Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nechci tě strašit ale bohuzel musím říct, že ti nebude stačit stan na výšku, můj typ ty co mají přez 1,2 m do měsíce květu tak vyletí tak na 1,6 m a víš, bez květináče :-( Můžeš zkusit ty kolínka na ten hlavní kmen, s těma bambusama nebo drátkama je to zbytečné (zatím) kytka si sama zesílí stonek jak potřebuje a kdyz to uděláš příliš brzo tak nebude mít zájem cokoli zesilovat a to znamená menší přísun živin a menší plody a to nikdo nechce, takovou podporu stonku dělej tehdy až se ti nějaká zlomí dřín ne! Já sem ji nikdy nedělal a "paličky" jsem měl 35 cm na výšku a 18cm Bez podpory. A teď to bolestné co bys měl uďelat, ty co jsou největší zastřihnout hlavní větev na takovou výšku kolem těch menších kytek (jak si psal nejmenší 70cm) nechat boční větve takovej pozdní zaštip. Ty boční větve se začnou chovat jako hlavní, Nebo je ohnout pod úhlem 45° . Jestli neuděláš nic, čím bys je mohl zbrzdit, tak se stejně dostaneme do toho JÁ TI TO ŘÍKAL tak samo jak s tím přepnutím na květ, já ti to říkal. Hodně lidem to přerostlo, tak nechci aby si patřil mezi ně! Sice sem si to před tím, jak si přepl, že to tak dopadne :-( No nic, stalo se.
ZEPTÁM SE ZA POKUSTONA VŠECH KOLEM JDOUCÍCH :-)
Je moc velký problém zastřihnout kytku ve 28 dni květu?
nebo je lepší ji raději ohnout?
Nebo jak nejlíp zbrzdit v růtu kytku v květu
Zastřihnou nebo uřezat nikoliv!!!!
Ohnout,zlomit stonek to je to pravé
při zlomení se stonek opět sám zacelí
a větev bude zvesela růst dál.
Jiné radikálnější řešení asi není pokud to nechce prořezávat
což si myslím by byla škoda přijít o drahocenný výsledný
materiál a zbytečně tak stresovat rostliny!
Přihnojovat růstovým hnojivem bohužel musí,ale jen zlehka
né jako v růstu!!!!
Rozvážný člověk využívá osobních zkušeností,
moudrý člověk zkušeností druhých.
Ale jak na to koukám zatím bych to s tou výškou nehrotil
ještě zbývá dostatek místa,a kdyby bylo nejhůř tak za
týden,týden a půl to může v klidu a s přehledem ještě
upravit bez zbytečného stresování co kdyby to přerostlo.
vím že je něco stříhat v květu sice vypadá, že se u hlavního stonku příjde o to nejlepší, ale ultimáte je nejlepši nechat 80 dní na květu a pokustone je teprve ve 28 dni, tak že by to ty kytky mohli v klidu dohnat až na ten stres, to bez pochyb. Jen je jasné, jestli neudělá nic tak to přeroste a z hlavnni větve bude tak akorát h. když bude nad lampou.
Ještě v jaké vížce by jste je ohly (zlomily) když už mají cca 1,2m páč co ohneš musíš někam dát, tak že zase nepůjde světlo níž. Rozhodně neříkám že je to blbos ale taky to má nějaké nedostsatky :-)
Co se týče hnojení, tak hnojit musí. Jak moc, si řekne kytka páč málo je taky hloupost :-) a z květovíma hnojivama za chvíli na max
A teď jen doměnka zkusit snížit tak na pár týdnů z 600w na 400w to by je mohlo taky zbrzdit v růstu. Berte to jako návrh možná hloupej nezkoušel sem
kami27, nastesti jsou tak velke jen 4ks a patej je kousek mensi,budu to zatim ohybat a strkat kam to jen pujde,ty kolinka urcite pouziju. Je pravda ze jsem te mel poslechnout,tet lituju Tet uz jen budu doufat aby se jeste nevytahly ty ostatni.
To zastrizeni, nebude to znamenat mensi vynos? Psal si ze bocni se zacnou chovat jako hlavni,ale nazabrzdim je? a jeste z te ustrizene casti (vrchu) muzu to jeste nejak dojet? (zakorenit jako klon a znovu do hliny,nebo tak neco? ) Prej je to mozne, jen kytka i vynos budou dost male,nekde jsem to cetl ale musim jeste overit. Kazdopadne kdyz bych to ustrihnul (a to se mi opravdu nechce) tak to prece nazahodim! Urvalo by me to srdce,takova skoda! Je pravda ze ty nejvetsi maji nejmensi palicky (pridam foto) a hodne roztazene patra od sebe,nevim proc.Vsem davam to same,svetlo maji stejne vysoko a dokonce je cca 1x tydne (7-10dni) prohazuju prave proto ze se nektere zacaly hodne tahat,vsechny jsem udrzel ale tech 5 si dela od zacatku co chce.
Jeste otazecka kdyz ty nejvetsi 4ks strcim do rohu(kazdou do jednoho) a naohejbam tak by to mohlo klapnout,ne? Snazim se jen predejit tomu strihani. A co myslis o Sog-u? Ma to jeste smysl?
Diky moc kami za tve rady,infa a trpelivost.
Mej se
DrNi a koogi1,dekuji panove i vam za vase rady a nazory. S tim rustovym hnojivem musim souhlasit s koogi1,chci pridavat grow 1ml/l zalevky kazdy druhy tyden,kytka potrebuje slozky rustu i v kvetu (tak jsem se to tady docetl,Faq a forum).
Původní příspěvek od koogi1 Ale jak na to koukám zatím bych to s tou výškou nehrotil
ještě zbývá dostatek místa,a kdyby bylo nejhůř tak za
týden,týden a půl to může v klidu a s přehledem ještě
upravit bez zbytečného stresování co kdyby to přerostlo.
rozhodně nikoho nechci stresovat jen jsem jel už ultimate 5x tak vím co jsou zač. Vony furt rostou a rostou a rostou jen tak se nezastaví. Na počátku jak sem s nima začínal, tak sem měl podobnej problém u jedné sice sem to řešil ve třetím týdnu střhl sem hlavní stonek a kytky dorostla do 1,4m bez květináče suchého měla 43g tak že sem o moc nepřišel :-)
Jinak se rád poučím a dokonce uznám i svoji chybu když se spletu.
kami27,jsem ve 24 dni 12/12 mozna jsem nekde napsal nejakou hloupost,takze opravuju. S tim svetlem me to taky napadlo ale momentalne mam zaple dve skrine,Ultimatky pod 600w/hps 16ks a druhej box mam pod 250w/mh a osazeni 1ks Ultimate,22ks klony (16 ultimate prvni pokus o klony a 6ks vcera udelanejch z te co se nevesla do boxu) a 9ks No name (ze seminek co jsem kde nasel,neco z huleni neco od kamose). Na to 400 kilo uz nemam predradnik! Psal jsem ze kamos to chtel zapnout na ten sestikilovej takze 400kilo bylo v planu ale nemame
s tím snížením watáze jsem osobně nezkoušel možná je to hloupost. Jen teď sem si všiml jak rozjiždím další kolo ultimáte tak je mám pod 125clv mám je tam třetí týden a největší má 10cm, to mě zatím nevadí pač mi vylezlo jen 6 z 10ti a budu doplňovat řízkama anestezie o víkendu dorazí tak sem v klidu, pak je dám pod 400w rúst a oni se rozjedou :-) No jestli máš 24 den květu a 1.2m tak to bude fak zajmavé (konečná víška) Je mi jasné, když jedeš poprvé ta tak se s nima mazlíš a bolelo by tě u srdce jim nějak ubližovat, no jo takovej je život :-) Taky se to časem naučíš, budeš muset. Když se mi něco nepovede tak to taky ukončím páč palit proud na zmetky to nedělám. Minulé kolo se mi nepovedlo podle mích představ ale i tak sem měl 300g sucheho za 30 dní květu a vono je to fakt pokouřeníčko. Někdy budeš muset udělat to co je třeba. Zkus si to třeba ohnout uvydíš sám konečny vysledek. Příště to zas zkusíš jinak nebo ne. Síťkovat je už asi pozdě. Můj názor znáš :-) Tu víšku počítáž bez květináče nebo sním? hoj
No kluci nechci vás nijak pohoršovat,ale vybrali jste si model co se špatně
kočíruje,ale doporučuji udělejte si matku z tech semen a pak jak nařežete
klony necháte je zakořenit v malé Rw kostce dejte je znova prokořenit do kemímku cca 2deci a až bude kelímek prokořeněný zasadíte do velkého květináče třeba 6,5L a hned řízek přepnete na režim 12/12 řízek se pěkně i tak prokoření a nevytáhne se víc jak o trojnásobek
své velikosti řízku, i kdyby se vytáhl více tak pokud zasadíte klon co bude mít 10cm tak se nevytáhne celková výška nad 1m
Ale i tak když pěstujete ze semen není možné aby kitka přerostla
pokud jí zaštipujete a zpomalujete její růst do vrchu ať už je to třeba čistá sativa tak to by bylo aby nebylo abychom si neporadili.