Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od easyrider Zdar, mám 1x1x2metry box. Stačí mi vyřešit už jen osvětlení. Na květ je jasná výbojka 400W, ještě nevím jaké značky. Největší dilema je ale osvětlení pro růst. - Jestli 250W sodík nebo 200w naturlite se zabudovaným předřadníkem(nevadí, že bude ve vlhkosti???)... Výhodu úsporky vidím v ceně (1500kč vč předřadníku oproti 2200kč u výbojky), taky o 50w menší spotřeba-lepší než nic, a výhoda mít vypnuté ufo(třeba jen parkrát za den zapnout kvůli čerstvému vzduchu.. dalších 60W) Co si o tom myslíte? Neošidím úsporkou rostlinky moc v růstu?
Bud si pores 400W MH vybojku, bo normalka svit tim sodikem aji na rust, sice tou zarivkou bys to taky asik nejak posefil, ale zlata MH . Bo si kup nejakou tu greenpower bo plantastarku, to jsou vybojky s nejakym vetsim podilem modryho svetla/spektra. tzn by to pod tim melo lip rust.
Díky za rychlou odpověď. Ale asi jsem se špatně vyjádřil. na květ budu mít 400 W GIB Lighting Flower Spectre XTreme Output, možná jinou, ale bude určitě vyloženě na květ. A řeším růst. Kdybych měl mít MH, tak jedině 250W (kvůli spotřebě), ale přemýšlím o té Nurturelite 200W GREEN se zabudovaným předřadníkem. Mnohem radši bych si koupil úsporku kvůli výše popsaným (pro mě) výhodám, ale zajímá mě - Neošidím úsporkou rostlinky moc v růstu?
nemám s tím zkušenosti ale teroreticky by na růstu neměl být velký rozdíl mezi MH a úsporkami s BLUE spektrem (green spektrum neznám). pod tou úsporkou to možná poroste o něco pomaleji - tím pádem více dnů na růstu a pak se možná ztrácí význam té úspory.
my sme s kámošem jeli 200W úsproku BLUE na růst a 250 HPS na květ a pohoda. kytky byly ze semínek a s 6 ks rostlin sme pomocí SCROGU vyplnili prostor 60/80 cm po cca 50 dnech růstu (hlína+plagron hnojky)
Původní příspěvek od zoltan nemám s tím zkušenosti ale teroreticky by na růstu neměl být velký rozdíl mezi MH a úsporkami s BLUE spektrem (green spektrum neznám). pod tou úsporkou to možná poroste o něco pomaleji - tím pádem více dnů na růstu a pak se možná ztrácí význam té úspory.
my sme s kámošem jeli 200W úsproku BLUE na růst a 250 HPS na květ a pohoda. kytky byly ze semínek a s 6 ks rostlin sme pomocí SCROGU vyplnili prostor 60/80 cm po cca 50 dnech růstu (hlína+plagron hnojky)
Jo, sorry, další chyba - BLUE )
Tak na to kašlu, koupím MH 250W, snad to bude stačit na růst na 1x1 metr...
Celkem se divím, že tyto úsporky jsou na trhu celkem dlouho a nikdo se nemá k tomu, aby s nima "plnohodnotně" pěstoval... Asi fakt nejsou moc vhodné...
Jo, sorry, další chyba - BLUE )
Tak na to kašlu, koupím MH 250W, snad to bude stačit na růst na 1x1 metr...
Celkem se divím, že tyto úsporky jsou na trhu celkem dlouho a nikdo se nemá k tomu, aby s nima "plnohodnotně" pěstoval... Asi fakt nejsou moc vhodné...
Zatím díky
na růst 1x1m ti imho 250W MH postačí bohatě.
jinak sory za dezinforamci v mém příspěvku výše - měli jsme tu úsporku na růst 125W (nebo kolik má přesně) a ne 200W..
Čaute, uvažuju o koupi této CFL: http://www.growshop.cz/katalog/deta...w--2700k--kvet-
Ale mate mě na ní jedna věc - V popisu je uvedeno že se jedná o červené světlo na květ ale zároveň že teplota světla má být 2700K což pokud se nepletu odpovídá modro bílému spektru na růst ne červenému (6400K). Poradí někdo v čem je háček ?
Nie nie neboj sa je to dobre.. cervena - 2700 K - na kvet , modra - 6500 K - na rast Akurat som si tiez nedavno kupoval usporku 125 W na kvet, takze viem a som si 100% isty.. Nech sa dari !
ok tak som na 100% presveceni teraz uz len nahrabat peniaze mislite ze sa mi to oplati kupit na slovensku alebo si mam nechat doviezt z cz cena na svk 1600 KČ v CZ nwm