Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Indoor Pěstování » The Ultimate
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 18 19 20 21 22 »
Autor
Téma 
Kokura
Stálý Člen

Karma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 305

Čau Pokustone,
jestli chceš na kytky něco stříkat v květu, pak asi jedině Phyt-amin (teď se to jmenuje Vita race). A hodně to záleží na vlhkosti v boxu.
Myslím, že když si koupíš pořádný odtah ( v tvém případě by bylo ideální mít RUCK 125 LS, jak píše DrNi), tak určitě neprohloupíš. Na přítah, si myslím, že nic nepotřebuješ. Postačí pasivní, máš-li homebox. Nevím, protože jsem nečetl celý tvůj thread. Dovnitř pár větráčků na ofuk a je to. Tím bys měl v pohodě docílit požadovaného prostředí.
Pokoj v paneláku - odtah z boxu do toho stejného pokoje + příjemně zatopeno + pootevřená ventilačka = 35 - 50% vlhkosti v konečné fázi květu při 600W. Pak ještě teda záleží na tom, kolik kytek budeš mít ve skříni.
P.S.: Ideální je ten Ruck zaboxovat a vyplnit rockwoolem. Pak je docela tichý i na maximální rychlost.
Ještě mě napadlo, že vlhkost docela ovlivňuje i to, co máš v pokoji. Jestli tam budeš mít koberec, nábytek a v něm spoustu oblečení, tak určitě budeš mít větší vlhkost než v prázném pokoji;-).

Old Post 25-12-2012 v 11:42 AM
Kokura je offline   Profil uživatele Kokura   Find more posts by Kokura   Foto galerie člena Kokura   Click here to Send Kokura a Private Message   Add Kokura to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Karma uživatele Pokuston - 94% PěstitelskáKarma uživatele Pokuston - 94% PěstitelskáKarma uživatele Pokuston - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 306

Panove,prosim o radu; Vcera jsem trochu postrihal tu zbylou krasku a mam 6ks snad peknejch klonu,kostky jsem predmacel v root juice od bio bizz a klony v clonex-gel,plus jsem ho do vnitrku (stredu) rw nakapal, zavrel do plastoveho sadbovaciho boxu a svitim 250w/mh,cim to mam krmit? zalevku planuju root juice,ten je jasnej ale muzu i neco na rust? podle me prece musim neco pridat i na rust,nebo ne? Zatim jen kontroluju teplotu a vlhkost (jsou v boxu-sklenik),vypadaji povadle.pridam foto. Rw kostky jsou vlhke jeste od vcera ale trochu jsem je ostrik jen vodou ph5,9 teplota jako v boxe 26 stupnu (box 90x90x150) Pak jeste, mam je nechat tet na par dni zavrene v tom parnicku nebo i vetrat?,nasel jsem spousty navodu ale tydle infa ne,mozna jsem spatne hledal (opravte me). Predem vam vsem dekuju.
Ps; ve fagu jsem porad tak me tam neodkazujte prosim. Zrovna tet jdu hledat diky

Dont drink and drive,smoke and fly. Bob Marley

Old Post 25-12-2012 v 12:08 PM
Pokuston je offline   Profil uživatele Pokuston   Find more posts by Pokuston   Foto galerie člena Pokuston   Click here to Send Pokuston a Private Message   Add Pokuston to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DrNi
Stálý Člen

Karma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 307

vlhkost 62% a teplota 27,8 stupnu,viz foto .. todle je pohoda..
..ono take zalezi jaka je vlchkost venku :-) ono pak otevres ventilacku a z venku ti jde treba 85% vlhkost.. nekdy je lepsi nevetrat, kort kdyz zenes odtah nekam na pudu..
..TT vs RUCK je jasna zalezitost.. chces li setrit za kazdou cenu, kup TT chces li poradnej ventas posetri a kup ruck .. s tim jak ti nekdo radi abys ho zaboxoval a vyplnil rockwoolem nesouhlasim, tahas prez nej teplej vzduvh a timto se muze zacit hrat vice nez je zdravo..

edit: klony.. netreba hnojit!! svetlo netreba sylne dej ho pekne nahoru..
edit 2: sklenicek nech zavrenej, a jednou za den odklop poklop a skontroluj je..
..dle tvejch dotazu nemas s rezanim moc zksenosti= tak se vyvaruj prehnane peci, lepsi je klony nechat lebedit ve sklenicku, nebehat k nim kazdejch 15min a kontrolovat strikat a td.. oni si ve sklenicku udelaji mikroklima a to je pro ne nej.. jednou za 24 h sklenicek oddekluj a jukni na ne popripade zvlhci

