Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim ja taky uz predpestovavam doma rizky, jinak s tim setlem prece nemuze bejt problem soupnes to za vokno a je to pohoda a myslim ze tak v pulce dubna uz to muzete dat ven a jen se kochat jak sazenicky rostou.
vidím,že je to letos přesně podle předpokladu.celý grower out se nese v duchu erdbeer,taky mě lákala,ale nakonec u mě KALAŠNIKOV bude držet BÍLÁ VDOVA a slečna BELLA se ŽVÝKAČKAMI v puse hledajíce nějaké PLODY(BERRY) z černé mazlavé hmoty
Prostě až budeš mít tak 4.-5. patro, tak jak ti začínaj růst nový listíky (takovej chomáč), tak tam to cca v půlce šmikneš a ono se ti to všechno do týdne rozroste do 2 větviček + ještě větvě ve spodních patrech.. Chce to praxi.. Každýmu se to povede jinak. Ale nemůžeš tim nic zkazit..
heled a to mam ustrihnout ty vytahujici se stoneky nebo prestrihnout listy??... tnx a ty vetve ve spodnich patrech tam mam vetvicky a tyx ustrihnout cely? btw ten chomax se mi zacal dela.... poslu dodatecne foto.... tnx za help
No jak máš celej ten chomáček, tak asi v půlce to šmikni.. Upadnou ti asi 4mm dlouhý začínající lístky.. Někdy ti nakreslim podrobnější fotku, teďko nemam čas..
Ale taky si myslím, že když to nějak zkazíš, tak ti nemusí vyrůst žádná větvička. Když to třeba zastřihneš v nevhodný době nebo tak. Já používám obyčejnou metodu zastřihování, je to nejednodušší a vždycky víš, že ti dvě větvičky vyrostou. + ze spodní pater povyrostou a je to mnohem dřív, v létě tak 3-4 dny
Pepek: No ta FIM mi příde jednoduchá. Prostě když sem dělal první zástřih FIMkou, tak sem si myslel jak sem to zmrvil, ale za tejden se ukázalo, že sem to udělal dobře... Když to ušmikneš celý (celej vršek i s kusem hl. stonku), tak ti stejně začnou růst vetvě ze spodních pater, takže se to zkazit nedá podlě mě.
Caute groweraci..., ja sa tiež priklanam tomu že nie je co pokaziť a treba to skusiť, min. rok som to asi omylom aj spravil ale ked som vydel že to neraste tak som sa zlakol a ufikol som to cele a potom to normalne pustilo dve vetvicky :-)
Už dost! Neřešte tu hovna... zaštípneš FIM nebo jakkoliv jinak a vždycky ti vyrostou minimálně dvě větve uplně nahoře + další větve u pater.
Když to zaštípneš normál máš dvě, když FIM máš tyhle dvě + dalších X
Každopádně 3 nebo 4 patro se vyplatí zaštípnout protože se kytka na chvilku zasekne, zesilí, prokoření, rozvětví... dobrej základ pro další růst.
Ovšem některé kytky se větví sami dobře takže tam nemusíte řešit nic takového.
Další zatříhnutí by mohlo přijít v období zvýšeného růstu, aby se vám třebas pak nestalo že máte patra 30 cm od sebe a mezitím vetchý stoneček který sotva drží, takovýmahle kytkama se okradete o výnos a hlavně kvalitu výsledných knedlíků.