Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od wasco123
OK, je jasne ze slnka nikdy nieje dost. Ale vzhladom k obmädzenemu miesta alebo dobremu zamaskovaniu v prirode ziadna rastlina nedostane maximum svetla.
hmm, hovor to tym mojim, vzhladom na to ze maju svetla v prepocte vez den asi 8 hodin tak sa mi vytiahli do vysky 3 metrov...
este stale cakaju na svoju periodu, ja im verim ze to stihne dozret..
ale já začínám byt pomalu nesvůj, kurvy mají přes tři metre a furt ani náznak že by do toho chtěli praštit. přitom loni byl ten samý model hotový v půlce září. podle mě je to letošním parným létem - slunko svítí od nevidim do nevidim a tmu aby člověk pohledal (ty moje navíc sou na místě kde na ně to slunko praží celou cestu po své nebeské dráze). oproti tomu loni - esi si to negdo eště pamatuje - bylo dost hnusně, furt zamračeno a hodně chcalo a to dělá hodně. jak tu negdo psal že je třeba absolutní tma, tak to je nesmysl. stačí když se kytkám trochu sešeří a to je ten stimul, že perioda se zkracuje a že može začat ta pravá jízda - kytky co mám skované v křákách, kde na ně nesvítí celý den, jak na ty třímetrové čutky, tak ty už mají nasazené celkem slušné pálky a dle mých primitivních úvah je to právě tím, že sou holt víc ve stínu.
nevadí mi že nekvetou, vadí mi, že nemusí stihnout dozrát - to by mě fakt ale nasralo
Mám ten samej problém kytky rostou jak urvaný ze řetězu a teprve před 2 týdny se mi objevily preflowers. V září má bejt sice teplo ale měsíc na dozrání stačit nebude.
Tak ja si taky postezuju. Mame od Nirvany Swiss Miss a Early Bud a prave jsem se vratil z hradu..ee...z pole - sem tam blizna a jinak nic. Ale do vysky jedou, za tyden 10cm. Tak bud je Nirvana na dve veci - obe odrudy maj dokvest do prelomu zari a rijna, coz nestihnou, nebo kytule mate to nezvykle teple pocasi. Perioda je preci jen porad stejna, takze jedine co me napada, ze krome svetla prepina do kvetu taky teplota. Kytka si rika:"No svetla je drobatko min, ale kdyz je takovy teplicko, tak to s tim podzimem nebude asi tak horky."
Ale noname uz kvete pekne, tak nefim nefim....
quido dik, trosku jsi me uklidnil...
I use GNU/Linux, because GNU/Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!
Jakou hodnotu mohou mít příspěvky od lidí, kteří nezvládají gramatiku 1. stupně ZŠ? Dyslexie a dysgrafie zas tak rozšířená není...
Původní příspěvek od wasco123
OK, je jasne ze slnka nikdy nieje dost. Ale vzhladom k obmädzenemu miesta alebo dobremu zamaskovaniu v prirode ziadna rastlina nedostane maximum svetla.
A preto treba hladat miesta kde slnko svieti od rana do vecera, a to su predovsetkym juzne svahy a roviny. Ja co mam fleky ci uz na SVK alebo tu v CZ tak mi na ne pere od rana o vecera, a to su aj riadne zasite pred corkami..... . Ked som bol pozriet moje krasky tak s vychodom slnka tak uz je osvecovali paprsky slnka, a ked som bol vcecer tak este tesne pred zapadom slnka na ne prazilo o 106. A to je moje prve miesto v CZ. No moje krasky uz konecne zacali kvitnut, a to mi spravilo riadnu radost.
ja by som ani dvakrat nepovedal lepšie je to mať na takom fleku kde je počas dňa aj tieň lebo potom ked ti na to stale svieti budeš nutený zatmievať a rastliny sa ti potom môžu prepnuť neskôr na kvet a potom ti už nemusia dokvitnuť
Původní příspěvek od Dr*Skunk ja by som ani dvakrat nepovedal lepšie je to mať na takom fleku kde je počas dňa aj tieň lebo potom ked ti na to stale svieti budeš nutený zatmievať a rastliny sa ti potom môžu prepnuť neskôr na kvet a potom ti už nemusia dokvitnuť
V poho ja uz takto pestujuem 4 roky na juznych svahoch a zatial som nedospel ineho nazoru, ked som to porovnaval s ludmi co pestuju na inych flekoch. Neviem ako je to s prepinanim na kvet bo pestujem uz 3 rokom tieto tri vzorky Durban poison, Khola, cal. orange bud a kazdym to zacalo kvitnut vzdy iny termin. Slniecko im dava silu. A dokvitnut stihli vzdy a to od polky septembra do konca oktobra. Tento rok sa prepli pred 2 tyzdnami a minuli rok uz v polke leta . ja osobne si juzne svahy nemozem vynachvlit, pretoze na inom vleku som este nikdy nemal 0,5 - 1 m palice.
Jedine male bezviznamne minus ja polievanie, ale to iba na niektorych miestach. na tychto co mam v CZ chodim raz za dva tyzdne a este som iuch nevidel ovednut, ani nic podobneho.
V okoli mam este 5 rastlin. 3 shamanov - tý kvitnú už asi 2-3 týždne, dalsie 2 vobec nekvitnú, a jedna zacala trocha kvitnut a uz ma dost semien. Vsetko som kontroloval a nenasiel som nikde samcie znaky. Nechápem, ale snáď z nej niečo bude.
ohoohooo takze moja slecinka uz cca tyzden aj cosi kvitne
chcem sa opytat ako dlho sa nechava kvitnut lebo ja svojej mozem dat len nejake 3 tyzdne + par dni kvetu potom musim seknut
budem mat stoho nieco?ked to bude tak skoro?
hmm ale ja sa proste nedostanem tam kde to pestim uz vtedy ale uz rohodnute druhy septembrovi tyzden ju seknem
teraz lem prosit panaBoha za veela slnka
to je skoda, muzes se tim pripravit o dost urody.. ale tak kdyz nemuzes..
Ja mam SS venku a taky jeste nezacal kvest je rozvetveny jak blazen ale do palek se mu nechce.. Doba kveteni se udava vetsinou 7-8 tydnu takze mesic a pul by mel stacit, ale to poznas
cau lidi,mam kyti asi tak 2,20 vysokou,1,5 sirokou,rozvetvena jak svina a jeste ani naznak na kvet?myslite ze to jeste stihne? nebo ji mam pomoct nejakym hnojivem aby sla do kvetu?