Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tohle to je náhodou jedna ze seriózních fyzikálních teorií, koho to zajímá podívejte se na dokument What the bleep do we know. Asi se to nesmí brát zas až tak moc vážně nicméně je to zajimavý a po špeku je to neuvěřitelný
to si asi stáhnu a zkouknu, mne plujou podobny myslenky v hlave v podstate od doby, kdy sem se naucil samostatne myslet, tj. asi od deseti let a cini mi velke poteseni, kdyz se dozvim, ze i nekoho jinyho to byt treba jenom napadlo a ani tomu nemusi verit... ja se trochu rozkecam odjakziva se patlam v myslenkach proc a jak vlastne ziju... k cemu to slouzi, cim dal to de, tim vic vnimam, ze vsechno ma svuj ucel, kdybych vynechal jakoukoliv udalost v mym zivote, nebyl bych tam, kde ted sem, taky sem mel moznost se presvecit, ze vsechno je v rovnovaze, bozi mlyny, karma, jin a jang,at se to nazve jakkoli, vsechno se nakonec vyrovna, taky mne moje zazitk presvedcily, ze nicemu se neda verit, kdyz sem hlavne tak pred peti lety mival vizioarsky zachvaty, kdy sem videl po dobu nekolika minut par vterin do budoucna nebo kdyz sem se podival na cloveka a vedel o nem vsechno... cejtil sem se jako magor, az kdyz tohle preslo, protoze sem se z toho slozil, doslo mi, co to vsechno znamena, ucel cloveka zadnej neni kdyz se clovek zbavi tela, existuje jenom jeho osekany vedomi, bez ega, myslim ze id je taky povera a existuje jen to, co se nazyva v psychologii superego, tedy jakesi nadvedomi, ktere v podstate urcuje nas, ale ne to, jaci sme, ale nasi podstatu... pak sem zacal hulit a bylo to horsi, jeste vetsi chaos, nebyl sem schopnej to vsechno zpracovat, bylo toho moc... potom sem objevil kouzelnou salvej, ktera mi definitivne otevrela oci a potvrdila mi vsechno, co driv byla jenom zmatena a silena myslenka, videl jsem stvoritele a videl jsem svoje vedomi, nic jineho neexistovalo a kdyz to mohlo tak snadno zmizet... jak by to mohlo byt dulezity?
vysledek : neni to dulezity, v tomto svete zalezi jen na prozitcich, zadna "trvala" hodnota nic neznamena, proto jedina zasluha, kterou muzeme mit je to, abychom udelali sobe i ostatnim z tohohle sveta lepsi misto k zivotu, prestoze zadna posmrtna odmena neexistuje
a jeste jedna zvlastnost prisla, kdyz sem si to uvedomil... s tim, kdy mi doslo, ze tenhle svet je zbytecnej, sem si ho zacal i vic vazit... tenhle svet je dar, ktery jsme dostali proto, abychm si mohli uzit to vsechno, co nabizi, na druhe strane, at uz ji bereme jako poduroven nebo naduroven, nic takoveho neexistuje, proto tenhle svet beru vaznejc, kdyz vim, ze neni, nez jak jsem ho bral, kdyz jsem si myslel, ze je
jestli ste to nekdo docet do konce, tak diky je v tom dost zmatenosti, nemam tuseni, jestli jsem vyjadril, co jsem se vyjadrit snazil, ale mozna tohle nekomu v necem pomuze... i kdyby se nad tim jenom zamyslel a udelal jednu dobrou vec...
Ja sem s kámošema řešil co by se stalo kdyby se vykopal tunel skrz zemi! A řešily jsme to celou dobu, a nakonec sme došli k závěru že kdyby jsme do něj skočily tak se sekneme přesně v pulce.
Berrea tu psal, že metr je 1/40 000 obvodu Země, což je samozřejmě blbina, obvod činí 40 000km ... takže 1 metr může být tak max 1/40 000 000 obvodu ...a navíc to není přesných 40 000km (na rovníku).
Jablko: no, teoreticky by to bylo zajímavé, ale prakticky bohužel asi ne ... jednak by tě tam zabily extrémní teploty a pak asi i ten tlak no
A jestli si to představuju správně, tak by jsi neletěl dolů a v půlce se sekl, spíš bys letěl 6000km dolů ...pak proletěl středem Země.... uletěl třeba 2000km a pak se začal vracet gravitací zase "nahoru" .... pak už jen třeba 500km a pak zase dolů ...až by ses po delším kmitání nahoru a dolů ustálil ve středu.
Heh, ono je vůbec těžké věřit nějakým odhadům stáří Země, prý 5-6miliard let. Z čeho se vychází ?