Naposledy upravil DrNi 25-12-2012 v 12:26 PM

Old Post 25-12-2012 v 12:15 PM
DrNi je offline   Profil uživatele DrNi   Find more posts by DrNi   Foto galerie člena DrNi   Click here to Send DrNi a Private Message   Add DrNi to your buddy list     Navštiv homepage uživatele DrNi! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Karma uživatele Pokuston - 94% PěstitelskáKarma uživatele Pokuston - 94% PěstitelskáKarma uživatele Pokuston - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 308

Kokura: Zdar pane a diky,ten koberec me nenapadnul,nebo nenapadnul,myslel jsem na to ale neveril jsem ze by v to mohlo bejt v tom. Je fakt ze jak vse zavru (okna,dvere) tak je tam behem par chvyl jak na verejnem wc a jeste nevetranem! Vlhko ze to cejtis v kazdem nadechu! a to odtahuju z boxu rovnou na pudu a ven! Ale koberec musi zustat,jsem v najmu! Kazdopadne jsi dalsi co doporucuje Ruck 125LS a uz jsem na nej koukal,vypada dobre a vykon super. Dekuji moc za tve rady a at se dari

Old Post 25-12-2012 v 12:20 PM
Pokuston je offline   Profil uživatele Pokuston   Find more posts by Pokuston   Foto galerie člena Pokuston   Click here to Send Pokuston a Private Message   Add Pokuston to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 309

DrNi; aha! jsem kok*t! Diky za radu,takze zadne hnojky? ani root juice? jen H2o,chapu to dobre? Dam na tebe s tim ventasem,pujdeme do ruck 125ls. Svetlo mame 50 cm od kytek a parniku,mensi nemame,jen 250w/cfl . K te vlhkosti venku - Hruza,hodku za oknem vlhkomer stale ukazoval 8 stupnu a 97% vlhkost! Anglie je svine na vlhkost,nejmin jsem zaznamenal tady okolo 83%,jsem kousicek od more a vlhkej vetrik vane porad,takze v haji. Tak delam pruvan,vetram topim a vetram a ofukuju atd a porad do kola ve dne v noci,fakt se docela nabeham! Jeste jednou diky

Old Post 25-12-2012 v 12:33 PM
DrNi
Stálý Člen

Karma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% PěstitelskáKarma uživatele DrNi - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 310

..ja osobne klonum jen upravim PH a rozmicham trosku klonexu ve vode v ktere namacim kostky.. nepotrebujou zadne hnojiva.. potrebujou jen vlhko teplo svetlo (staci zarivka) a klidecek :-)

Old Post 25-12-2012 v 12:40 PM
DrNi je offline   Profil uživatele DrNi   Find more posts by DrNi   Foto galerie člena DrNi   Click here to Send DrNi a Private Message   Add DrNi to your buddy list     Navštiv homepage uživatele DrNi! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 311

Diky vam vsem panove

Old Post 25-12-2012 v 12:49 PM
Kokura
Stálý Člen

Karma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% PěstitelskáKarma uživatele Kokura - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 312

citace:
Původní příspěvek od Pokuston
Kokura: Zdar pane a diky,ten koberec me nenapadnul,nebo nenapadnul,myslel jsem na to ale neveril jsem ze by v to mohlo bejt v tom. Je fakt ze jak vse zavru (okna,dvere) tak je tam behem par chvyl jak na verejnem wc a jeste nevetranem! Vlhko ze to cejtis v kazdem nadechu! a to odtahuju z boxu rovnou na pudu a ven! Ale koberec musi zustat,jsem v najmu! Kazdopadne jsi dalsi co doporucuje Ruck 125LS a uz jsem na nej koukal,vypada dobre a vykon super. Dekuji moc za tve rady a at se dari

Hele, můj tip je, že bys trochu větrat měl, ale zároveň i zapnout topení. Vymění se ti tam vzduch a nebudeš tam mít skleník, když to uzavřeš. To je pak konečná.
Ještě taky můžeš koupit tohle, ale to musíš mít nejdřív dobrý ventilátor:
http://klecka.cz/growshop/Ventilace..._a_vhkosti.html

To DrNi: Ruck se zaboxovává úplně normálně. Nabízejí to i growshopy, ale za pěknou sumičku;-). Ventilátor zvládne určitě 60 stupňů a o vysoké teplotě odtáhlého vzduchu z boxu nemuže být řeč. Sám jistě víš, že když si před něj dáš ruku, tak z něj vychází svěží vzdoušek a ne žádný peklo, tak jak by se to tam na nebezpečně vysokou teplotu dostalo?
Navíc zaboxovaný Ruck nebudeš připevňovat do Homeboxu, ale pěkně ho položíš na něj, přesně na ty 2 nosné tyče, které ho s přehledem unesou a vyšší teplotě není vystaven vůbec, jestli bys měl strach.;-)

Old Post 25-12-2012 v 15:13 PM
Kokura je offline   Profil uživatele Kokura   Find more posts by Kokura   Foto galerie člena Kokura   Click here to Send Kokura a Private Message   Add Kokura to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 313

Kokura: jj,diky vetram porad,vlhkost drzim okolo 60% myslim ze pujde i truchu niz ale to uz budu muset nechat box otevrenej non stop a to nejde (pres den v pohode ale vecer chci a dodrzuju 100% tmu). Diky za radu a info mrknu na to. Zatim
Edit: Paradni regulator,jen ta cena. Ale urcite super vec.cetl jsem to jen na te strance ale pekne! To by se hodilo

Old Post 25-12-2012 v 17:43 PM
DrNi
Stálý Člen

Příspěvek č. 314

Kokura: ja dostal radu od znameho, ze nemam 125L omotavat idolaci (slo mi o hluk) prej s tim nema dobrou zkusenost (hreje se) tak jsem tam dal o 3m delsi izolovanou hadici, stocil jsem ji do sneka.. ale tak ja tahal vzduch z pachace do CT rucklem ven, takze vzduch z CT sel prez ventas a ver mi ze to nebyl zadnej svezi vzdousek :-) nehlede na to, ze ventas se sam od sebe zahriva tim jak se motor toci.. ale toto vse jsem vyresil tak, ze jsem predelal skrin abych mohl dat ventas primo na pachac a ten foukal do CT. tim jsem se vyhnul tomu zvysenemu tepelnemu namahani..

Old Post 25-12-2012 v 18:20 PM
VFR
Stálý Člen

Karma uživatele VFR - 94% PěstitelskáKarma uživatele VFR - 94% PěstitelskáKarma uživatele VFR - 94% PěstitelskáKarma uživatele VFR - 94% PěstitelskáKarma uživatele VFR - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 315

jj, ono kolikrat je lepsi predelat box, nez vymeslet za kazdou cenu nejaky "vymozenosti".

PS: ten zaizolovanej ventak by nemel vadit, se musi ochladit sam, a urco na letaku bude psana max. teplota - a tu do nej urco nedostanes..

hlavne neobjednavat hned vsechno co se tu pise a koukat nejlip na nejaky elektro a pak prez treba heureku, clovek by neveril jak to maj na Gshopech natahnuty... ZBYTECNE

je to koníček

Old Post 25-12-2012 v 18:29 PM
VFR je offline   Profil uživatele VFR   Find more posts by VFR   Foto galerie člena VFR   Click here to Send VFR a Private Message   Add VFR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 316

DrNi a VFR,dekuju panove,tet jsem ten zachodak (co byl v potrubi) dal na pritah,teplota celkem stabilni a vlhkost zatim klesa! tak mam trochu radost Je to pul hodky co jsem to predelal,tak jeste pockam hodku a zkontroluju znova. VFR: jj.svata pravda s tim nakupovanim! vetsinou kupuju on-line na ebay.uk ale objevyl jsem super hydroshop kousek od sud a ten borec ma vse a hlavne 100% vy na co to potrebuju! Je sice trochu drazsi ale zase dobre poradi a muzu si u neho vsechno omakat a okoukat a navic vse na jednom miste,pro me parada! Jeste jednou diky

Old Post 25-12-2012 v 19:14 PM
kami27
Stálý Člen

Karma uživatele kami27 - 54% Pěstitelská

Příspěvek č. 317

Hojky, pokuston nemusíš tu vlhkost řešit úplně do nej iealnějších podmínek, stejně tu vlhkost nestřepeš pod padesát :-).Kytky budeš mít přez 1.2 m a ty už neco vypotí. Odjel sem kolo s ultimáte i ze 70% vlkostí a co se týče plísní tak nic :-) Co nejvíc se snaž držet teplotu pod 28° C a když spí tak absolutní TMU! Vlhkost můžeš snížit tím že budeš dávat míň vody při zálevání sice budeš zalévat častěji ale vlhkost zaručeně klesne. Jo a nemusíš je tak postřikovat (taky vlhkost nahoru). Zatím je máš krásné a ještě nejsi ani v polovině květu tak moc nestresuj :-) Jak je máš velké? Mě se zastavuje růst tak kolem 60 dne květu. Jen jestli si to nepřepnul moc pozdě :-) Na přítah většinou stačí mit dvakrát větší průměr otvoru (díry) než je průměr potrubí odtahovaného vzduchu (beru to bez aktivního přítahu) a co je hlavní musíš tam mít podtlak, přetlak není dobrý jak pro kyti tak pro zápach (Vuni :-), tak ať se vám všem daří a hlavně našim dětem hoj :-)

