Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Přírodní hnojiva : hnůj, popel, humus, kopřivy, slepičáky a další organika a DIY Bio
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 19 20 21 22 23 »
Autor
Téma 
aenema
Stálý Člen

Karma uživatele aenema - 38% PěstitelskáKarma uživatele aenema - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 321

citace:
Původní příspěvek od Panjahoda
Cus, nevite nekdo, kde v Brne sehnat ten vermikompost ? Uz sem obehal vsechny shopy typu bauhaus, obi... aj ruzny zahradnictvi, ale zatim nic.
Tady máš kontakt na výrobce vermikompostu www.ekovermes.cz.
Jmenuje se Karel Pecl nebo tak nějak. On ti řekne do jakejch obchodů v Brně vermáč dodává.

"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus

Old Post 13-03-2005 v 18:12 PM
aenema je offline   Profil uživatele aenema   Find more posts by aenema   Foto galerie člena aenema   Click here to Send aenema a Private Message   Add aenema to your buddy list     Navštiv homepage uživatele aenema! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SiD.Vicious
Nový Člen

Karma uživatele SiD.Vicious - 0% Pěstitelská

Obecné Re: Hnojivo z kopriv Příspěvek č. 322

hnojiwo z kopřiw je na růst.Do nádoby se nasypou kopřiwy,aby dosahowaly 2/3 obemu nádoby,nechá se to 14 dní kwasit zakryté,nejlépe na slunci.No a potom to musíš naředit a zaléwáš tag 3 x týdně,můžeš i wíckrát,ale bacha na spálení,ještě je dobré nadrtit skořápky od wajec a přimíchat je do toho.

Old Post 15-03-2005 v 13:36 PM
SiD.Vicious je offline   Profil uživatele SiD.Vicious   Find more posts by SiD.Vicious   Foto galerie člena SiD.Vicious   Click here to Send SiD.Vicious a Private Message   Add SiD.Vicious to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Metabolic
Nový Člen

Karma uživatele Metabolic - 9% Pěstitelská

Organika Dávkování močoviny Příspěvek č. 323

Nazdar. Mohl by mi nekdo poradit kolik dat mocoviny do 5 litru vody abych nespalil kytky ??

Old Post 24-03-2005 v 08:21 AM
Metabolic je offline   Profil uživatele Metabolic   Find more posts by Metabolic   Foto galerie člena Metabolic   Click here to Send Metabolic a Private Message   Add Metabolic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
loeX
Stálý Člen

Karma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% PěstitelskáKarma uživatele loeX - 84% Pěstitelská

Příspěvek č. 324

hh a proč to tam chceš dávat?

Old Post 24-03-2005 v 08:32 AM
loeX je offline   Profil uživatele loeX   Find more posts by loeX   Foto galerie člena loeX   Click here to Send loeX a Private Message   Add loeX to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Metabolic
Nový Člen

Karma uživatele Metabolic - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 325

v poho diky za vas nazor...ale stejne sem se nedovedel co sem chtel...mocovina je normalni druh hnojiva ktere se da sehnat uplne vsude a ma vysoky obsah dusiku...jake tedy mnozstvi do 5 litru vody??

Old Post 24-03-2005 v 13:40 PM
Metabolic je offline   Profil uživatele Metabolic   Find more posts by Metabolic   Foto galerie člena Metabolic   Click here to Send Metabolic a Private Message   Add Metabolic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TwEEty
Stálý Člen

Karma uživatele TwEEty - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 326

Močovina je diamid kyseliny uhličité. Je to neutrální organická sloučenina s vysokým obsahem dusíku ve formě amidické. Močovina jsou bílé granule lehce rozpustné ve vodě.

celkový obsah dusíku v % N ....................................... 46,0

podle me je to rozhodne lepsi hnojivo nez nejake ty chemicke sracky....Neobsahuje tolik chemie co ostatni dusikata hnojiva.

