Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Jak na zvěř?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 23 24 25 26 27 »
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 385

Panove opet tady vypichnu skvely prispevek od kolegyne Divozenky, mnoo a jeste k tem vlasum,me se osvedcily psi chlupy.

citace:
Původní příspěvek od Divoženka
Zdravím,
po prolistování stránek koukám, že se tu opakují stejné možnosti ochrany rostlin. Proč to tedy stále dokola citujete? (Nemyslím to zle)
Vyvoďme z toho, že "NEJLEVNĚJŠÍ a NEJÚČINNĚJŠÍ" a pro každého z Vás je
1)vlastní excrementy
2)vlasy ( umisťujte nejlépe na ochozy zvěře, né až na místě ,kde Vám rostliny bují !!! )
Pokusím se to tu trošku rozvést.
Chránit ohrožený objekt jde i x dalšími způsoby. Způsoby ochrany bych rozdělila na mechanickou ochranu, chemickou a biologickou. Bod jedna a dva řadíme do ochrany biologických chráničů,spadající do mech.ochrany, nejméně nákladná, pro každého z nás možná a hlavně je opravdu velice účinná. Další způsob eliminace škod před zvěří, je redukce škodlivého činitele,ovšem,jak tu někdo proklamoval, že by zastřelil jednoho z páru škůdců ?? To bychom měli nechat odborníkům, oni nejlépě vědí, který kus je či není způsobilý, dál nechci rozdmýchávat myslivost. Ale pochybuji,že by daný grower střelec volil správně a vůbec se do takových pokusů nepouštět!
Do MECHANICKÉ ochrany řadíme různé druhy oplocenek, elektrické ohradníky, zradidla - to jsou různé nastříhané folie, papírky, plechovky, jednotlivé stále se pohybující kousky něčeho) jsou dle mého ale neúčinné a mohou odrazouvat pouze zvěř pernanou, či ptactvo. Ostatní - nátěry a repelenty.
Repelentů atd se na našem trhu pohybuje nepřeberné množství. Zmínka tu už o nátěru byla,řekla bych ,že nabídka velká, cena se pohybuje stále za 1 kg plus mínus pár korun stejně a nátěry jsou vesměs na stejné bázy. další možná ochrana jsou klopýtdala,jsou to různě natažené prvazy,lana, dráty, což bych nedoporučovala kvůli zbytečným zraněním zvěře. Nezapomínejme,že lesem neprochází zvěř jen dospělá,ale také mláďata , hrozí taky udušení, zapletení parůžků atd atd..
TEď přejdeme k chemické ochraně. Zmiňuji to,protože to tu někde taktéž někdo uváděl. Repelenty a nátěry fungují na určitém principu! To znamená,že se rozdělují, zda chceme na letní okus zvěří ,zimní okus zvěří, nebo na obojí, další variantou je proti ohryzu a loupání..Z toho můžem vyvodit,že koupíme prostředek na letní období. Zkušenost na rostlinách marihuany s tím nemám. Měli byste si při pořízení také rozmyslet,zda chcete přípravek se složením syntetickým nebo biologickým. Možná by to stálo za to,otestovat, co takové přípravky s rostlinou udělají. Jsou totiž určené na dřeviny, které mají jinou strukturu stonku. Přípravek má přeci jen tužší skupenství, například si nedovedu představit,jak provádíte nátěr v podobě tuhé pasty na rostlinu??? Jsou určené především na zimní okus. Pro letní je nejlpépe zvolit postřiky.
Možná tento rok udělám pokus. Ale co mě zaráží, předloni, kdy jsem měla rostliny na místě, kde polehávalo srnčí, měli kutlochy přímo u těch kytek a žádné nikdy okousané tuším nebyly. Nikdy jsem tam ani nevylučovala exkrementy a ani vlasy neházela. tak jak je možné,že zůstali zcela bez poškození? nemluvím o poškození slimákem.
Postřiky mají také širší prevenci. Velmi oblíbený je HUKINOL, který je koncentrován příměsí lidského potu a nanášíme jej na vatičky,či hadřík atd.
Další možný prostředek Lanol N, STop Z, Sanatex VS. Chtěla bych podotknout že přípravky jsem nezkoušela aplikovat. Josu však vyhlášené v oboru lesníkctví a vybrány jsou,protože je to postřik

! * Chtěla bych ale vyzdvichnout další možnou ochranu a tu bych neřadila ani do jedné z kategorií. Stačí ji označit jako individualní ochranu, je taktéž pro každého z Vás dostupná, levná, a nachází se přímo na místě vašeho počinu. Zejména je PŘÍRODĚ BLÍZKÁ
Jedná se o rozsoh, laicky řečeno, je to zeschlá větev JEHLIČNATÉHO STROMU. Použití rozsochu pouze z jehličnatého stromu!! Jehličnany vytváří přesleny (větve rostou v patrech s pravidelným rozestupem kolem dokola kmínku i mezi sebou ) narozdíl od listnáčů tudiž vytváří takový jak to říct , ostnatý kůl. Myslím,že to je další kandidát na vhodný způsob eliminace, navíc se sám v prostředí přirozeně rozloží,rozpadne,nemusíte se o něj dál starat. ... Smrkový rozsoch je nevhodnější. SUCHÝ. Instalujte viz obrázek, přiložím pkdyžtak lépe načrtlý.
proto
3)Rozsochy.

Použijeme tak,že ho zapíchneme k rostině. Zvěř se k ní nedostane a přirozeně může růst,není nějak omezována. Dbejte ale na zapíchnutí, aby bylo stabilní ,pevné a neprotrhlo kořenový systém.
Další moudrá rada Pěstovat znamená taky myslet dopředu. Než kvítka umístíte v divoké přírodě,dobře si to rozmyslete. tam,kde bude pustý a málo diferencovaný porost a zvěř tu tudiž nebude mít široké spektrum na čem se přikrmit, je zřejmé, že půjdou po vašich kytkách. Pokud tedy dáte kvítí do zabuřenělého nezeleného prostředí, tím dáváte zelenou zvěři,aby se živila na vašich rostlinách a že se jim sliny určitě sbíhají.

Vždy však postupujme nejvíc morálním a přírodě blízkým způsobem ochrany Používejme ochranu přirozeně zapadající do rázu krajiny, ne nijak kýčovitě čnící, o to menší potom máte šanci ,že si kytek někdo všimne. Přikládám obrázek rozsochu u rostliny.

pěstu zdar


Old Post 22-05-2008 v 22:14 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hy3nA
Stálý Člen

Karma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 1129  

Příspěvek č. 386

měl bych takovou trochu trapnou otázečku,tak mě, prosím, nekamenujte.

Zvěř asi nepozná jakáže rasa je pes, podle chlupů,které rozházím v okolí plácku co? :redface:

Hyena je nedotáčivá!

http://www.stop-rybam.unas.cz

Old Post 01-06-2008 v 16:04 PM
Hy3nA je offline   Profil uživatele Hy3nA   Find more posts by Hy3nA   Foto galerie člena Hy3nA   Click here to Send Hy3nA a Private Message   Add Hy3nA to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 387

citace:
Původní příspěvek od Hy3nA
měl bych takovou trochu trapnou otázečku,tak mě, prosím, nekamenujte.

Zvěř asi nepozná jakáže rasa je pes, podle chlupů,které rozházím v okolí plácku co? :redface:

Zdar,nevim jestli zvěř rozlišuje psy na rasy.Ale určitě tam bude cítit něco čeho se bude bát.Já jsem s kámošem dal moč i lidské vlasy přímo na kytky a ještě kolem toho byly ohrada z klacků s vlasama a ty svině nám to stejně pojebali.

Old Post 02-06-2008 v 19:42 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ruprecht
Stálý Člen

Karma uživatele Ruprecht - 93% Pěstitelská

Registrován: Feb 2008
Příspěvků: 262  

Příspěvek č. 388

Já používám vlastní moč v 0,3 l. plastovkách, každá kytka má vlastní petku přímo u stonku, při každé návštěvě dolívám z 1,5 litrovky do které doma poctivě chodím vykonávat potřebu, sem tam si poleju konečky prstů, ale kua co bych pro ty kytky neudělal, ni?
a tuto oblíbenou metodu ještě kombinuju s psími hovny, které pohodím kolem.
...zkoušel jsem i lesnické koncentráty lidského potu, ale s močí v petkách mám stejné výsledky, ona ta moč v petlahvi taky moc nevoní a je to za hubičku a navíc zkuste si potřítkonečky prstů koncentrátem potu...FUUUJJJ (a nadlouho)

dělejte to jak Ruprecht a nic nepokazíte :-)))

Old Post 19-06-2008 v 21:51 PM
Ruprecht je offline   Profil uživatele Ruprecht   Find more posts by Ruprecht   Foto galerie člena Ruprecht   Click here to Send Ruprecht a Private Message   Add Ruprecht to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
J.J.
Stálý Člen

Karma uživatele J.J. - 12% PěstitelskáKarma uživatele J.J. - 12% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 181  

Příspěvek č. 389


nakonec takhle
lepsi nez urinoterapie
foto koncem kvetna...

