Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to bawy: ok, priznavam nedal som tam nic ine, len toho halucinujuceho maniiika... ale prezradim ti ze on ma tak 10cm priemer... takze si mozes domysliet velkost listov
diky za k+
edit: inac trosku som si zalistoval o par stranok dozadu a doplnil som niektore chybajuce informacie....nic moc, ale chybali tam nejake detaily, tak len tolko....
to polux:
lebo som to napisal tie salvijky na tych fotkach su uz znacne "skratene" a ich dary su pouzivane na spoznavanie magickych zakuti a dimenzii
co myslis, ako je to s odrezkami RIVEA CORYMBOSA? korenia? nekorenia?
offtopic:
polux, co si myslis, presadil som steviu cukrovu do noveho crepnika a zacinaju mi usychat listy...tie spodne, zalievam az ked preschne substrat a rosim ju na listy filtrovanou vodou, 1 denne..
diky
Rivea je samo ze schopna zakorenit, ale to dlho trva, a bohvieako to potom nerastie. Velmi dobre rastu semenace. Tak od tretieho roku to vytvara dost semien, takze prakticky sa to odrezkami ani mnozit neoplati.
Stevia je burina, ale rosit na listy to velmi nie. Vyhod ju na balkon na slnko, a este by mala riadne narast. Inak to potom na zimu uplne zatiahne(zaschne), a na jar vyhana nanovo zo zeme (to len ako zaujimavost, lebo ja som prvu stevu co som mal vyhodil, ako na jesen zatiahla) Zasadne, nevyhadzovat )
Ahoj, chci se vas zeptat, jake mate zkusenosti s pestovanim Rivea corymbosa - vyzaduje slunko, nebo ji muzu pestovat v byte, nebo na balkone? ( spis tedka teda prez zima asi doma )
Je narocna? Díky
To kapka1 :Ahoj tak ja mam riveu a zatial sa ma pekne od kedy dorazila sa pekne taha njeje na priamom slnku len tak v polotieni a zda sa mi ze sa ma dobre takze pohodicka v byte
Jo - tak to je super... Stejně za chvíli budu mít skřín ( ale ne na ganju ) jenom prave tady na ty kyticky... Uz se moc tesim... A kde ji mas, mas pokoj na jih?
Jo hele a mas jeji fotky? Nejakou trochu lepsi fotku...
To all: Rivea je nenarocna, ale ma rada slnko. Najlepsie rastie na juznej strane a uplne perfektne sa dari v lete priamo vonku na balkone. Ked nema dostatok svetla tak menej kvitne. Ale kvitnut zacina uz dvojrocna rastlina, a kvitne tak silno, ze to stoji naozaj za to. Podla mojho nazoru je krajsia ako HBW. (A hlavne mensia
to polux: diky za strucne ale "vyzivne" info
este by som mal na teba otazku.... ked ti kvitne RIVEA (tusim v den zimneho a letneho slnovratu) tak ti rodi semena sama, alebo ju je nutne umelo opelovat... ked uz ju mam doma, tak aby som z nej aspon nieco mal
s tou STEVIOU (ako som ju mrskol na balkon) je to uz lepsie...jednoducho som nevedel ake podmienky potrebuje proste odkial ju mam, skoro ziadne info... preto to bolo tazke...
dalej by ma zaujimal tvoj nazor na WHITANIU SOMNIFERU alebo CALEU ZACATECHICHI.....tiez by ma zaujimal CORYNANTHE YOHIMBE....
take strucne info... diky!
to Kapka1:
jo tak ty chces spravit skrin na tieto magicke-sacred plants???
nad tym som uz aj ja rozmyslal po tom ako som navstivil GROWSHOP na borivojce v Prague
oni to mali fakt v poho....som zvedavy na tu tvoju skrin
2 eNDy: Rivea sa nemusi opelovat umelo, aj ked po prvom kvitnuti to vyzeralo uplne inak, lebo vtedy nevytvorila ani jeden plod, a bol som z nej sklamany, napriek tomu, ze som sa hral na vcelicku, a stetcom som jej pomahal k plodom. Pri dalsom kvitnuti, ked som sa na nu vykaslal, sa na nej samovolne vytvorili desiatky plodov a vsetko aj dozrelo. Viac plodov sa vytvori z letneho kvitnutia, zatial co v zime vytvara viac kvetov a menej plodov.
Ad Withania: Rastie bez problemov, mozes ju pestovat v takych podmienkach ako steviu, slnko a na balkone. Vraj niektore casti su jedovate, len som zatial nezistil presne ze ktore
Ad Calea: Tiez sa da pestovat na balkone, a aj tam lepsie rastie, neznasa uzavrete a nevetrane priestory (teda nebude dobre rast v skrinke). Kvitne v zime.
Ad Yohimbe: Tak pre toto plati prislovie " Hic sunt leones" pretoze o jeho pestovani nie je popisane takmer nic, a sam s nim nemam skusenosti (teda ak neratam tu jednu rastlinu, co mam od jari doma). Ale asi sa to nebude lisit od pestovania kakaa, teda vlhko, teplo, ziaden prievan a opatrne s vlahou. Na nete som o tom nenasiel nic. Ak by si bol uspesnejsi, please postni link.
Ad Stevia: Kto neposkytuje info? Stevia sa objavila a pestuje sa uz viac rokov, takze je o nej aj viac info.
WITHANIA SOMNIFERA (Solancae) cize patri medzi lulkovite rastliny, takze je pribuzna ci uz so zemiakmy alebo tabakom, ale aj durmanom a rulikom...ak si to preratas tak kazda z tychto rastlin je niecim jedovata.
len by ma zaujimalo ako ju mozem vyuzit!? kedze jej koren sa pouziva, tak si mozem piskat
CALEA ZACATECHICHI full slnko, lenze v zime to bude kapanek problem...no ale skusim nejake rezne porobit dufam ze sa podari...aby nebola taka skareda (ked sa bude tahat za slnkom) tak ju skusim naklonovat...
CORYNANTHE YOHIMBE je v celku tajuplna rastlina...ja som zistil len tolko (zevraj) je nenarocna rastlina a v pohode je z nej izbova rastlina... ze jej staci obycajny universal substrat reznuty s pieskom a v pohode.... ja ju mam sice len v universalnom substrate pre pokojove rastliny...ale na jar ju ajtak presadim
o Stevii som cital (na nyx-e) zevraj v pohode full slnko ale je tazko zhanatelna koli tomu ze je ju zakazane mnozit (?!!!)... to tvrdil nejaky botanik....neviem...ja som sa k nej dostal bez probelmov