Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravim všechny,jsem tu novej a potřeboval bych radu radičku:žloutnou mi lístky,začnou uprostřed a pak i od tamtéž začnou usychat.začalo to z ničeho nic a bohužel se to pomalu šíří koukal jsem tu na fotky,nic podobného jsem neviděl.přidal bych i foto,ale zatim nevim jak.Normálně na žádný fora nelezu,ale tady je to jiná.Tak kdyby jste někdo věděl,byl bych moc vděčný.Děkuji předem a přeji krásný den,hodně slunce a mnoho zdaru.)
Původní příspěvek od Charter Ahoj groweři, po letech mám zase outdoor v hlíně a jezdím ke kytkám jen jednou za týden Díky tomu se tam docela dlouho držely mšice (nakonec zvítězily až dravé vosičky) V průběhu napadení i po něm dochází na jedné z pěti stejných kytek ke značnýmu úbytku listů, díky skvrnám, které se nápadně podobají místům, kde předtím žraly ty potvory. Na ostatních je to míň, ale i tak to dost podle mě holky oslabuje. Máte někdo radu? Tři stadia viz foto...
Původní příspěvek od eyrekr zdravim všechny,jsem tu novej a potřeboval bych radu radičku:žloutnou mi lístky,začnou uprostřed a pak i od tamtéž začnou usychat.začalo to z ničeho nic a bohužel se to pomalu šíří koukal jsem tu na fotky,nic podobného jsem neviděl.přidal bych i foto,ale zatim nevim jak.Normálně na žádný fora nelezu,ale tady je to jiná.Tak kdyby jste někdo věděl,byl bych moc vděčný.Děkuji předem a přeji krásný den,hodně slunce a mnoho zdaru.)
Houbové onemocnění a to řeší širokospektrální fungicid, např. Acrobat MZ, Ridomil Gold MZ Pepite (tyto mám úspěšně odzkoušené na tuto nemoc). Napadené listy odstrante a postřik opakujte. Pokud je rostlina moc zasažena, tak často už jen dojde ke zmírnění, ale nepujde vyléčit, ale pokud to odchytnete zavčas, tak za 2 týdny máte klid.
Pokud jde o nemoc, tak se tečky objeví na starých listech, pokud jde o výživu, tak na nových.
To Hlava: Sorry za zmatek...někam se mi to postnulo blbě, v galerii mám obrázek 3x, asi už mám levý (starý?) ručičky. Promazáno a zeditováno...
To all: pokud je to podle všeho plíseň, i když mě se tomu furt nechce věřit, poraďte postřik, kytky jsou teď 2. týden v květu, tak bojím co to udělá s výsledkem, tohle je pro mě nemilá novinka, pěstím už pár pěknejch let bez problémů
Passion No.1 jsme zvolili kvůli brzkému nakvetení, chtěli jsme se vyhnout plísním, které nám loni na podzim vzaly část úrody, tak snad listí ten měsíc ještě vydrží.
Druhá fotka je pohled na červenající stonky po přechodu na květ, ale to je prý u Passion No.1 normální stav, červenají později i květy, je tak?
>Charter: Pokud chceš nějaký nezávadný postřik ať bude sklizeň kdykoliv, zkus sáhnout po Polyversu. Jestli to je opravdu plíseň, mohlo by zabrat. Alespoň ty vážněji napadené a žloutnoucí listy bych odstranil a pak aplikoval Polyversum postřikem. Pokud to nezabere, buď to není plíseň nebo ji Pythium nepapá, pak jedině sáhnout po něčem drsnějším. To bude ale možná trochu oříšek, byť někteří experti stříkají Kuprikolem i týden před sklizní, většina fungicidů má docela dlouhé ochranné lhůty a užívat konopí ochucené mědí v jakékoliv formě asi nebude dvakrát zdravé...
Charter děje se mi úplně to stejné :/ a jak ty žluté otrám, tak přes noc jich zežloutne ještě mnohem více Zkusím taky ten Polyvers a uvidím, je to mazec, už celý spodek otrhaný(či opadaný, to jde samo).. Asi určitě plíseň, nevím to přesně
artclan.eu - herní portál
10 000 lidi sedi pri televizi, 500 000 lidi pracuje, 1 000 000 lidi spi, 200 000 lidi dela domaci cinnosti, 50 000 lidi je v kine, 500 000 lidi je na pocitaci. a jen 1 blbec si cte muj profil:-D
Původní příspěvek od snoweagle Čauko ludia, chcem sa spýtať čím môže byť spoôsobené toto... stagnuje len jedna rastlinka z piatich, čiže neviem čo tomu je... polievam to raz za 3 dni a ked som prišiel poliať dnes tak vyzerala takto a kvetináč bol v celku lahký, je to spôsobené preliatím, alebo nedostatkom vody ? ... mám z toho dosť velkú dilemu
Za odpoveď Dakujem
toto je ukázkově uvadlá rostlina z nedostatku vody
Zdravim
Na jedné z kytek mi teď začaly takhle schnout konečky listů,jen kousek cca 4-5 mm,na fotce je to možná trochu špatně vidět je to na většině listů,kytka si teda vesele roste dál,ale rád bych se ujistil o co jde.Co jsem pročetl a podle mého názoru je to zřejmě trochu spálené hnojivem,ale nevim to přesně(hnojím AH grow 1x týdně a 1x týdně fish mix) Je to malá mamina kterou si uchovávám protože mi ten model moc chutná a nerad bych jí stresoval.Co je to za model nevím,což mě dost žere,vím jen že je z vídně měl jsem 8 semen (3 samci 5 samic) ale jak jsem řekl chutná mi. poraďte prosím.
Předem dík.
Původní příspěvek od Houslista Zdravim
Na jedné z kytek mi teď začaly takhle schnout konečky listů,jen kousek cca 4-5 mm,na fotce je to možná trochu špatně vidět je to na většině listů,kytka si teda vesele roste dál,ale rád bych se ujistil o co jde.Co jsem pročetl a podle mého názoru je to zřejmě trochu spálené hnojivem,ale nevim to přesně(hnojím AH grow 1x týdně a 1x týdně fish mix) Je to malá mamina kterou si uchovávám protože mi ten model moc chutná a nerad bych jí stresoval.Co je to za model nevím,což mě dost žere,vím jen že je z vídně měl jsem 8 semen (3 samci 5 samic) ale jak jsem řekl chutná mi. poraďte prosím.
Předem dík.
Původní příspěvek od Houslista Zdravim
Předem dík.
ja bych moc neplasil - zkus to trochu prolit vodou...jinak kytka vypada docela fajne..
Takže já také houba, jestedman poraď co na to prosííím Díky moc !
Jo a prosim jak ma eyrekir to foto, to mi také dělá, ja zkoušel PH zmenšit octem, ale bez úspěchu :/ Prosím o radu, třeba chce zvednout PH
artclan.eu - herní portál
10 000 lidi sedi pri televizi, 500 000 lidi pracuje, 1 000 000 lidi spi, 200 000 lidi dela domaci cinnosti, 50 000 lidi je v kine, 500 000 lidi je na pocitaci. a jen 1 blbec si cte muj profil:-D