My heart and soul, they are free...

Old Post 19-06-2008 v 22:48 PM
J.J. je offline   Profil uživatele J.J.   Find more posts by J.J.   Foto galerie člena J.J.   Click here to Send J.J. a Private Message   Add J.J. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
_Dr.Skunk_
Stálý Člen

Karma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% PěstitelskáKarma uživatele _Dr.Skunk_ - 97% Pěstitelská

Registrován: Sep 2007
Příspěvků: 473  

Příspěvek č. 390

na prasata je vybornej hukinol da se najit a objednat na mysliveckejch strankach pouzivvaj ho myslivci k odhnaneni prasat...kdyby nekdo chtel tak muzu dat adresu..srnky nejsou tak hroznej nepritel na ty postacej fakt ty vlasy v pÿtli plus naka ta chcanka...slimaky bych vystrnadil vanishem...popripade omotat nakym nakym pevnym spagatem kolem pole at je to trochu pevny a chraneny

J.J moc pekne pokoumly

Poteseni 2008
Poteseni 2009
Poteseni 2010
Poteseni 2011
Poteseni 2014
Poteseni 2015
Poteseni 2017

Old Post 19-06-2008 v 22:53 PM
_Dr.Skunk_ je offline   Profil uživatele _Dr.Skunk_   Find more posts by _Dr.Skunk_   Foto galerie člena _Dr.Skunk_   Click here to Send _Dr.Skunk_ a Private Message   Add _Dr.Skunk_ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Divoženka
Stálý Člen

Karma uživatele Divoženka - 27% Pěstitelská

Registrován: Sep 2005
Příspěvků: 274  

Příspěvek č. 391

citace:
Původní příspěvek od Ruprecht
Já používám vlastní moč v 0,3 l. plastovkách, každá kytka má vlastní petku přímo u stonku, při každé návštěvě dolívám z 1,5 litrovky do které doma poctivě chodím vykonávat potřebu, sem tam si poleju konečky prstů, ale kua co bych pro ty kytky neudělal, ni?
a tuto oblíbenou metodu ještě kombinuju s psími hovny, které pohodím kolem.
...zkoušel jsem i lesnické koncentráty lidského potu, ale s močí v petkách mám stejné výsledky, ona ta moč v petlahvi taky moc nevoní a je to za hubičku a navíc zkuste si potřítkonečky prstů koncentrátem potu...FUUUJJJ (a nadlouho)

dělejte to jak Ruprecht a nic nepokazíte :-)))


tak kdyz si predstavim,jak u kazde kytky puchni kelimek s chcankama,tak by me aji presla chut )))

Old Post 20-06-2008 v 13:03 PM
Divoženka je offline   Profil uživatele Divoženka   Find more posts by Divoženka   Foto galerie člena Divoženka   Click here to Send Divoženka a Private Message   Add Divoženka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Svahadji
Kaya-man

Karma uživatele Svahadji - 100% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 506  

Příspěvek č. 392

stačí tam pohodit bundu od bezdomovce

Old Post 20-06-2008 v 13:12 PM
Svahadji je offline   Profil uživatele Svahadji   Find more posts by Svahadji   Foto galerie člena Svahadji   Click here to Send Svahadji a Private Message   Add Svahadji to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
halucinogen
Nový Člen

Karma uživatele halucinogen - 23% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 5  

Příspěvek č. 393

ja to vyresil jednoduse zasel jsem k holici ta mi dala pytel s vlasama stech jsem namotal takove kulicky a svazal hodil nastonek a zver se ani nedotkne
vrele doporučuju fakt to zabira

Old Post 20-06-2008 v 17:29 PM
halucinogen je offline   Profil uživatele halucinogen   Find more posts by halucinogen   Foto galerie člena halucinogen   Click here to Send halucinogen a Private Message   Add halucinogen to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nyc Diesel
Stálý Člen

Karma uživatele Nyc Diesel - 100% PěstitelskáKarma uživatele Nyc Diesel - 100% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 164  

Palec nahoru Příspěvek č. 394

jo ja to taky takhle udelal.. a musim rict ze zver jakoby tam ani nezila...

Pěstovat outdoor...it´s good idea!
Risk je zisk

Old Post 20-06-2008 v 17:40 PM
Nyc Diesel je offline   Profil uživatele Nyc Diesel   Find more posts by Nyc Diesel   Foto galerie člena Nyc Diesel   Click here to Send Nyc Diesel a Private Message   Add Nyc Diesel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
halucinogen
Nový Člen

Karma uživatele halucinogen - 23% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 5  

Příspěvek č. 395

kamo ja si pro ty vlasy zajel k holici ta mi jich dala do igelitky a ja jsem cisty..

Old Post 21-06-2008 v 09:44 AM
halucinogen je offline   Profil uživatele halucinogen   Find more posts by halucinogen   Foto galerie člena halucinogen   Click here to Send halucinogen a Private Message   Add halucinogen to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Nyc Diesel
Stálý Člen

Karma uživatele Nyc Diesel - 100% PěstitelskáKarma uživatele Nyc Diesel - 100% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 164  

Příspěvek č. 396

jo me jich taky dala... sem to pak zahazoval ruzde okolo kytek...

Pěstovat outdoor...it´s good idea!
Risk je zisk

Old Post 21-06-2008 v 14:40 PM
Nyc Diesel je offline   Profil uživatele Nyc Diesel   Find more posts by Nyc Diesel   Foto galerie člena Nyc Diesel   Click here to Send Nyc Diesel a Private Message   Add Nyc Diesel to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GanjaSkunk
Stálý Člen

Karma uživatele GanjaSkunk - 16% Pěstitelská

Registrován: Jul 2008
Příspěvků: 12  

Příspěvek č. 397

Ja osobně davám do rozmezí políčka dvou metru vlasy!!

Old Post 10-07-2008 v 11:53 AM
GanjaSkunk je offline   Profil uživatele GanjaSkunk   Find more posts by GanjaSkunk   Foto galerie člena GanjaSkunk   Click here to Send GanjaSkunk a Private Message   Add GanjaSkunk to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
humus flusus
Stálý Člen

Karma uživatele humus flusus - 100% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 151  

Příspěvek č. 398

Hej nejlepsi je to pocurat kolem dokola,funguje to...mozna to tu nekdo psal.Zviratka to uciti,vzdyt zvirata se hodne orijentuji podle zapachu moci.....

At rostou...

Old Post 10-07-2008 v 21:51 PM
humus flusus je offline   Profil uživatele humus flusus   Find more posts by humus flusus   Foto galerie člena humus flusus   Click here to Send humus flusus a Private Message   Add humus flusus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apofis
Stálý Člen

Karma uživatele Apofis - 74% PěstitelskáKarma uživatele Apofis - 74% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 58  

Příspěvek č. 399

tak vám newim, letos o zvěř strach nemám( roste mi to za plotem na pozemku)
teď mě jen trápěj slimáci - dotrápili- vanisch,skořápky od vajec, sůl.
svilušky a ostatní mrchy- chem. postřik
dřív mě trápili prasata a srnky- zkoušel sem vše od vlasů( a to že známá dělá v kadeřnictví taxem je tam tahal po igelitkách), nechtů, vajglů a nezabíralo, pak sem zkusil provázek napustit mýdlem a natáhnout ho kolem pole-ůspěch, jenže to nevydrží věčně párkrat sprchne a můžete znovu

JEN TAK ZLEHKA

Old Post 13-07-2008 v 10:40 AM
Apofis je offline   Profil uživatele Apofis   Find more posts by Apofis   Foto galerie člena Apofis   Click here to Send Apofis a Private Message   Add Apofis to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TSO
Stálý Člen

Karma uživatele TSO - 10% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 23  

Příspěvek č. 400

Ja sem pouzil chlupy ze psa. A asi sem dojel na to ze prestali smrdet nebo neco takovyho. Policko je cca 600 m nad morem na jiznim svahu v takove polobushy(louka, trnky, sipky, sem tam strom). Kytky sem mel rozmistene po dvojicich na velky casti kopce. Nebyl sem tam 2 mesice a kdyz jsem prijel nasel jsem jen 1 noname(zajimavy ze tam bylo kytek asi 10 a vsechno genetika az na tu jednu). Odrudy poznavam podle barevny pastelky kterou mam zapichlou vedle. No a to zvire bastilo i je! Resp dost je ohlodalo. Nemel sem sebou fotak tak nemuzu ukazat jak ty kousance vypadali, ale vypadalo to na spis mensi zoubky. Nevite co to mohlo byt za zvire?
Docela me nasralo protoze to byl muj nejlepsi a zaroven nejvetsi plac a mam strach tam pestovat znovu...
Jo a pobliz sidly rodina daňků

Old Post 13-07-2008 v 14:49 PM
TSO je offline   Profil uživatele TSO   Find more posts by TSO   Foto galerie člena TSO   Click here to Send TSO a Private Message   Add TSO to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:52 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 23 24 25 26 27 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2525350 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív