Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
imho zářivky jsou možný pokavaď člověk jede z klonů a hlavně s mříží..
jen tak se dá využít všech výhod zářivek, tj. dobrý rozmístění světla po ploše a miniaturizace systému..
Pěstuji, tedy jsem குவியெடோன BUDOUCNOST PATŘÍ AEROPONII !!!! ...jeden kubík stačí, když tě můra tlačí...
I do my thing and you do your thing. I am not in this world to live up to your expectations and you are not in this world to live up to mine. You are you and I am I.
And if by chance we find each other, it is beautiful...
.:::::BONSAI BROTHERS:::::.
to virus:sem to tu už řešil-Takže výsledek zní:SON-T pro má 14 500lm kdežto SON-T plus 17 500lm.Takže jdem si odpověděl sám.No, nakonec ještě otázka -Ten rozdíl neni až tag velkej asi 20lm/W.Tagže to nebude u 150W takový velý rozdíl u konečného produktu-nebo snad ano?
Nezbývá nám nic jiného než hulit a ze všeho si dělat prdel
můj názor je ten,že sodíkové výbojky jsou nejpřirozenější náhražkou slunce (denního světla)
ps:je zřejmé čím víc lumenů tím je intezita světla silnější takže....
ps:no u té 150w výbojky to bude nepatrné ale 250w a výše se to myslím příjemně projeví (?)záleží na mnoha faktorech
(kdybych měl na výběr zvolil bych tu výbojku která by měla co nejvíce lumenů)
Čtyři roky stará metla už stejně nemete...
Už jsi zkusil instalovat to šestikilo? Je totiž pravděpodobné, že ty pojistky lupnou taky.
Pokud ti nezáleží na spotřebě samotné, nevím co řešíš. Šoupni tam tu sodovku. Před tím bych ale určitě zkontroloval balast. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=854
Edit: a propo - topic má název zářivky versus sodík. Ne MH vs sodík.
Měj se
HydePark - White Phoenix
"Jo kámo, kdybych věděl co myslíš tim horizontálně nebo vertikálně. Každopádně porostou kolmo k zemi!"
Murphyho zákony nemusel vymyslet Murphy, nýbrž někdo, kdo se jmenoval stejně.
Tak jsem jeden večer opět neměl co dělat a pustil jsem se do něčeho co by tu už konečně mohlo některé lidi přesvědčit jak to vlastně je s těmi zářivkami a výbojkami atp.
Přečetl jsem celý thread co založil zeus a myslím že se v několika věcech zmýlil. Nijak závažně, ale přece trochu ano. Proto zde nahazuji pár obrázků ze kterých jsem čerpal data a výslednou tabulku porovnání jednotlivých světel. Doufám že to bude někomu k užitku. Pro dotazy mi pište pmko, závěry si z toho vyvoďte sami...
edit: ty grafy sou orientační ale počítal sem s tím že průběh těchto grafů bude u všech sodíkových výbojek podobný. Graf pro metalhalid nemám, byl v pdf který jsem získal na stránkách sylvanie, lumeny převzaty od 250W MH výbojky philips.
brin dobra praca pekne porovnanie ja si tiez myslim ze pod ziarivkou sa da toho spravit vela len treba vediet ako nato
snad sa mi to cez zimu podari dokazat
lebo vela ludi pri ziarivkach nepochopilo ze priestor je na prd treba tam vyuzit plochu
no neviem zasa niesom nejako moc zastanca megaziariviek nlite a potobne
skorej tie trubice alebo nejake U tvary a pouzi by som ich asi takto mam uz nejaku takuto predstavu tak ked bude moznost v zime skusim
pouzijem pletivo a nebude to horizontalne ale vertikalne a nebudem odrazat na jednu stranu ale vyuzijme obe
sorry za obrazok ale to len tak rychlo zhruba prierez boxom snad je jasne co je co
Původní příspěvek od praz nazdar, poznáte trubicu aqua flora? je to určené na rast rastlín v akvárkach, je to alternatíva tej narvy, alebo je to cocotina?
kde si to vyhrabal a naco ti ta trubica je?
podla mna je trochu luxus kupovat nejake predrazene trubice urcen pre aqaristiku a podobne
na rast som mal obycajne narvy 760 a matky rastli velmi pekne aj poschodia boli dost huste maximum co by som dal teras pre matky alebo rast je nejaka 865ka philipska a na kvet stacia nejake uplne obycajne lacne 827
Původní příspěvek od brin Tak jsem jeden večer opět neměl co dělat a pustil jsem se do něčeho co by tu už konečně mohlo některé lidi přesvědčit jak to vlastně je s těmi zářivkami a výbojkami atp.
Přečetl jsem celý thread co založil zeus a myslím že se v několika věcech zmýlil. Nijak závažně, ale přece trochu ano. Proto zde nahazuji pár obrázků ze kterých jsem čerpal data a výslednou tabulku porovnání jednotlivých světel. Doufám že to bude někomu k užitku. Pro dotazy mi pište pmko, závěry si z toho vyvoďte sami...
Hele neni to trochu moc zjednodusene(pr.: pokud mam svetlo bez delek 400-480 tak pod tim nic "neporoste" ?
praz: presne jak rika tripmag, nejlepsi jsou linearni philips na rust a na kvet maj oboje i v OBI, 15W stoji kolem 100kc (vim ze jsem hledal jaka je nejlepsi, ale uz si to nepamatuju muzu to mozna najit znovu)
no, určite dám na rady, ale dal som kytky pod tú moju lampičku a nestačím sa čudovať ako to rastie..... ešte tam mám jednu žiarovku, ak budem mať na byte net, tak to tam celé hodím od začiatku. Zatím.