Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Čau vespolek, sem v elektrice tak troch laik tak prosim o radu, koupil sem předřadník GIB PRO V-T pro 400w HPS, výbojku... prostě komplet. Na první dvě kola sem ale sehnal levně to samý od kámoše (tři měsíce svítil a neuchladil to, tak jede CFL), no ikdyž s tim neměl problémy tak mě zarazila jedna věc, totiž dal mi to už zapojený... předřadník je normálně ukostřenej, ale lampa ne (viz foto)... to asi nebude úplně dokonalý co?
Předpokládám že na jedný straně to ukostřim na stínítko (na ten kladívkovej plech, nebo mam obrousit kousek barvy z toho plíšku na kterym drží objímka?) a na předřadníku kde? Na stejný místo kde je ukostřenej předřadník?
A ještě jedno dilema mam, přežije to jedno kolo bez stykače? Jemu to prej svítilo i vypínalo bez problému.
Pak mam ještě jednu otázku, která je už sice OT, ale taky trochu souvisí se světlem. Mam stínítko powerlux s odtahem, ale koupil sem koncovej filtr místo průběžnýho tak mě napadlo že na odtah na stínítku (spodní foto) bych dal pc větrák kterej bude hnát vzduch přes to stínítko nahoru k filtru. Bude to fungovat? Samozřejmě za filtrem bude vlastní odtah ven.
Ahoj,
chtěl bych vznést dotaz. Asi pro někoho maličkost, ale pro mě oříšek .
Donedávna jsem měl dvě HPS s předřadníky v jedné skříni, stínitka byla k sobě spojená a žádný problém.
Nyní jsem se rozhodl, že kvůli ustavičně vysoké teplotě jednu HPS vyměním za 300w CFL.
Jeden předřadník jsem tedy odpojil ( na fotce: soda 2) a místo ní normálně do sítě zapojil CFL. Předpokládám, že je zapojená správně, protože tam není co zkurvit ( jen se šoupne do zásuvky).
Každá z lamp samostatně chodila, ale když jsem je pustil naráz, vyhazovalo to pojistky.
Jak jsou stínitka propojená mezi sebou, vždy mi to v těch místech prdlo a jsou evidentně očouzená.
Zjistil jsem, že to dělá žlutozelený kabel ( uzemnění?).
Zkoušel jsem zkoušel různé varianty podle toho schématu na předřadníku, ale vždy mi to vyhodilo znovu pojistky ( na čokoládě před objímkou na stínítku je to zapojeno správně).
Až když jsem žlutozelený kabel odpojil od přívodu k HPS úplně, jdou obě lampy spustit naráz. Sice to takhle funguje, ale nemyslím si, že je to 100% bezpečné.
Má otázka tedy zní: Kam do předřadníku zapojit žlutozelený kabel, co jde k HPS?
Na fotce je nynější stav. Lampy lze pustit naráz.
Zlutozeleny je uzemeni tedy ukostreni kovovych casti spotrebice.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Jasně že to tak můžeš spojit, ta zem vede ke světlu, nebude na objimce ale určitě třeba na stinitku... Jinak to jde i jinak, já třeba mám uzemenou konstrukci kovovou a z ní mi visí řetěz a na něm je stínítko, takže v podstatě to mam komplet uzemene a nepotrebuju propojovat zem ke světlu.... Ale nicméně na fotce je to správné
Původní příspěvek od techem A na fotce co mas dříve to je jasný zkrat máš na fáze 1 a 2 privedenou fázi a zem, to je špatně... A tak ti to jede? to nechápu
Ahoj,
díky za odpovědi tobě, i ostatním.
Ano, při zapojení na první fotce mi to normálně fungovalo. Současně s tím i funguvala ta CFL, co je spojená stínítkem se stínítkem HPS ( jasný, že uzemnění je vyvedeno na stínítku)
Když jsem to měl jinak, tak to vyhazovalo pojistkky, jak jsem psal výše...