Old Post 24-03-2005 v 13:57 PM
TwEEty je offline   Profil uživatele TwEEty   Find more posts by TwEEty   Foto galerie člena TwEEty   Click here to Send TwEEty a Private Message   Add TwEEty to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pan_Mlha
Stálý Člen

Karma uživatele Pan_Mlha - 91% PěstitelskáKarma uživatele Pan_Mlha - 91% PěstitelskáKarma uživatele Pan_Mlha - 91% Pěstitelská

Teorie o nikotinu Příspěvek č. 327

Na kelímku se STIMULÁTORem AS-1 je ve složeni napsaná kyselina nikotinová 0,06% a kyselina a-naftyloctová 0,072%, zřejmě tedy nějaký nikotin v popelu zůstává a pak se ve spojení s vodou mění na kořenový stimulátor. Nehledě na výše popsaný obsah některých prvků viz: http://grower.cz/forum/showthre...12540#post12540 co tomu určitě taky pomůžou. V zaměstnání jsme na dílně jiné hnojivo pokojovejm kytám nedávali =).

Kdo chce, najde způsob, kdo nechce, najde důvod.

Outdoor:
WW: indoor model venku 2005 [SKLIZENO!!!!!!!]

Indoor: 250W ala lednička

Old Post 24-03-2005 v 22:01 PM
Pan_Mlha je offline   Profil uživatele Pan_Mlha   Find more posts by Pan_Mlha   Foto galerie člena Pan_Mlha   Click here to Send Pan_Mlha a Private Message   Add Pan_Mlha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TwEEty
Stálý Člen

Karma uživatele TwEEty - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 328

Newite nekdo kolik gramu granulove mocoviny mam nechat rozpustit v 5l litrech vody a jak casto zalevat kytky s timto roztoke ??? dik za odpoved.

Old Post 25-03-2005 v 10:28 AM
TwEEty je offline   Profil uživatele TwEEty   Find more posts by TwEEty   Foto galerie člena TwEEty   Click here to Send TwEEty a Private Message   Add TwEEty to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jumpp
Stálý Člen

Karma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% PěstitelskáKarma uživatele jumpp - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 329

takze zdarvim tu vsechny,
tak za prve myslim si ze tu omilate porad to stejny je tady hafec for kde je psano o slepicacich i o guanu a vsem moznem ale kdyz uz je to tu a vy polozily tu otazku tak odpovim co ja vim
****slepicaky je uplne jedno jak redit to je na kazdym, nikdo nemuze vedet jake ty humanoidy prave ty tvoje slipky vyprdely to mi nikdo nemuze tvrdet jsou takove oblibene recepty ale stejne z toho plyne jedna vec a tou je ze stejne budete doredovat protoze alespon v tech mych je moc fosroru a dusiku a s tou kyti too zamava ja to delam tak ze naredim slepicaky v barelu proste tak aby se dal nechali jeste redit nemam rad jen takovou obohacenou vodu a kyti tak v cervenci si taky radi davaji silnejsi davecky proto to naredeny(davam tam i mliko tak jeden litr a pul pro me na zdravwe zoubky, pak koprivy nebo nat=listove z kytek a vodu) tak vemu jednu tretinu z toho a to potom redim jeste vic protoze nechci si odrovnat kytky je to sline hnojivo a podle meho i lepsi ohledne toho kdyz nekdo pestuje ciste bio
-jeste minuly rok sem tam daval holubince pry maji jeste vesti obsah N,P takze proc to nezkusit=>pak nechavam kvasit a kvasit jj,a slunicko a igelit na viku tomu dava tu rychlost myslim kvaseni
-jinak to guano rozhodne doporucuji a je to znat ale jit s guanem ven na celou growgarden neni moc efektni guano neco stoji proto preferuuji konsky hnuj a musim si ho vynachvalit "je velmi dobry i na chut placam ted hovna" ale ted me tak napada bavime se tu o necem co bych spise zaradil do OUTdooru protoze slepicaky do Idooru ehmm trosku pachnou tak na to nezapominejte!!!! jiank u vas doma, bude svetlo, bude hlina, ale smrdet to tam bude, taky prima tomu verte no nic doufam ze sem to tak nejak povysvetlil alespon navod podel mne
ps.: Milaneku nekde si psal ze si toho moc precet asi ne tolik protoze na co se ptas je tu mnohokrat tot muj nazor

