiskův 400W Budhha/Moutain Jam

WERDiskova selekce SHIT/PPP

P-konopná mast s propolisem

Naposledy upravil WERD 16-02-2010 v 13:57 PM

Old Post 16-02-2010 v 13:50 PM
WERD je offline   Profil uživatele WERD   Find more posts by WERD   Foto galerie člena WERD   Click here to Send WERD a Private Message   Add WERD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dadenka
Stálý Člen

Karma uživatele Dadenka - 92% PěstitelskáKarma uživatele Dadenka - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 419

děkuji za zájem

doplňující info:
rostlina je cca 7 měsíců stará,
je ze semínka od renomované seedbanky,
rostlina byla přesazena celkem 3x
(0-30 den 2,5dcl)
(31-75 den 11x11x12cm) - cca 1,5L
(76-xx den 16x16x20 cm) - cca 3,7L

výživa a úprava vody je kompletní řada A.H.
PH je upravováno na 5.8 (stim že nechávám odstát min. 36h- ph mírně vzroste na cca 6.1)

světlo 400W sodík
vítr silnej axial TD 250 + 28cm vrtule ofuk rostlin
vlhkost vzduchu upravována 60-70%

POZOR DULEŽITÉ :

rostliny trpí "nemocí" 3 dny potom co byly cca 15min transportovány VYHŘÁTÝM AUTEM ke kámošoj, bohužel v docela silným mrazu (-15°C)
kde sem udělal cca 20 řezů.
Klony prospívaj a nemocí natrpí ikdyž jsou ve stejné pěstírně jako matky.

Old Post 16-02-2010 v 18:43 PM
Dadenka je offline   Profil uživatele Dadenka   Find more posts by Dadenka   Foto galerie člena Dadenka   Click here to Send Dadenka a Private Message   Add Dadenka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WERD
Stálý Člen

Karma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 420

no já taky spíš myslel že je to ze stresu z teploty den/noc....ale u mě tomu tak není

jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-

WERDiskův 400W Budhha/Moutain Jam

WERDiskova selekce SHIT/PPP

P-konopná mast s propolisem

Old Post 16-02-2010 v 18:46 PM
WERD je offline   Profil uživatele WERD   Find more posts by WERD   Foto galerie člena WERD   Click here to Send WERD a Private Message   Add WERD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 421

No,tohle vypadá na nedostatek živin,co EC?,nemáte to zasolený?,dáváte proplach enzymama a jak často?A kouknul bych na kořeny,jestli jsou zdravý,jestli vám je uvnitř v hlíně nepapá nějaká potvora,..třeba..To by vysvětlovalo,že čerstvě vysazený klony z těhle rostlin,který vegetujou v jiný hlíně,s nízkým EC nebo s ještě zdravými,škůdcem nenapadenými kořeny,ale jinak ve stejnejch podmínkách, prosperujou...Ale je tu ještě ten mráz,těch -15 je mohlo takhle poznamenat..?

Naposledy upravil 17-02-2010 v 14:37 PM

Old Post 17-02-2010 v 08:00 AM
Valish
Nový Člen

Karma uživatele Valish - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 422

Čau lidi, mám problém se svými kytičkami . Jedu poprvé indoor a tak ještě netuším co mým kytičkám může být.
Řízky jsem si přivezl v neděli ,zasadil jsem je do substrátu Plagron Royal MIX. Zatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek mi má dorazit 250 HPS.
Zalil jsem pouze po zasazení, jelikož se mi zdá substrát stále dosti vlhký.
Problémů je hned několik, listy jsou nažloutlé, na koncích zkroucené.

Problém viz. foto

Old Post 17-02-2010 v 17:39 PM
Valish je offline   Profil uživatele Valish   Find more posts by Valish   Foto galerie člena Valish   Click here to Send Valish a Private Message   Add Valish to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 423

Čau lidi,
Mám problém s kytičkami- žloutnou jim listy a na koncých se kroutí.
Je to můj první indoor.
Řezy jsem si přivezl v neděli a zasadil jsem je do substrátu od Plagronu - Royal MIX.
Po zasazení jsem je zalil odstátou vodou do dnes jsem nezaléval páč se mi zdálo že substrát je stále dosti vlhký.
Prozatím svítím fluorescenční zářivkou 35w a v pátek si jedu pro 250 HPS.
V boxu je teplota pres den 22C a pres noc 19C .
Místo zvlhčovače občas porosím rozprašovačem.
Poraďte prosím co dělám špatně,
Děkuji

