Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak ja mam zasa nejake vyhrady voci tvojmu tvrdeniu.
citace:
Původní příspěvek od xpapousek Zde je možné zmínit další výhodou oproti kompaktním zářivkám typu naturlite, a to je fakt, že balast je možné umístit mimo box a tudíž nám netopí uvnitř.
uz vyzeram jak keby som hladal vsetky chyby co napises ale to neni tak, ja len si to pozorne citam a hladam v tom zdroj dalsej inspiracie
inak ked uz philips nerobi 865ku ako 15w skusal si pozerat od philipsu trubicu z nazvom Aquarelle? ja mam jednu 15w doma a ma take pekne fialovo modre spektrum, v akvarku mi pod tym rastliny idu jak sialene, mozno by to malo vyznam aj na tvoje ucely, aj ked je pekelne draha
Skusil som hladat nejake info o jej spektre atd ale moc som toho nenasiel, mozno tento graf ti nieco napovie
Ahoj, tak tedy kytičky rostou
Nedchází příparava před instalací mřížky na ScroG.
Potřebuju co nejvíce vršků, ale jak toho dosáhnout?
Já jsem použil dvě techniky, které jsou ověřeny dlouhými léty growery po celém světě. Jde o zastřihávání a ohýbání (supercrooping).
Ačkoliv pěstuju z řízku, tak pro mě není samovolné větvění dostačující. (nehledě na to, že model NYCD se moc větvit nechce) Já sem zaštípl řízky hned asi dva dny po přesazení. Pak jen co se objevily další větvičky tak jsem zaštípl znova, klasicky podle tohoto obrázku v bodě číslo dvě. Tak sem dostal několik větví.
Ty jsem začal v duchu další techniky ohýbat.Tady je o tom trýd No jde o to, že ohnutím kytky se v ní změní hladina hormonů, jenž ovlivňují růst. Dalo by se říci, že po celé délce ohnuté větve se hladina těchto látek vyrovná, proto každá část kytky roste stejně rychle. . Naproti tomu u neohnuté větve má tendenci růst nejrychleji vrchní část. Toto je jen moje sedlácká teorie, kdo by hodil odkaz (popřípadě napsal něco) někam, kde je toho více a odborněji, budu rád.
Po zastříhnutí ohnuté větve tedy vyjedou malé výhonky nad velkými listy a to se mi hodí do krámu.
Původní příspěvek od SMOKER inak ked uz philips nerobi 865ku ako 15w skusal si pozerat od philipsu trubicu z nazvom Aquarelle? ja mam jednu 15w doma a ma take pekne fialovo modre spektrum, v akvarku mi pod tym rastliny idu jak sialene, mozno by to malo vyznam aj na tvoje ucely, aj ked je pekelne draha
Skusil som hladat nejake info o jej spektre atd ale moc som toho nenasiel, mozno tento graf ti nieco napovie
No tak spektrum je presne na tom obrazku, co si prihodil.
Jinak je to spektrum docela podobne te 965 co sem hodil Huskyboy, ale lumenu ma jen 1030 na 18W . To je želostně málo. Pořád je podle mého skromného názoru nejlepší 865-ka
Já sem to od něj vobšlehnul, čili asi není moc co dodávat. Jen vyzdvihnout přednosti oproti jedné síťce pro všechny kytiz. Především holky nejsou uvězněné ve skříni jak tomu bývá pokud máme jen jednu síťku a také je můžu bez problémů otáčet, což je dost levnější než si pořídit pojezd i když je fakt, že by to bylo hustý pro 45W...
Kytinky jsou lehce přehnojené ačkoliv se to neprojevilo schnutím konečků lístků, ale nepřirozeně zelenou barvou. Dám tak dvě zálivky čistou vodu. No jinak se brzo chystám přepínat, čili sem zvjedavej jak to pak vystřelí... No možná budu přehazovat periodu postupně (pul hodky dolu za den) Uvidím....
Tak si dovolím ještě jednu fotku....pokud se dobře podíváte, zjistíte, že kytinky si postupně zvykají na změnu spektra (prostřední zářivka je již květová)
Jedéééém.... Pohoda když mám světílko 0,5 cm od vrcholků kytek tak po přepnutí vůbe nevystřelí nahoru jako třeba u sodíku. To je pohodička, už se mi v hlavě sbíhají myšlenky na skříň 10x56W zářivky... to pak budou čumět a Munhant se svejma 1.2g/W se pude zahrabat .... to mu garantuju
Jináč konečně jsem našel klíček od sklepa, tak jsem mohl dojít pro hnojiva na květ, teď byly holčičky chudinky asi týden jen o vodě. Namíchal jsem do zálivky BioBloom a na list jsem aplikoval PK, tim je ješte asi jednou během týdne stříknu a pak už jen do zálivky...chichi.
Mas to moc pekny. Premejslim nad necim podobnym na matky (spis udrzet genetiku) ty philipsky vypadaj dobre co sem vydel a nlite na prisvecovani k 200W red usporce nemuselo bejt od veci na plose 75x75cm. Mas to paradni hodne zdaru budu te sledovat!
parada. Budem sledovat ko ti to pokracuje. Hodis sem viac fotiek z kvetu... chcel by som vidiet ako vyzera celok.
Samozrjme K plus. Prave sa chystam na predpestovanie pod ziarivkami. planujem 4x 18 watov na preiestor 60x60 cm. A tu som nasiel presne to co som hladal.
Cau lidi, tak toto sem si nemoh dovolit sem nedat, ja potrebuju tuhle gentetiku pod 600W. :-) Timto dekuji Medicinemanovi, ma paradni genetiku. Takze az to bude vazit 15g tak se na nic vymlouvat nebudu moct.
zdar papoušku máš to moc pěkný, sleduju tohle téma skoro od začátku a je to IMO nejzajímavější trýd tady v sekci docelas mě nahlodal, přemýšlím že bych příští kolo zkusil pod 4x24W 827 MASTER TL5 HO(sodík bych v létě neuchladil) . . .
jsem moc zvědavý na výsledek, tak ať to roste(teda kvete ), káčko letííí...