"i pad na hubu je pohyb dopredu"

Old Post 13-04-2005 v 13:58 PM
jumpp je offline   Profil uživatele jumpp   Find more posts by jumpp   Foto galerie člena jumpp   Click here to Send jumpp a Private Message   Add jumpp to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hulibrcko
Stálý Člen

Karma uživatele hulibrcko - 88% PěstitelskáKarma uživatele hulibrcko - 88% PěstitelskáKarma uživatele hulibrcko - 88% PěstitelskáKarma uživatele hulibrcko - 88% PěstitelskáKarma uživatele hulibrcko - 88% PěstitelskáKarma uživatele hulibrcko - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 330

Ja bych chtel vedet kdem muzu koupit (na netu) organicky hnojivo VERMIKO jsou to sracky ze zizal.
ne eshop.klecka.cz tam nejsou pomoc
HNIS

Old Post 21-04-2005 v 15:24 PM
hulibrcko je offline   Profil uživatele hulibrcko   Find more posts by hulibrcko   Foto galerie člena hulibrcko   Click here to Send hulibrcko a Private Message   Add hulibrcko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
arbi
Stálý Člen

Karma uživatele arbi - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 331

no hledal jsem hledal a nenašel nic... podle mě je tam hlavně vápník. a to myslim že tak z 99,9%. pak tam bude asi trocha fosforu a asi nějaké stopové množství dalších minerálních látek, ale nemyslim že by to bylo ideální hnojivo... jsou super na snížení kyselosti, ale jako hnojivo aby kytky rychlejc rostly či dělali větší palice myslim že ne. Dusík podle mě neobsahujou žádnej a fosfor a draslík myslim taky nic moc... ale řikám - imho

edit: tak jsem ještě hledal, složení jsem sice nenašel, ale našel jsem zajímavý recepty na hnojivo "z domácnosti":

1/ voda, ve které jste vařily brambory – po vychladnutí je vhodná na zalévání květin,

2/ stejně tak když vyměňujete vodu ze sladkovodního akvárka, nevylévejte ji, zalévejte s ní,

3/ usušte kávovou sedlinu, nevyhazujte použitý černý čaj – přidejte občas do květináčů či do země před přesazováním,

4/ používáte-li při vaření vejce, nevyhazujte skořápky. Usušené rozmixujte, dejte do velké sklenice a nechte louhovat cca 14 dnů. Pak zalévejte. Rozdrcené skořápky je dobré přimíchat přímo do země

5/ zbylé či okoralé droždí nevyhazujte, zalijte vodou – perfektní hnojivo, po němž rostliny lépe a rychleji rostou

moje poz. - kávová sedlina je výborná na lákání žížal... takže kávovou sedlinu doporučuju všem outdoorákům :-)

Choďte k volbám a volte ty co maj v programu legalizaci jinak to tu lepší nebude

Naposledy upravil arbi 24-04-2005 v 17:48 PM

Old Post 24-04-2005 v 17:36 PM
arbi je offline   Profil uživatele arbi   Find more posts by arbi   Foto galerie člena arbi   Click here to Send arbi a Private Message   Add arbi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hašišák
Stálý Člen

Karma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% PěstitelskáKarma uživatele Hašišák - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 332

Určitě! Hovno jak hovno.Hnojit se dá kuřincema,koblížkama z koní,kravincema....Dokonce kámoš hnojil i lidskýma!(brutus vzor vypjestoval -dopoučuju).
Jinak jestli chceš znát složení tak doporučuju:Odborníci na Hovna

Old Post 23-05-2005 v 08:28 AM
Hašišák je offline   Profil uživatele Hašišák   Find more posts by Hašišák   Foto galerie člena Hašišák   Click here to Send Hašišák a Private Message   Add Hašišák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ČMOUD
Nový Člen

Karma uživatele ČMOUD - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 333

Chlapi chtěl sem se zeptat jestli jsou na kytky dobrý holubince?A ještě něco!Je pravda že slepičáky tu kytku spálý?