Old Post 17-02-2010 v 17:56 PM
Valish je offline   Profil uživatele Valish   Find more posts by Valish   Foto galerie člena Valish   Click here to Send Valish a Private Message   Add Valish to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 424

Jaký ph máš u odstátý vody na zálivku?Určitě změř. Ty hnědý,žlutý listy vespod bych ustřihnul,hnědý špičky u listů taky,to určitě musí pryč,kvůli plísni..Přijde mě,žes to napoprvý přelil,k tomu ještě plus rozprašovač..,prostě moc vody..Snad se ti k tomu vyjádří někdo zkušenější,byla by kytí škoda..

Old Post 17-02-2010 v 19:56 PM
Host
Host

Příspěvek č. 425

sok z prevozu ,NERES to a pockej co udela sodik.

Old Post 17-02-2010 v 20:05 PM
Host
Host

Příspěvek č. 426

Ten hnědej flek na horní fotce,je to těsně nad vlhkou hlínou,ten bych šmik okamžitě,stejně ten list je v prdeli celej,kytka se místo zakořeňování bude zčásti věnovat záchraně těhle listů....A jestli jen šok,tak teda mega...

Old Post 17-02-2010 v 20:11 PM
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 427

To mas pravdu, skoda by to byla. Bohuzel nemam ph metr... Takze chyba! Musim ho koupit. Zalil jsem je tak aby vyteklo trochu vody z diry v kvetinaci. Doufejme, ze se vzpamatujou. To ostrihani listu je jedno kdy udelam? Nebo to mam udelat v urcite fazy. (myslim den/noc)

Old Post 17-02-2010 v 20:16 PM
Host
Host

Příspěvek č. 428

To je fuk,kdy,prostě odumřelou tkáň pryč,kup aspoň akvarijní test(kapky)upravuj to na takových 5,8-6,z kohoutku ti může téct třeba voda s ph 7,5,to se pak kořeny chytaj blbě,dlouho, a omezuje to příjem živin přes kořeny,žloutne to,když to navíc přeleješ,hrozí že kořínky začnou hnít..Ale klid,kup ten test,stojí kolem pade(třeba Ben test),s tim bych nečekal,sodík dej metr nad kytky,prvních pár dní,květináč nech proschnout,pak mírně zalej a uvidíš,měly by se srovnat..

Old Post 17-02-2010 v 20:28 PM
Valish
Nový Člen

Příspěvek č. 429

Hotovo. Odumrele casti jsem odstrihal. Skoda, ze nemohu zmerit Ph. Do mesta pojedu az v patek pro tuhpsku, tak vezmu rovnou i nejaky ten Ph metr. Snad to do te doby holky prezijou.

Old Post 17-02-2010 v 20:39 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 430

Valish:
Royalty mix od Plagronu je předhnojenej na EC 2,1! a má pH 5,8 -6,2.

Co to je za genetiku?

Je dost možný, že nedokáže takové množství minerálních látek vstřebat a došlo k přehnojení. V takovým případě při takovým přesolení je dost možný, že se zastaví některý funkce rostliny, v tomdle případě bych tipl, že se ti zaseknou v růstu a budou dost bojovat.
Asi by byl vhodnější Light mix od Plagronu, ten je předhnojenej na EC 1,2 myslím.

Old Post 17-02-2010 v 20:43 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 431

Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...,jinak ale na řezy je neředěnej Royalty dost ostrej kalibr,nicméně já tejden zalejval řezy právě v Royalty mix vodou s ph přes sedm,a žloutly a nerostly,pak sem to srovnal na šest,za dva dny byly zelený a začly růst..

Naposledy upravil 17-02-2010 v 20:54 PM

Old Post 17-02-2010 v 20:48 PM
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Team Member: MOD

Příspěvek č. 432

citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Jestli to zalejvá vodou třeba těch 7,5,což je z kohoutku dost běžný,tak si o živinu kytky moc neškrtnou...

Jo při rozhozeným pH se přísun živin zastaví, ale chlapík neví pH zálivky.

Old Post 17-02-2010 v 20:52 PM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:10 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 25 26 27 28 29 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
20-04-2024 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VIII. !!! - 1575 odpovědí
09-03-2017 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VII. !!! - 1223 odpovědí
15-07-2015 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VI. !!! - 1201 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás