Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
s tím co nevidíme a co tam může být, je to asi tak, že je tam pole...nic víc ta asi nenajdeš...jedna učitelka ze základky si myslela, že přes prostor mezi subatomy se můžeme podívat do jiných světů...pak jsem šel za fyzikářem a ten mi to s tím polem tak nějak objasnil...
on vlastně nikdo neví, co tam je... a vedou se o tom spory, to sou kvantový teorie (v podstatě pole energie, jak píše amuab), pak sou teorie strun, a další... já osobně jsem dedukcí taky došel k tomu, k čemu ortaniel, akorát v jinym měřítku a sice, že každá ta nejmenší částice je nový vesmír... a bůh? ano, bůh je najednu stranu vesmír (nebo éter, universum, asi i gaia), ale on existuje i jako konkrétní bytost, šalvěj mi dala ho poznat každopádně tenhle svět neexistuje, je to jenom "hra" těžko to definovat, ale de o to, že kdyby to bylo "doopravdy", tak by realita nešla podvádět, ne? podívejte se na tibetský mnichy, na železnýho zekona, na toho týpka, na kterym se udrží stokilová činka jako na magnetu... to sou prostě chyby tohohle "světa", týhle naší hry...
Jsem to myslel ve smyslu, že třeba náš vesmír tvoří jednu buňku v nějakým tvoru, klidně si ho přirovnej se psem ... no a toho psa tvoří miliarda miliard různých vesmírů ... a sám ten pes je jen součást jeho světa ... no, to bych musel natočit film co mám v hlavě, abych vám to ukázal jak to myslím ...
Pointa je, že to samé jde i "zmenšení" (čili k bakteriím atd.) a jak víme, že galaxie třeba nejsou jen neurony v mozku malého ptáčka v dimenzi 15216789179
edit: tak nějak si představuju Uroboros či nekonečno ...
Taky mám nápad na perpetuum mobile ale ještě by energii vyrábělo.
Jestli znáte gyroskopy, tak na podobném principu bych udělal elektromagnetický gyroskop ... Elektřina se dnes vyrábí tak, že spálí uhlí a teplem se ohřeje voda která roztočí turbínu a ta točením přes magnety tvoří eletriku. Doufám, že jsem to nepomrdal, ale takhle by to mělo být.
No a já bych udělal mangetický gyroskop s mnoha S a J póly, prostě počítačem řídit, když je tam S a kdy J pól ...a proti nim opačné póly, takže bysme měli spoustu magnetů. Gyroskop navíc funguje se třením, čím víc tření, tím víc pracuje(jestli znáte třeba Powerball...).
Jen nejsem fyzik a taky nevím jak bych to zkonstruoval.
Ortaniel: Jo tak já tě chápu ůplně dokonale,protože jsem spálený taky nad tím přemýšlel
Taky příklad,že lidi jsou jako bunky v těle....války jako nemoci atd. ,tím sem dospěl k názoru,že my lidi jsme asi nejnebezpečnější vir,jelikož zřejmě v budoucnosti začneme opouštět planetu a šířit se do vesmíru....přesně tak,jak to dělají viry.
+k4u
btw napiš tu svou teorii času,nad časem jsem taky dlouho filozofoval,chtěl bych vědět jak jsem na tom v porovnání s tebou
tak já sem přišel na tohle, je to sice blbost, ale psal sem to když sem byl zhulený;
ja si ted myslim ze vse co ted delam co si myslim co citim, je jen nejaka iluze, cely zivot prozijete v jakesi sfere, a jakmile dopadnete do jakehosi "prostoru" a vy ste vlastne jeden ten jediny clovek nebo ne clovek ale jakasi hmota, nebo sfera, se zacnete rozvijet od tech bakterii jak vedci tvrdi a evolujete nekolik miliard let a na jednout jse tu, v teto fazi zivota a ten sledujete, co se snim deje, puberta atd a pak za nekolik let az dospejete zestarnete tak i umrete, ale opet se z vas stane tase zvas stane opet ta hmota jako nazactku a budete opet evolovat a dostane te se do obdobi je zase to stejne, narodite se a prozijete to stejne do te chvile co prave ted vidite, ale vase evoluce bude vic napred, jakoby tam byly uz vetsi vymozenosti nez z teto doby, proste pokrokovejsi civilizace, ale pak zase zestarnete a umrete ale opet budete ve tvaru jekesi hmoty, opet budete evolovat a tak stale dokola dokud nezanikne vesmír... ty voe jak sem na to moh prijit?
Somewhere far away in space and time, where stars are falling down, over the edge of Universe....
No ona to není tak zrovna definice času, ale tak když si vezmete co je čas ... čaj je fakt relativní.
Třeba pro konopí se čas děí na jaro léto a podzim a zimu ..na jaře klíčí a chytá se k životu ze semínka, v létě roste a síli + případně se množí a na podzim už jen zraje, stárne. Přes zimu spí semeno v půdě a čeká zase na jaro. Nemusí se o nic jiného starat. Čas si hlídá tím, že vnímá dobu světla(a na jaře teplo) na obloze.
My jsme si museli vymyslet čas, abysme věděli kdy jdeme do práce, kdy běží v televizi nějaká kravina, kdy si brát prášky (třeba v nemoci 4x denně po 6h) ...prostě "od kdy do kdy a co za to", jak jednou řekl Werich. Nastavili jsme si ho způsobem poločas rozpadu izotopu uhlíku C14 (myslím) a šmytec.
Člověk žje třeba 70 oběhů Země kolem Slunce. Protože už je tu evolučně vyvinut jakýsi vnitří čas v každém organismu na světě, který ty oběhy počítá(no nejen oběhy, třeba jepice žijou 1 den, ale tak ty se řídí třeba oběhem Země kolem osy - den a noc). Kdyby tu ale přistály bytosti, kde není čas oběhu 365 dní ale třeba je 36,5 dne, tak by tu za 1 rok zestárly o 10 let.
A naopak, kde by měly oběh třeba za 10 000 "našich" dní, tak by tu prakticky nestárly. Za "našich" 30 let by zestárly o 1 rok. (no s tím se vážou další a další teorie ... třeba ta o Anunnaki, "dlouhověkých", kteří možná kdysi vytvořili lidi klonováním sebe a opice, protože potřebovali schopné dělníky na těžbu zlata, kterou by mohli pak rozprášit na své planetě do atmosféry a udělat jí "ozónovou" vrstvu. Jejich planeta Nibiru (Marduk atd ...) prolétá kolem Slunce jednou za 4200let, tedy tady nestárli, proto dlouhověcí. Tak si říkám ,že bych takhle mohl psát hodiny ... Nevím nakolik jste znalí historie Země, ale je spousta dokladů v každé civilizaci, že je někdo z kosmu učil ... stavby neuvěřitelných rozměrů, dokonce i třeba 400m pod hladinou moře (dnešního, tehdá tam byla souš ... že by fakt Potopa ? )) http://floydssecrets.blogspot.com/2...er-pyramid.html
..ale konec OT.
Náš čas je prostě je lokálního významu, naší Sluneční soustavy a tím to hasne. Lidský výmysl. Co by tomu řekli mimozemšťani, kdyby viděli že čas měříme rozpadem izotopu uhlíku. Věci se vyvíjí všude ve vesmíru, jen poněkud jinak. Pomaleji nebo rychleji. Univerzální "čas" by měli mít všichni ve vesmíru společně. Jenže co to je?
Ani to světlo se nepohybuje všude stejně rychle ... ve vakuu, ve vodě, u černé díry atd ... Rozpad uhlíku se dá beztak taky ošulit tlakem, teplotou nebo tak. Čas je jen berlička pro lidi.
Asi jste to moc nepochopili co ? ... No, se to stejně blbě popisuje.
To DanekRider: No vidíš ... a tu je taky spojitost s tou relativitou času. Lidstvu trvá tak řekněmě 5 milionů let (dle teorie evoluce) a řekněme 20 000(jestli nás klonovali Anunnaki) než se vyvinulo do teď. Jsme schopni zičit naši planetu (buňku) během pár okamžiků atomovkami. Nebo jsme schopni rozšířit se na další planety(buňky) a tam je zase stejně nakazit a už za kratší dobu z tama létat zase na další. Prostě jak viry v těle. Taky napadnou buňku, chvíli tam zewlujou a pak jdou za dalšíma buňkama. Akorát jim to netrvá 5milionů (20 000) let ale třeba 5 našich dní. A pak dostaneš zápal plic, až je jich několik miliard.
hm, k tomu času... já na čas nevěřim, myslim si, že je to uměle vytvořená veličina, která nemá pro člověka jinej význam, než snazší řízení ostatních... vemte si tu relativitu, když se vám při zkouřenosti čas dilatuje nebo když se nudíte, tak utíká hrozně pomalu, případně při hlubších mimosmyslových prožitcích se objektivní minuta protáhne na subjektivní hodinu nebo třeba i víc... abych čas moh uznat za regulérní veličinu, musel by být konstantní, což není
Ortaniel: Nj,tys popsal čas jako čas který měří člověk...já spíš bádal nad podstatou času jako fyzikální veličiny.Čas prostě je,bez času by nic být nemohlo,nic by se nemohlo vytvořit,hýbat,možná i hmota by bez času třeba neexistovala (ale to je jen doměnka). Zkusím ještě vysvětlit: Vesmír zřejmě vzniknul velkým třeskem,ale to je jen prostor,ale co čas?Vznikl čas při velkém třesku?Jak mohla existovat hmota,ze které se vytvořil vesmír,když teda předtím čas neexistoval? Co když teda čas existuje dýl,než Velký třesk? Je nekonečný? Tot pár otázek,na které bych chtěl znát odpovědi
Čas není lidský výmysl,člověk si jen vymyslel nejaké periody času,podle kterých se řídí.Ale čas tu je,a nidko vlastně neví co to je.
danek: a ted si predstav, ze cas neni... ze nikdy nebyl a nebude... coz je taky passé, protoze tohle nemá význam, v žádnym okamžiku emůžeš určitě říct, že něco bylo, existujou věci jako davový sugesce a podobně, žádnou událostí kdykoliv v historii si nemůžeš bejt jistej, su veličiny, třeba délka nebo váha, který se daj měřit real-time, to s časem nejde, čas se vždycky měří zpětně, proto nemůžu věřit jeho pravosti. ortaniel má pravdu, čas JE výmysl lidí. Třeba ty osoby, co maj poruchu hypokampu (když si pamatujou vždycky jenom několik minut nebo desítek minut a pak jedou nanovo) ty čas vůbec nevnímaj, pro ně nemá hodnotu. Jediný, čemu se dá věřit, je současnost a možná trochu budoucnost, ale vzhledem k tomu, kdy můžeš budoucnost zhodnotit, tj. v době, kdy je ta myšlenka na budoucnost minulostí a budoucnost je současností, už to opět ztrácí věrohodnost, protože se to týká minulosti. Minulost je nepodstatná, když vnímat můžeme jenom současnost
No poruchy mozku jsou trochu něco jiného...
Je dokázané,že gravitace ovlivnuje čas,dokonce s tím prace i GPS tuším.
Na základě dění v současnosti ovlivnujeme budoucnost,a všechno se to plynutím času stane minulostí,kterou si sice nemůžu být jist co se dělo (jak říkáš),ale něco se prostě dělo,skončilo to a čas pořád plynul dál,dějí se nové a nové věci,které všechny pak končí..snad krom času samotného.
A když říkáš že třeba délka je "ideální" měřitelná veličina....taky nemůžeš říct,že něco je dlouhé 1m,protože existuje dilatace délek (nebo jak se to přesně jmenuje),tzn. že objekt v jiné vztažné soustavě vzhledem k pozorovateli mění svojí velikost na základě rychlostí mezi těmito soustavami.Takže klacek dlouhý metr,může někdo změřit o 50cm víc (s trochou představivosti samozřejmě).Funguje to zřetelně sice až u rychlostí blížící se rychlostí světla,ale děje se to a tím je taky ta délka relativní.Takže metr je vlastně velikost něčeho (1/1000000 obvodu čtvrtiny Země tuším),jenže za podmínek,kdy naše vztažné soustavy jsou téměř identické. Čas taky nejde objektivně změřit,když dvoum lidem v jiných vztažných soustavách bude čas (i na hodinách) ubíhat různě.
Naposledy upravil DanekRider 30-05-2008 v 14:06 PM
metr je 1 / 40 000 obvodu zeme, dilatace délky existuje, stejne jako u vsech jinejch velicin, krasnej priklad je hmotnost, ktera se vzdy prepocitava na pozemskou gravitaci, ALE u času nemas jistotu, ze se VUBEC neco delo... kdyby vesmir vzniknul pred vterinou, tak to nemas jak poznat... ja si myslim, neustale vznika nekonecno realit, ktery sou nekonecne odlisny a proto je cas nesmyslnej, kazdej okamzik vznika presne v tu chvili, kdy nastane, to vetveni reality je nekonecny, takze existuje uplne vsechno, co si lze i nelze predstavit... tohle zni jakoze je vsecko v podstate jedno a ze kdyz tomu clovek veri, tak mu MUSI bejt vsecko jedno... nad timhle sem hodne premejslel a dosel sem k tomu, ze prece, kdyz hraju nejakou hru, tak se taky snazim, ikdyz na tom nezalezi, tak se snazim i tady... hm, asi sem magor
Původní příspěvek od berrea metr je 1 / 40 000 obvodu zeme, dilatace délky existuje, stejne jako u vsech jinejch velicin, krasnej priklad je hmotnost, ktera se vzdy prepocitava na pozemskou gravitaci, ALE u času nemas jistotu, ze se VUBEC neco delo... kdyby vesmir vzniknul pred vterinou, tak to nemas jak poznat... ja si myslim, neustale vznika nekonecno realit, ktery sou nekonecne odlisny a proto je cas nesmyslnej, kazdej okamzik vznika presne v tu chvili, kdy nastane, to vetveni reality je nekonecny, takze existuje uplne vsechno, co si lze i nelze predstavit... tohle zni jakoze je vsecko v podstate jedno a ze kdyz tomu clovek veri, tak mu MUSI bejt vsecko jedno... nad timhle sem hodne premejslel a dosel sem k tomu, ze prece, kdyz hraju nejakou hru, tak se taky snazim, ikdyz na tom nezalezi, tak se snazim i tady... hm, asi sem magor
zajímavý, něco podobnýho mě už taky napadlo a dokonce jsem čet jednu podobnou teorii, která mluvila o tom že všechno existuje v jednu chvíli současně, to jenom náš mozek to vnímá jak to vnímá
a razim jednu teorii: člověk nikdy nemůže pochopit co je to "čas", protože jeho mozek je příliš omezenej.
Co je to vlastně čas? Kdysi kdosi rozdělil den na určitý úseky a od tý doby se to tak počítá...ale je to skutečně čas?
lidskej mozek ano, člověk ne, když opustíš tělo, tak nemáš mozek a tim pádem tě neomezuje základ všech smysluplnej filozofií - svět neexistuje, tedy ani my, tak jak se běžně vnímáme, ale právě jenom jako kvantum informací, které si není vědomo vlastn existence (jestli nejste buddhisti nebo jihoafrický šamani, zkuste šalvěj, někde mezi pátým a padesátým výletem by vám to mohla ukázat )