Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potřebuju poradit.V boxu mám pod dvěma růstovejma 125w cfl feminizovaný Orange Budy od DP a jedna (asi) samice fuckt brutálně roste,tak že je dvakrát větší než ostatní(viz foto).Bude lepší ji přepnout na květ(dvě květový250W cfl)v boxu,nebo přesadit ven do velkýho květináče a zkusit v červenci a srpnu zatmívat těch 12hod.? S tím zatmíváním by palice měly bejt kvalitativně srovnatelný s palicema z boxu,ne?
mno,právě jsem myslel,že kdyby se ukázala jako nějaký výborný feno,tak si z ní koncem června nadělat,až dojedu tenhle grow,řízky do boxu na další pěst.Zaštípnul jsem ji na ohyb,ale mám strach,aby ty ostatní neudusila,protože opravdu roste v posledním tejdnu uplně brutálně do všech stran(na tý fotce to není až tak vidět).Jo,je to konec třetího tejdne od semínka.No a s tím zatemnováním červenec-srpen-jak sou na tom palice ve srovnání z s pálkama z boxu?
- nemáte někdo tip kde se dají koupit Nlite 200W blue lampa?mám na to doma předřadník,klečka už to přestal prodávat a je pro něj problém lampy sehnat.Tak kdyby měl někdo tip byl bych vděčnej.
Zdravim, co si myslíte o použití těchto zářivek (tak 4-8ks) pro růst? http://www.led-usporka.cz/product/k..._30w_-e27-3x/53
Velikost skříně je zhruba 150x100x50
zatím mám zasazenou pouze jednu rostlinku ale časem by tam měly růst tak 4-6
Původní příspěvek od Karlos123 Zdravim, co si myslíte o použití těchto zářivek (tak 4-8ks) pro růst? http://www.led-usporka.cz/product/k..._30w_-e27-3x/53
Velikost skříně je zhruba 150x100x50
zatím mám zasazenou pouze jednu rostlinku ale časem by tam měly růst tak 4-6
Podle mě bude lepší použít více slabších úsporek a zavěsit je přímo mezi rostliny než na ně svítit pouze ze zhora...
Sodík použít nemůžu kvůli hluku..
A poslední otázka... mám zasazených 6 samonakvétacích kytiček (semínka sem měl zdarma:-) a potřeboval bych vědět jak poznám kdy nasadit světlo pro květ.
Podle mě bude lepší použít více slabších úsporek a zavěsit je přímo mezi rostliny než na ně svítit pouze ze zhora...
Sodík použít nemůžu kvůli hluku..
A poslední otázka... mám zasazených 6 samonakvétacích kytiček (semínka sem měl zdarma:-) a potřeboval bych vědět jak poznám kdy nasadit světlo pro květ.
Dík za rady
víš, vono asi budeš překvapenej, ale když bys chtěl použít 2*200w usporky, tak to bude topit docela dost. třeba 250w usporka se s klidem vyrovná 150w sodíku (teda předřadník jsme měl mimo, cožý u usporky tak doře nejde) ale asi bude lepší, když si koupíš jendu nebo 2 200w než 8 těch malejch, krom toho, že s tim bude rozhodně míň sraní
a květovku mužeš nasadit, až uvidíš známky květu, nebo i dřív, pokud chceš, aby se ti víc vytáhly...což by u automatů nemuselo bejt na škodu. hlavně svítit celej cyklus 18/6
Tak po pár dnech pročítání různých for docela uvažuju že vyzkoušim sodík. Všude se dočítám že pod úsporkama se pořádně pěstovat nedá a protože tohle bude můj první indoor tak mi nezbejvá nic jinýho než tomu věřit.
Proto se chci zeptat jaký výkon pořídit do skříně 150x100x50 (uvažuju o 250W HPS).
A bylo by dobré svítit v růstové fázi úsporkama a sodík nasadit až na květ nebo je lepčí svítit celou dobu sodou??
Nevím.. pod úsporkama jsem už pár kytek vypěstoval a nebylo to rozhodně zlé.. nicméně sodík je taky dobrý a pokud to budeš schopný uchladit, klidně jdi do sodíku. Z těch rozměrů mi není moc jasné co je co, ale asi to bude nějaká skříň s plochou 100 x 50 a výškou 150, co? pokud ano, 250W HPS je myslím si dobrá volba. Pokud to nechceš poprvé moc hrotit, klidně můžeš nechat HPS i na růst.
Skříň má plochu 150x100 a na výšku necelejch 150. Zatim mám 6 kytiček pod 4x30W 6400K. Nechám je ještě týden nebo 2 pod úsporkama a uvidim jak se jim bude dařit Na květ teda objednám 250W HPS, s chlazenim zatim problém mít nebudu (v místnosti je cca 10 stupnů) ale nevim jak to bude vypadat v létě...
no.. na 150x100 už je 250ka celkem málo.. 250 se většinou doporučuje na max 100 x 100... na takové ploše bys už mohl svítit i 400W, nebo alesopň 2 x 150.. to teď svítíš na takové ploše čtyřma 30W nebo je máš v nějákém skleníčku? Pokud to máš ve skříni, tak bych řekl, že pod tím kytky budou slabé a budou se vytahovat, určitě bych je co nejdřív dal pod pořádné světlo... a v létě.. to je vždycky boj.. já třeba v létě ve skříni nepěstuju, protože v paneláku nejsem schopný udržet teplotu ve skříni pod 30ti stupni...