Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam problem, po dovolenke som sa vratil domov a na jednej rastlinke (Master Kush) som nasiel akoby hnede okraje + biele skvrny.
Nespozoroval som zial ziadne husenice alebo podobne ale videl som poletovat male musky v okoli. Mam doma v zalohe KARATE ale nechcem to zbytocne striekat ked to moze byt niecim inym.
Ty bílé tečky jsou typické pro svilušky, mrkni na list ze spod. To hnědé vypadá jako začínající houbové onemocnění, ale je jich dost druhů a nemusí to být nic nebezpečného. Pokud to je na málo listech, tak je odstraň, případně použij širokospektrální fungicid.
Jinak to patří zde http://grower.cz/forum/showthread.p...8107#post988107
Pokud chceš bio, tak výborně funguje Biol , chemie je Omnite. Tyto mám odzkoušené. Pokud se ti hnědé fleky budou objevovat , tak jako postřik zvol Ridomil Gold MZ a zatím sniž vlhkost, preventivně.
taky to klido muze bejt spatnou vyzivou/hlinou.
jedu ted ve dvou hlinach jako takovej pokus abych mel srovnani.
jedna je canna tera profesional a druha je nejakej pudni mix z obi za 89kč 45l
u tech kytek co mam v canna tera pro. se mi to nedela a u tech kytek co mam v tom levnym mixu z obi se mi dela to stejny. tezko to budou nejaky svilusky nebo plisen. to bych mel na vsech kytkach. mam jich 24 v boxu 1,2 x 1,2
faktem teda je, ze se mi nedelaj ty hnedy fleky. jen to bily teckovani. to je jedna vec a druha neprelejvas ty kytky nahodou?
prijdou mi takovy trosku prelity podle barvy.
to hnedy muze bejt klidne z preliti. uz i s tim sem se setkal, koukal, sem ze kytkam trhas zluty listi. jak moc to zloutne?
takze zpytuj svedomi a sahni do pameti jakou si pouzil hlinu/jaky pouzivas hnojky. je to celkem esencialni slozka kazyho pestu.
No takze pekne poporiadku :
1. Substrat je zmes na muskaty aj s nejakym pridanym hnojivom, nie je to sice nic profesionalne ale zase nebolo to ani nejak lacne. A ostatne rastlinky (dokonca aj ten isty model) si vedu vyborne
2.Tie biele bodky su fakt zaujimave ale pravdou je ze som na rastlinkach hmyz neobjavil, zda sa mi ale ze v pode ziju nejake vosky vydel som jednu dve poletovat
3. Je to balkonovka a nie ziaden indoor cize s tou vlhkostou to asi nebude.
4. Hnojim podla rozpisu BioBizz produktmi, teraz ked zacina kvitnut pouzivam od ATAMI klasicke hnojivo na kvet a aj Bloom Stimulator.
Zlte listky som pravdu povediac nemal ten holy kus stonky ktory je na fotke je od toho ze som v prvej chvili otrhal vsetky bodkovane listy, chvilku bol pokoj no su spat
Idem skusit to KARATE preventivne dnes + otrham tie hnedaste listy a uvidime co sa stane, rastlinka je inak uplne v poriadku (aspon zatial) nebadat na nej nejake vyraznejsie masove zmeny (az na spominane problemy)
Problem se svetlymi vyhonky a listy ??? Cim to muze byt? Muze to byt moc silnym svetlem? Jedou pod GIB Xtreme Output 600w a lampa byla asi 45cm nad rostlinami. PH zalivky mezi 6,2 - 6,6 , PH vytoku nevim, zalevam akorat, aby nevytekalo ven z kvetinace ( presne 650ml na jeden 11l kvetinac ) . Posledni zalivka biobizz grow 0,8ml/1l + 0,5ml biobizz/1l biobizz bloom + 0,5ml/1l topmax . EC nemereno .Zemina plagron grow mix + biobizz light mix.. Zda se mi, ze kytky behem 5ti dnu skoro nevyrostly, jsou na tretim dnu kvetu. Prosim piste nazory, dekuju
Kiber mám stejný problém, máš je taky normal v zemi? Dělají mi to ale všechny (7kytek), jak v zemi, tak v květináči Děsné počasí bylo letos u nás. A jinak jsem na to zkusil koupit alespoň ten Grotek insta green, každý ho doporučuje. Když ma kytka málo živin nebo má celkově žluté listy, je na to pry nej V pondělí mi to dovezou a zkusím no.
artclan.eu - herní portál
10 000 lidi sedi pri televizi, 500 000 lidi pracuje, 1 000 000 lidi spi, 200 000 lidi dela domaci cinnosti, 50 000 lidi je v kine, 500 000 lidi je na pocitaci. a jen 1 blbec si cte muj profil:-D
Původní příspěvek od Kiber Ahoj, mám takový problém a to s listy. Stáčejí se jakoby do kornoutu. Viz. foto. Jinak ale vypadají pěkně. Bojím se však, že to letos nestihnou.
No a fotil jsi to v poledne ?? nebo když pralo sluníčko ?? Jo ? Tak proto se kroutěj , večer se zase narovnali , nebo ne ? Klídek pánové , pozorujte ty kytky uvidíte ze to je v poho , čau Hlava
Čus,na políčku jsem zjistil že je na listech nejspíš nějaká plíseň.vypadá to jako by byli špinavé od hlíny má to takovou hnědo šedou barvu.bude na to fungovat nimbový olej? pokud ne mohli by jste doporučit nějaký snadno dostupný přípravek ?