Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
4 tyzden kvetu, kazdy den odide niekolko listov. pH zalivky je 6.5, vytok ma 6.4. Zalievane 6dc kazdne 3-4dni, podla rychlosti preschnutia pody. Teplota je k dnesnemu dnu OK aj v oblasti vrcholkov. Prikladam foto postihnutych listov.
Co to podla vas je? bojujem s tym uz 3 tyzdne, skusal som znizit pH zalivky na 6, zvysit na 7, viac prihnojit (2ml grow+4ml bloom/l), zlepsil som ofuk, ale stale sa to nezlepsuje, skor naopak.
no podle toho ze listova hmota zloutne nejprv mezi zilkama, bych to tipnul na nedostatek zeleza. Zkus koupit Herba-Feron, stoji 40,-. A jeste si pockej na nejaky post co by to mohlo byt jineho.
vdaka za rychlu reakciu. Zeby zelezo? No jednak mi to pride trosku raritne (na growery som sa s tymto deficitom nestretol u nikoho) a uz 3 tyzdnom lejem kytkam aj TopMax, ktory obsahuje po stimulatoroch aj radu mikroprvkov, konkretne o zeleze sa spomina Fe - 0.009% (127mg/kg) a zacal som ho pridavat do zalivky v pomere 1ml/l, posledny tyzden vsak uz 2ml/l. Netusim, v akom mnozstve sa rastlinky dozaduju zeleza a ci je to dost, ale vzhladom nato, ze rovnaku genetiku pestili uz ludia predomnou, ktori mikro prvky zvlast ani nedodavali (topmax a jemu podobne), sli v organicky menej bohatsom substrate (ja mam royalty mix) a tento problem nemali. Dalsi argument, ktory mi hraje proti tejto teorii je, ze sa problem prejavuje na vsetkych troch odrodach.
No ty jo treba ja trpim chlorozou pravidelne a to z mě naprosto neznameho duvodu. Hnojim kompletem od B'cuzz, pH stabilne na 5.8 teplota v pohode a presto se mi obcas objevi chloroza, ale jenom u NYCD, u jinych genu mi to nedela. Ale ten draslik vypada ze k tobe pasuje vic nez nedostatek zeleza. Zeptej se v zahradnictvi na nejaky pripravek co obsahuje draslik...
/Edit: A to este musim podotknut, ze podla vyrobcu by som mal davat v tento cas 1ml grow + 3ml bloom + 1ml topmax (plati pre royalty mix/all mix) a pritom im zadelujem 2ml + 4ml + 2ml
Jinymi slovy, i kdyz se hnojiva tvari, ze je v nich dostatek mikroprvku nebo makroprvku, tak rostlina nemusi vstrebat nejaky prvek, ktery je k dispozici v urcite sloucenine ve hnojivu. Ale vstreba ho treba v nejake jine forme ( z nejake jine slouceniny ). Proto vyzkousej jiny zdroj chybejicich prvku...
Proc to tak je, to nevim, je to tema na diplomku - "vliv vybranych faktoru na vstrebavani vybranych prvku z vybranych sloucenin v chemickem meritku" .
uvidime no, zmenil som metodiku zalievania a pokusim sa zapozicat si od niekoho ec merak a poriadne si to premerat, nech to nekurvim este viac. S tym draslikom pockam, v hnojkach je inak v zlucenine K2O a je to bezna zlucenina pouzivana kde tade v organikach, takze teorii o neschopnosti naviazat K velmi neverim, k comu by ta hnojka potom bola...
no prave, ale pre niekoho mozno ano. Nieco z toho moje rastlinky trapi a je na moje pocudovanie celkom obtiazne zistit diagnozu. Ale bez digitalnych merakov sa asi dalej nepohnem.