Měsíc je prý taky tak starý, nicméně při přistání Armstronga na měsíci a jeho šlápotě do prachu je vidět, že je tam tak 2-3cm prachu ... jenže když tam nefouká tak by tam měly být stovky metrů prachu. Za ty miliardy let. A je tam jen pár čísel. Takže buď Měsíc není starý 5 miliard let a nebo byl Armstrong točenej ve studiu
Nebo třeba uhlí ... prý je staré stovky miliónů let ... ale v laboratoři ho při simulacích udělali za 10 minut (velká potopa sejmula miliardy stromů po celém světě a tlakem je zmixovala a zmastila do dnešních ložisek)
Tady o tom(a o všem možném) se zabývá ve svých knihách Jiří Wojnar (UFO, Bible a konec světa je trilogie)... od výkladů z Bible, přes Maye, buddhismus, do současnosti. http://www.pknihy.cz/knihy/100204/U...a-utajovan.html
Je to vzdělaný člověk v mnoha směrech (fyzika, historie atd atd). Nenaservíruje je vám: Tohle si myslím a je to prostě pravda ...ale spíš nabídne úryvek z Bible, kde je do očí bijící popis třeba od Ezechiela a on jen nabídne možné vysvětlení. Ale to vás většinou napadne samo
Jestli nemáte co číst, zkuste si od něj něco sehnat. Změní se vám pohled na svět.
s tim poloměrem sem se sek... ano, mělo to samozřejmě bejt 1/40M
a armtrong točenej ve studiu byl, podívejte se na ty záběry pořádně, stíny tam sou různě směrovaný a v helmě se mu neodrážej hvězdy
Já bych jen to shrnul celé tím, že 1metr je podle Mezinárodního ústavu pro měření a vážení - Vzdálenost, kterou překoná světlo ve vakuu za 1⁄299,792,458 sekundy.
(A kdysi to bylo 1/10 000 000 od rovníku na severní pól přes Paříž)
Tak jsem si zapálil parádního skunka...Po prvním prdu nic, po druhým prdu nic a po třetím prdu se mi najednou zatmělo před očima a já cítil, že padám po zádech do nekonečně hluboké propasti. Tenhle stav asi po vteřině přestal a najednou jsem se probral, všechno bylo stejné jako před tím, ale já byl najednou v nějakém jiném běhu času, takže mi všecko ubíhalo dvakrát rychleji, než to ubíhalo okolnímu světu.
A tak jsem najednou vykoumal, proč huliči umírají dřív než nehuliči. To není tím hulením, tedy je, ale ne tak jak si doktoři myslí. Prostě huličovi, když se pořádně zhulí, ubíhá čas dvakrát rychleji než nehuličovi. Takže nehuliči si myslí, že huliči umírají strašně brzo, ale když hulič umře ve 40, tak je mu vlastně 80
Víš jak poznáš, že hulíš skunk? Tak, že každý prd je plný překvapení!
...Spolek závislých pěstitelů konopí...
Ahoj, tak vam taky napisu nasi teorii, kterou jsme resili asi 5 skourenych stavu, a na konec jsme dospeli k zaveru.
Teorie se nazíva: Je to koblih nebo kobliha??
K teto teorii jsme dosli pri zrani koblih. Najednou jsme se zamysleli, proc tomu nekdo rika koblih, nekdo kobliha. Tak jsme o tom diskutovali,a dospeli k zaveru, ze KOBLIH je jakysi "tata" je muzskeho rodu - ten koblih. Ma dirku pro napln jen dole ve spodu - sraci otvor, muze mit take samozrejme ruzne polevy, posypy, atd. - tim se odlisuje od ostatnich koblihu. KOBLIHA je jakasi "mama", je zenskeho rodu - ta kobliha. Ta ma narozdil od koblihu dirku na polevu ze strany - tu jsme oznacili jako pica:-). Samozrejme muze mit i sraci otvar, ale take nemusi. Muze mit take ruzne polevy, posypy, atd. K tomuto zaveru jsme dospeli asi po 3 stavech, pri tom jsme koukali na Simpsons, a co nevidime - Homer ji donuty. Pak jsme se dostali do hlubokeho dumani, a nakonec jsme se shodli, ze DONUT je rodu stredniho - je to dite. Narodil se z lasky kobliha a koblihy, jenze se jim moc nepoved, a kobliha porodila zmetka - fyzicky postizeny maly koblih. Dali mu jmeno Donut. U nas se moc nechyt kvuli svemu postizenemu vzhledu. Ovsem v americe nevedeli jak ma vypadat ten pravy koblih, nebo ta prava kobliha, a tak jim to nevadilo.
To je nase teorie nazivani koblihu a koblih, a jejich ditete. Schvalne to skuste pri skourenosti nekomu nadhodit jako tema, pockejte co se z toho vyklube...:-) Pak sem postnete vysledek, at se taky pobavime...:-)
Hmm ... ale sa tu pozbieralo prispevkov :P thakze dam aj ja jeden zhuleny napad. Rozmysal som nad tym, ze ti ludia, ktori nehulia nevedia aky je to krasny pocit. To je jasne a logicke LoL
Ale prirovnal som to k Jazzu a celkovo k hudbe. Predstavte si hudobnika ktory je uplne zzratry do hudby ktoru prave hra a do sola ktore prave hra. Vsetky tie tony mu vychadzaju z hlavy a z ruk v momente sekundy. No a v tedy sa nachadza v podobnom stave, ako sa nachadza clovek, ktory je zhuleny.
