Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar
Tak ta čistota je asi myšleno chemická,taky jsem dělal mast konopnou i propolisovou ze sádla i vazelíny (jadnotlivě).
To sádlo by hlavně mělo být NESOLENÉ,aby pak nepůsobilo dráždivě.Nevím přesně jestli to splňuje to kupované,snad to zjistíš na obalu-obsah Na ,nebo tak něco.
Jinak když si u řezníka koupíš flák sádla (toho podkožního na škvaření,ne plstního (kup si ho už stažený bez kůže,dá to jinak práci stahovat)) a rozkrájíš na kostičky,naházíš do hrnce a vyškvaříš,tak budeš mít nejen kvalitní nesolené sádlo vlastní výroby,ale i škvarky třeba na výbornou škvarkovou pomazánku .
Nevýhodou je pracnost a smrad při škvaření.Z kyla budeš mít asi tak zavařovačku vyškvařenýho sádla,přibližně.
Jinak vazalína VS sádlo -no řekl bych že sádlo se líp vstřebává, lepší promašťuje kůži-třeba při lupénce.Ale nej bude ten kokosový nebo palmový tuk.Ale jsou dražší.
Tuhle jsem kupoval žlutou vazelínu v 900g balení v dvou různých lékárnách řetězce Dr. Max. Jednou loni před Vánoci za 186 Kč a podruhé po Novém roce za 146 Kč. .
vepřové sádlo je pro lidský organismus nejpřijatelnější živočišný tuk a je přirozeně nejvstřebatelnější pro lidskou pokožkou. Je možné, že někteří citliví jedinci na něj mohou mít alergii, ale to už budou mít alergii vesměs na kde co, jako třeba v lékařské vazelíně rozpušťěné nějaké příměsi (vyvařené konopí). Takže bych se toho nebál. Jen dát pozor od koho kupujete, většina kupovaných sádel může obsahovat stabilizátory, které sice chrání sádlo před degradací, ale mohou způsobovat alergie! Proto je dobré znát zdroj a kvalitu sádla.
A k těm palmovým a kokosovým tukům... nechci tu vystupovat jako moralista, ale zvýšená poptávka po těchto surovinách neblaze působí v jejich domovině a nejen tam na celý ekosystém rostlin a živočichů. Kůli nově vznikajícím plantážím se vypalují tamní pralesy a vysazují se palmy. Dál a dál a dál, jen aby jste si to tu mohli koupit!
Navíc člověku nejpřizpůsobivější věci se nachází v jeho domovině, ať už se jedná o jídlo či bylinky. Když člověk žije několik generací na jednom území, bude jistě adaptovanější na tamní zdroje spíše, naž na ty, se kterýma se nikdy před tím nesetkal.
Původní příspěvek od Spicoli vepřové sádlo je pro lidský organismus nejpřijatelnější živočišný tuk a je přirozeně nejvstřebatelnější pro lidskou pokožkou. Je možné, že někteří citliví jedinci na něj mohou mít alergii, ale to už budou mít alergii vesměs na kde co, jako třeba v lékařské vazelíně rozpušťěné nějaké příměsi (vyvařené konopí). Takže bych se toho nebál. Jen dát pozor od koho kupujete, většina kupovaných sádel může obsahovat stabilizátory, které sice chrání sádlo před degradací, ale mohou způsobovat alergie! Proto je dobré znát zdroj a kvalitu sádla.
A k těm palmovým a kokosovým tukům... nechci tu vystupovat jako moralista, ale zvýšená poptávka po těchto surovinách neblaze působí v jejich domovině a nejen tam na celý ekosystém rostlin a živočichů. Kůli nově vznikajícím plantážím se vypalují tamní pralesy a vysazují se palmy. Dál a dál a dál, jen aby jste si to tu mohli koupit!
Navíc člověku nejpřizpůsobivější věci se nachází v jeho domovině, ať už se jedná o jídlo či bylinky. Když člověk žije několik generací na jednom území, bude jistě adaptovanější na tamní zdroje spíše, naž na ty, se kterýma se nikdy před tím nesetkal.
Myslete na to.
Já dávám leta sádlo doma škvařené a nema problema, pokud je mast udělána pořádně, není vůbec cítit jako sádlo a vydrží velmi dlouho i při pokojové teplotě. Kokosový či palmový mi přijde moc drahý, ale když čtu co píše Spicoli, mám chuť si na letošek pár kousků koupit, když už vykáceli tydlencty pralesy, ať z toho něco mají, ne?
A co říkáte na mast vyrobenou pouze z domácího sádla a zbytku Fénixových slz (tímto sádlem jsme "vymyli" hrnec, kde se předtím vařily)? Sádlo má klasickou zelenou-okrovou barvu a navíc hlavní výhoda této mastičky - je poživatelná..
Je děláte to z hroznejch věci , mám od kamaráda mast kterou mi dal a tu dělal z bambuckeho másla ktery mu poslal kamoš z afriky nebo odkud a on to z toho dělá , no mast se v podstatě okamžitě vpije do kůže ...a samozřejmě funguje super a velmi pěkně voní . , což některý vazelíny jsou fakt vazelíny tady se to prodava uz jako kosmetickej připravek , http://www.kokosovy-olej-bio.cz/akn...maslo-BIO-250ml , i když tvrděj že je to 100% , je to sic palka ale myslim že by se to dalo sehnat i levnějc , čau Hlava