Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
díky moc za všetky odpovede. všetci píšete že často a veľa hnojím, ale mne bolo povedané že mám hnojiť pri každom zalievaní - a zalievam každý druhý deň. a hnojivo dávkujem presne podľa návodu : 4ml na 1 liter vody. takže ako vyzerá správné hnojenie? mám striedať ?: raz zaliať s hnojivom a raz len čistou vodou ??? a ešte k tej teplote : deň 26-28, noc 18-21. Neviem čo je to EC metr...
Původní příspěvek od pipopuding díky moc za všetky odpovede. všetci píšete že často a veľa hnojím, ale mne bolo povedané že mám hnojiť pri každom zalievaní - a zalievam každý druhý deň. a hnojivo dávkujem presne podľa návodu : 4ml na 1 liter vody. takže ako vyzerá správné hnojenie? mám striedať ?: raz zaliať s hnojivom a raz len čistou vodou ??? a ešte k tej teplote : deň 26-28, noc 18-21. Neviem čo je to EC metr...
Ec metr ti určuje hustotu roztoku ( kolik minerálních solí máš v zálivce ) každá voda má určité EC př. 0,2, 0,4 to je bych řek ideální pro vodu bez hnojiv máš li vodu s vysokým EC tak musíš EC snížit reservní osmózou ( ta ti dá vodu destilovanou s EC 0 není to zase až tak dobré dle mého názoru). Máš-li sníženou vodu na dejme tomu EC 0,2 tak přidáváš hnojiva tak aby jsi na začátku rostlině podal zálivku s EC cca 0,6-1 postupem času a vývoje rostliny EC zvyšuješ až na max. 2 ( to je maximum co můžeš dát když rostlina kvete a je po půlce květu ) samozřejmě že zvyšuješ postupně třeba o 0,2 EC každé 2 týdny. Po dosažení cca 2 EC zase snižuješ pač rostlina se dostává do závěrečné fáze květu a nechceš kouřit hnojiva. Nakonec provedeš 2 týdenní prolití čistou vodou. Záleží také jakým způsobem pěstuješ a jak se rostliny chovají budou li mít na krojích listů hnědé suché flíčky tak máš moc vysoké EC a musíš dát menší dávku hnojiv ( vždy je lepší dávat zkraje míň ) a prolít čistou vodou aby se ti substrát vyčistil od přebytečných hnojiv je to vhodné provádět každý týden.
Toto je jak to dělám já může se to lišit dle názoru a zkušeností důležité je sledovat hlavně rostlinu jak se na to tváří..
ešte raz díky za vaše názory a odpovede. na pár dní vysadím hnojivá a budem to prelievať čistou vodou. ešte sa chcem spýtať ako sa správne zalieva : pri KAŽDOM zalievaní pridávať hnojivo ???
Ahoj! Naposledy v hline jsem teda osobne hnojil kazdou zalivku podle tabulky a cistou vodou jsem jen proplachoval posledni dva tydny a byl jsem s vysledkem spokojen az nad miru :-) Jsem zvedav na nazor jinych...
Ahoj, prosím o pomoc.
PH v pohodě, hnojeno Biobizz dle návodu.
Teplota klesá ke 13 stupňům přes dobu kdy nesvítím, v době svícení zhruba 20. S teplotou nic neudělám...
Vlhkost byla 85 - 90%, to jsem vyřešil přesunutím do jiný místnosti, teď mám zhruba 50%.
Kytky jsou asi ve 38. dni květu. Northern Light.
jo a ta hnědá barva značí nedostatek železa mám takovej dojem
S tým železom som si neni taký istý. Myslím že presne toto sa deje aj mne, tiez light mix a biobizz podla navodu. Pozrite podpis. Myslím že na začiatku som postriekal aj s Plantela železo (alebo zalial , neviem), ale bez účinku.
Na priložených fotkách je podľa mňa nedostatok Fe na Magnólii a Astilbe. Magnólia sa po pár postrekoch Plantelou trošku vzchopila a listom sa navrátila zelená farba. žltli najmä mladé listy od špičky a žilnatina ostavala najdlhšie zelená. V extréme chlorotické (žlté) pletivo vybledlo skoro do biela a začalo postupne, hnednúť. Na tych naších konopách mi nesedí to , že hnedé fľaky sú hocikde na listoch. Mne sa veselo objavovali malé hnedé bodky najmä v okolí žilnatiny. niekedy ani okolo najprv nežltli. Potom mi to žltlo vcelku rýchle a hnedé flaky sa zväčšovali. Postihovalo to pár poschodí pod vrcholom, najmä veľké listy spomädzi šišiek. A škvrny začínali proste od stredu listu na žilnatine.
Ph by malo byť v poriadku.
citace:
Ahoj, prosím o pomoc. PH v pohodě, hnojeno Biobizz dle návodu. Teplota klesá ke 13 stupňům přes dobu kdy nesvítím, v době svícení zhruba 20. S teplotou nic neudělám... Vlhkost byla 85 - 90%, to jsem vyřešil přesunutím do jiný místnosti, teď mám zhruba 50%. Kytky jsou asi ve 38. dni květu. Northern Light.
Tendr, skús poriešiť tú teplotu, skontroluj teplotu zálievky (u mňa bola min 18°C), a množstvo. U mňa toto nebolo úplne ideálne. Ale či je to príčinou tých fľakov veru neviem.
Tendr: ešte ma napadol nedostatok mangánu Mn http://grower.cz/forum/showthread.p...9267#post369267 ale istý som si nebol. Môže ho spôsobiť vyššie Ph alebo nadbytok Fe. Zadaj "manganese deficiency" do vyhľadávača a poskúmaj
hoj všem zkušeným
mám to z venku přesazený už 8týden na 12h cyklus a tohle mi udělali listy hned zkraje ,hnojim plagronem dle návodu ,dokud se to nedotknulo paliček tak jsem to nějak nehrotil, jen jsem ubral hnojku a to přesnéjším odměřováním, dá se s tim ještě něco dělat ? konce lístků palic osychají, zatím jsem zvednul vlhkost ale takhle v květu se trochu bojim plísně