No a teraz si predstavte ze ten hudobnik hra to solo a pritom je este aj zhulenyyy. noo. thak to sa mierne priblizuje k Nirváne
Tak ako vcera, thak aj dnes, plati, ze zivot je pes, plati, stara pravda odveka, pes, najlepsi priatel cloveka.
Heh, ono je vůbec těžké věřit nějakým odhadům stáří Země, prý 5-6miliard let. Z čeho se vychází ?
Měsíc je prý taky tak starý, nicméně při přistání Armstronga na měsíci a jeho šlápotě do prachu je vidět, že je tam tak 2-3cm prachu ... jenže když tam nefouká tak by tam měly být stovky metrů prachu. Za ty miliardy let. A je tam jen pár čísel. Takže buď Měsíc není starý 5 miliard let a nebo byl Armstrong točenej ve studiu
no teď jsem se pobavil - opravte mě, jestli se mýlím, ale - existují taky prastaré a tajemné síly jako např. gravitace, která způsobí to, co se tí nezdá s měsíčním prachem - tedy že jejím působením časem "zkamení", prostě je přitahován směrem ke středu Měsíce...
no teď jsem se pobavil - opravte mě, jestli se mýlím, ale - existují taky prastaré a tajemné síly jako např. gravitace, která způsobí to, co se tí nezdá s měsíčním prachem - tedy že jejím působením časem "zkamení", prostě je přitahován směrem ke středu Měsíce...
Hlavní problém je v tom, že na měsíci není atmosféra, tudíž tam prach vznikne jedině jako důsledek dopadu meteoritu, kterej ale zase nataví prach v místě dopadu - tudíž jeho celkovej objem bude dlouhodobě +- stejnej.
Sedimentace prachu na měsíci moc nehrozí - díky nulovýmu tlaku atmosféry a šestinový gravitaci by musela bejt prachová vrstva tlustá pár kiláků.
Původní příspěvek od Ortaniel
Co je pro vás nepředstavitelně obrovské ? Mrakodrap ? Nejvyšší hora světa(8,8km) ? Nejvyšší hora Sluneční soustavy(26km) ? Planeta Země ? Naše hvězda Slunce ? Tak bych mohl pokračovat dál a dál, až bych se dostal právě k vesmíru. Ten největší "známe".
A co je nejmenší ? Hrášek ? Špendlíková hlavička ? Buňka ? Jádro buňky ? Elektron ? Proton ? Atom chemického prvku ? ... a co je pod ním ? Podle dnešní vědy prý nic. Šlus. Jen proto, že tam nevidíme, neznamená, že tam nic není.
Věda už objevila ještě menší částice než protony, neutrony a elektrony. Jsou to Gluony a Kvarky(nebo tak nak). A pochybuju že těma to končí
Věda už objevila ještě menší částice než protony, neutrony a elektrony. Jsou to Gluony a Kvarky(nebo tak nak). A pochybuju že těma to končí
Subatomárních částic je poměrně velký množství - základní dělení podle standartního modelu v dnešní době zahrnuje fermiony a bosony. Fermiony zajišťují hmotu a bosony interakce. Skoro každá částice má taky svojí antičástici.
Fermiony se dále dělí na leptony (na ně nepůsobí silná atom. síla, dále zatím nedělitelné) a kvarky (základní stavební prvek hmoty, neexistuje samostatně, každý fermion obsahuje dva, boson tři různé kvarky). Kvarky se možná dále dělí na priony.
Bosony netvoří stabilní struktury a jsou vlastně odpovědné za jakoukoliv základní interakci : foton (elektromag), boson (slabá jad. síla) a gluon (sil. jad. síla)
V podstatě je celá tahle oblast fyziky dost vyhulená oblast, kde třeba atom hélia může fungovat jako boson, i když je to fermion, popřípadě můžete dva bosony spojit a získat psudofermion - což je fakt výsmah, zkuste si představit, že ze světla vznikne hmota nebo že se plyn přemění na radiaktivitu... O tom, jak mc vyhulená je tahle oblast fyziky svědčí i názvy kvantových veličin typu podivnost, vůně nebo pravda.
TSO: já to vím, (no o gluonech ne, kvarky znám) ... já jen chtěl naznačit, že to, že o nich zatím nic nevíme neznamená, že tam nejsou. Ještě před pár stoletími si lidi mysleli, že se věci kazí samy, tuším nějak samoplození tomu říkali. Než je myslím Pasteur přesvědčil, že existují i menší věci, než viditelné okem.
Já rozhodně věřím, že to tím nekončí.
Kdo může potvrdit nebo vyvrátit, že třeba celý náš "vesmír" není vlastně jen jeden kvark z miliard biliard ?
Omnihash: jo to je solidní masakr
Ještě vím o nějaké teorii, že světlo "přemýšlí" ... když ho chtějí poslat přes dvě díry a dívat se na něj, tak schválně letí tou druhou ...nebo tak nějak, prostě čuměli jak je to možné. Myslím, že budeš vědět co myslím ...