Old Post 26-12-2012 v 05:09 AM
kami27 je offline   Profil uživatele kami27   Find more posts by kami27   Foto galerie člena kami27   Click here to Send kami27 a Private Message   Add kami27 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 318

kami27,zdar pane Tak jsem je tet pomeril a nejmensi ma 70cm a nejvetsi 118cm, zalejvam jednou za tri dny a s tim strikanim jsem taky prestal. Ta vlhkost je od vcera stabilne okolo 60 - 70% (vcera jsem dal zachodak na pritah) takze jsem zatim spokojenej. Spanek a tmu holkam davam radne,jsou zavrene v boxu a v pokoji kam nikdo neleze (ani ja ne) a na oknech zaves. Takze tma 100% ani je vecer nefotim,proste jak hasne lampa tak zaviram a je jen tma.
Tu teplotu budu drzet jak pises do 28 stupnu,od vcera je teplota 25,5 - 29 stupnu,tak pridam jeste trochu na odtahu i pritahu (mam je zapojene pres regulator otacek a tet 85% vykonu [odtah i pritah])
Psal si 1,2m ale ja uz mam docela nahnano,jestly porostou do 60 dne kvetu tak kam je dam! Tet je pulka z nich uz vetsi nez metr a to mam teprve 24 den 12/12 Svetlo je 30cm od vrchu a 55cm od kytek. Prepinal jsem kdyz mely od 20 - 35cm a to mi tady spousta borcu psala ze jsem prepnul brzy a ze to bude male atd.
Ten pritah mam urcite dostatecnej,box ma vsechny vetraci okna pootevrene a jeste ten zachodak (cca 100m3), odtah TT 100 (187m3) a pred boxem velkej vetrak kterej obcas zapnu a necham provetrat pokoj. K tomu pritahu pribude asi jeste jeden novej nebo ho uplne vymenime za Ruck 125ls. Hodne borcu mi ho doporucuje a tak dam na ne.
Kazde rano jsem u holek a kocham se jejich krasou,jsou fakt krasne Palicky krasne narustaj a kynou.
Zalevku davame jen vodu a plagron terra bloom,pristi tyden dam do jedne zalevky trochu grow-u (1ml/l) at to holkam neschazi a zacnu pridavat green sensation a sugar roayal taky plagron.
Jinak jeste jednou diky za tve rady a jsem rad ze si se ozval. Dekuju a vsem pekne svatky a vse nej na zahradce i mimo

Old Post 26-12-2012 v 12:09 PM
kami27
Stálý Člen

Karma uživatele kami27 - 54% Pěstitelská

Příspěvek č. 319

Vlhkost jakou tam máš je zatím gut a jestli zatím píšeš že ti palice kynou no sem zvědav jak budeš mluvit tak za tři týdny. Jen je škoda, že si mě neposlech s tím přepnutí (ta nejvišší 20 cm a šup na květ) jo jo díra na pudu 1,2x1,2 a máš klid. Jen vtipek :-) No sem zvědav, no můžeš tak zkusit kolinka a ohnout hlavní větev na 45° do boku, spomalíš tím hlavní větev a začnou ti růst boční větve i když opravdu nevím jestli ti to pomůže bo jak se ultimáte rozjede tak nepomáhá ani tahat za listy :-) Držím palce sice to je asi nezastaví ale i tak držim. Pekné svátky všem :-)

Old Post 26-12-2012 v 14:09 PM
kami27 je offline   Profil uživatele kami27   Find more posts by kami27   Foto galerie člena kami27   Click here to Send kami27 a Private Message   Add kami27 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pokuston
Stálý Člen

Příspěvek č. 320

kami27, s tim prepnutim jsem to fakt trochu podelal,prepinal jsem zhruba jak jsi me na to upozornoval ale je pravda ze vetsina mela uz dost pres dvacet,priste 20 - 25cm max a sup s nima na 12/12. Ty kolinka chci davat a jeste mam v planu bambus a nejake dratky na uvazani. Nekdo mi tady i psal za mam dat sit ale to se mi moc nechce a navic si myslim ze uz je stejne pozde. No jsem zvedavej o kolyk se jeste vytahnou,doufam ze uz ne moc. Jdu udelat nejake fota a postnu to. jeste jednou diky

Old Post 26-12-2012 v 14:33 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:06 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 18 19 20 21 22 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás