Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od def Zdar Groweři.
Mám problém se smutnicemi , rozjely se mi v matkárničce , substrát používám stejný už dlouhá léta a nikdy jsem s ním problém neměl -jen jsem trochu změnil místo matkárny a mám tam větší vlhkost - takže nasadím suchý režim....ale odjíždím v úterý zase na turnus a potřeboval bych vědět nejrychlejší a nejůčinější způsob jak se těchto potvor zbavit... něco jsem tu našel , ale potřebuji vaše rady kdo jste s nima už bojoval a zabil v krátké době...
na svilusky uu jsem postrik delal a zsa se mi to jeste hotsi..vsiml jsem si ze tam jseou i nejake male cca 2 mm musky svetle barvy s takou tmavou teckou za hlavou
ahoj tak byl jsem v growru u nas ukazal jsem jim fotku a bobik mi rekl at vybiram vstupne za zoo 3skudci sviluska msice a nejaka muska ale tu nikdo neidentifikoval...bohuzel dve kytkybjsou dost nabtom spatne ale drzi se....pouzil jsem postrik co mi doporucili j to bio...a dal jsem k tomu ty zlute desky.....po postriku mi ze spod zacali mrtvi padat na vrchy listy na deskach zacinaji sedat musky...takze zatim bych rekl ze jsem to srovnal skore inak dik za info
Ahojte Groweri.
No je tu toho dosť co sa týka skodcov a chorôb,
Nechce sa mi to tu všetko citat, možno až ked budem sama napadnuta tou vselijakou havedou. No troska som sa porozhliadla po niečom prirodnom z byliniek a zeleniny na odplasenie hmyzu a našla som jednu fakt super stránku. Stojí za to si ju preštudovať.
Pre tých, ktorí ju uz objavili predo mnou tak sorrač
zrovna pred tejden kamos sklizel balkon a den pred sklizni se mu vsude objevili svilusky ... muzu doporucit peroxid vodiku,ale spis ten z growshopu,ja mam 17%...ustrihnul sem si par listu stema svinema a postupne jsem do rozprasovace pridaval peroxid ( omlouvam ze vam nereknu presne kolik,byl jsem moc high,ale cca 30ml/L) proste jsem to pridaval po 2-3ml a sledoval co to snima udela,dostal jsem se k tomu ze je to pomalu rozpustilo na tech listech a palice zustali neposkozeny...chce to opatrne a popripade,ze to prezenete a uvidite jak to pomalu pali listiky tak vzit rozprasovacem,ale cistou vodou!
Zdravím všechny, mám problém, takové černé tečky na rubu listu, zatím pár ale čím a jak na to? Jsou to řízky v růstu. Pročetl jsem to tady celé ale? Foto přikládám, je tam vidět dole i list z vrchní strany a ten je bíle tečkatý? Poradí mi někdo? Předem moc děkuji.
van blade: díky za reakci a hlavně radu, koumal jsem to na netu a podle rad jsem se pořádně podíval na kytky u stonků dole a jsou tam malé pavučinky takže Spidermates asi, je to svině! Koupil jsem Vertimec tak jastli to je sviluška tak to zabere ale jestli to je ten hajzl tak nevím? Každopádně to za 5 dnů zopakuju a pak pro jistotu ještě jednou a uvidím co se stane. Doufám že to pomůže. Ještě nikdy jsem nic na kytkách neměl ani venku, krom pár mšic ale těch se dá zbavit. Díky za radu a napíšu jak jsem dopadl. Growerum štěstí!!
Tak po hlubším koumání na netu jsem zjistil že jsem tady napsal pěknou blbost! Sviluška a Spider mates je jedno a to samé, tak alespon vím proti čemu bojuju, každopádně je to hajzlík.