Předem dík za odpověď!!!

Old Post 24-05-2005 v 17:39 PM
ČMOUD je offline   Profil uživatele ČMOUD   Find more posts by ČMOUD   Foto galerie člena ČMOUD   Click here to Send ČMOUD a Private Message   Add ČMOUD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Basty
Nový Člen

Karma uživatele Basty - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 334

Kdo má zájem tak VERMIKOMPOST je opět skladem a jsme připraveni ho expedovat k vám :-)
http://growshop.klecka.cz

Old Post 25-05-2005 v 15:41 PM
Basty je offline   Profil uživatele Basty   Find more posts by Basty   Foto galerie člena Basty   Click here to Send Basty a Private Message   Add Basty to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Basty! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 335

citace:
Původní příspěvek od Liprd
Hnojivo ze slepičinců
Je to velmi prosté a primitivní . A platí zde přísloví , že v jednoduchosti je velká síla.
Pokud máte přístup k těm hovínkám, které se nyzývají slepičince tak už ted máte jisté hnojivo.
Dosud jsem zde četl, že to každý míchá s vodou, no prosim jak je komu libo že? Alá já osobně míchám slepičáky pouze s mlékem nejlépe plnotučném(na to zase tak moc nezaleží jestli polo nebo plno)Tuto věc jsem se dozvěděl od kámoše, který to dělá už pěknou řádku let.Myslím že to budou tři řádky. Tak jsem to ze zvědavosti zkusil také a byl jsem ohromen, co takové hnojivo dokáže s kytkou.
Poprvé jsem to zkusil na vzorku, který jsem mněl v oblize a dobře jsem ho znal. Po pravidelném hnojení mi z toho vyrostla kytka, kterou jsem z toho vzorku nikdy neměl.Kytka plná síly a energie a hlavně také pryskyřice. Stonek byl tak silný že jsem ho řezal pilkou a sama osobě kytka byla do výše tří metrů. Dá se říct, že hnojivo ze slepičáků má na konopí blahodárné účinky(ve všech směrech).Do té doby jsem věděl že z konopí se dají dělat různé produkty, ale netušil jsem že i takové věci jako je násada na lopaty ze stonku. Kdyby to pole JZD nezoralo tak by tam byl dotedka konopný pažez.Musím říci, že jsem mněl tu dobu dobré místo a bylo i skvělé počasí, které zde hrálo hlavní roli.

Návod :
Zvládne to snad každý kdo má ruce
O,5 litrů mléka
Slepičáku kolik jsem vždy uznal za vhodné a dokud mi to nesmrdělo, ale řek bych že přehánět by se to nemnělo!To už si každý individuálně rozhodne.
A všechno to dokonale promíchat.
Důležité je to na 1 týden ( možno i déle) odstavit

muj kamarad odstava mleko a jede mu kyti indoor jak blazen listy se nafouknou a kmen to ma tak silny...

...

Old Post 29-05-2005 v 22:54 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ČMOUD
Nový Člen

Karma uživatele ČMOUD - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 336

Tos jako fuckt řezal stonek pilkou?No to bych měl zkusit taky.Já mám momentálně 14 kytek a asi ti musí být jasný co je kolem toho práce.Hlavně to zabírá hodně času.Ale ten výsledek za to doufám bude stát.No uvidíme!

Old Post 30-05-2005 v 18:56 PM
ČMOUD je offline   Profil uživatele ČMOUD   Find more posts by ČMOUD   Foto galerie člena ČMOUD   Click here to Send ČMOUD a Private Message   Add ČMOUD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:57 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 19 20 21 22 23 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás