Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Marihuana zřejmě způsobuje růst nových buněk v mozku
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 17

yavar: více o nervové tkání http://www.ereska.cz/rs/tissue.html
U poškození centrálního nervovýho systému je problém, že poničený neurony (buňky gangliové) jsou nahrazeny podpůrnou tkání (buňky gliové). Ta nepřebírá funkci neuronů, vytváří "jizvu", která ale signály nevede.
Kmenový buňky, pokud vím, vlezou tam, kde je nějaký poškození, a diferencujou se na ty konkrétní buňky, který jsou poškozený. Aspoň tak by se to hodně laicky dalo asi říct - když jsem byla na jednom odborným semináři, tuším tam jeden lékař z ÚHKT říkal, že transplantovali někomu tuším kvůli leukémii kmenový buňky (myslím, že krevní, nepletu-li se) a časem ten člověk šel na biopsii jater a některý buňky našli i tam - prostě naklusaly a opravily poškození jater. No, snad jsem to moc nezmotala. Jak to zjistili, se mě neptejte.

chodec: to, že marjánka ničí nervový buňky, se považuje za vyvrácený (že je ničí nikotin, tudíž joint a tabákem, není otázka THC, ale nikotinu)
pana doktora Zábranskýho osobně považuju za velmi relevantní osobu v těchto otázkách
http://www.ereska.cz/postrehy/marih...ubory/frame.htm

Old Post 18-10-2005 v 20:46 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 18

yavar: pozor, to mluvíš o embryonálních kmenovejch buňkách, ty jsou totálně nediferencovaný
nevím to proto, že bych byla doktor, ale proto, že ereska se někdy léčí autologní transplantací hematopoetických kmenových buněk, prostě se pacošům dají růstový faktory a ještě něco, co začne vyplavovat HSC do periferní krve, pak se odeberou, vyčistí, a pokud se jich vyplavilo dost a čištění přežily, je pacientovi zničena imunita (imunoablace, tuším u nás cytostatiky, ozařování je snad spíš u rakoviny) a buňky jsou mu transplantovány zpět; pokud jich není dost, hledá se dárce (alogenní transplantace)
HSC - hematopoetic stem cells; hematopoéza - krvetvorba

prosím, kroťte mě, kdybych začala být moc odborná a kdybych do toho zabředávala, tohle je téma, ve kterým jedu už asi tři roky, takže prosím o ohlídání

Old Post 18-10-2005 v 21:48 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jarexx
Stálý Člen

Karma uživatele Jarexx - 42% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 61  

Konopí prospívá mozku co vy na to? Příspěvek č. 19

Konopí prospívá mozku
Kanadští vědci byli naprosto šokováni při zjištění, že by marihuana mohla prospívat mozku.
Během testování byl krysám podáván alkaloid extrahovaný z marihuany a ukázalo se, že tato látka stimuluje růst nervových buněk. Dále bylo zjištěno, že droga napomáhá regenerovat neurony v mozkové oblasti, která řídí city a nálady. Tyto výsledky se projevily po měsíčním podávání drogy. Podobným účinkem je znám antidepresivní lék Prozac, který bývá využíván pro stimulaci růstu nervů. Při pravidelném podávání marihuany byly krysy klidnější a žraly i v podmínkách, které pro ně obvykle představují nebezpečí.
Většina běžných drog jako je alkohol, nikotin, heroin či kokain nervové buňky ničí. Marihuana je tedy jedinou ilegální drogou, která by při správném podávání mohla mozku prospívat.




Zdroj:Sekunda.cz

Naposledy upravil Jarexx 10-01-2006 v 20:54 PM

Old Post 10-01-2006 v 20:08 PM
Jarexx je offline   Profil uživatele Jarexx   Find more posts by Jarexx   Foto galerie člena Jarexx   Click here to Send Jarexx a Private Message   Add Jarexx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
N3m3515
Stálý Člen

Karma uživatele N3m3515 - 54% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 126  

ad Konopí prospívá mozku co vy na to? Příspěvek č. 20

Zajimalo by mne kolik je to správné podávání asi tak gramu ze...

Old Post 10-01-2006 v 20:28 PM
N3m3515 je offline   Profil uživatele N3m3515   Find more posts by N3m3515   Foto galerie člena N3m3515   Click here to Send N3m3515 a Private Message   Add N3m3515 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

ad Konopí prospívá mozku co vy na to? Příspěvek č. 21

Jarexxi, tohle téma už tu je, není nutno zakládat další.

Sekunda.cz neznám, ale soudím, že je to jakýsi podivný superbulvár, co nehledí na relevanci informací, fakt nevím, viděla jsem tenhle server dneska poprvé.

Proč tak soudím?

Sekunda.cz píše, že v kanadské studii byl podáván derivát marihuany - v článku na drogy-info.cz a na osel.cz (http://grower.cz/forum/showthread.p...5202#post335202) se píše, že kanadská studie testovala SYNTETICKOU LÁTKU PODOBNOU THC, tedy nikoli derivát marihuany. Obojí je o kanadské studii, která zjistila, že testovaná látka způsobuje u krys růst neuronů v hippocampu, obě studie zmiňují Prozac jako přípravek, který způsobuje totéž.

Na drogy-info.cz, kde VŠECHNY podobné studie, které se objeví, jsou, ani na Oslovi, kde se totéž obvykle také objeví, nic o testování derivátu marihuany není.

Takže mi studie zmiňovaná na sekunda.cz i studie zmiňovaná na drogy-info.cz a osel.cz připadají jako totožné, jen sekunda.cz trochu ignoruje realitu a jde za senzací - ono zní líp "marihuana způsobuje růst neuronů" než "syntetická látka, podobná THC, způsobuje růst neuronů".

Samozřejmě se můžu mýlit, ale IMHO je to v tomto případě velmi malá pravděpodobnost. Takže - když už relevantní info o marjánce, tak ze solidních serverů, jinak tam může být pěkně překroucená zpráva.

Old Post 11-01-2006 v 22:58 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jack_Herer
Prof.Šluk

Karma uživatele Jack_Herer - 29% PěstitelskáKarma uživatele Jack_Herer - 29% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 137  

Příspěvek č. 22

To by mě teda zajímalo, jesli když budu teď furt hodně hulit, vymyslím něco mrtě chytrýho.
Nevím co mám k tomu říct, možná na tom že tráva podporuje růst buněk v mozku něco bude, ale spíše jsem v téhle otázce skeptický. Krom toho se mi zdá, že při velkém užívání mi tráva spíše buňky v mozku ubírá.

Old Post 12-01-2006 v 19:39 PM
Jack_Herer je offline   Profil uživatele Jack_Herer   Find more posts by Jack_Herer   Foto galerie člena Jack_Herer   Click here to Send Jack_Herer a Private Message   Add Jack_Herer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hawke
Stálý Člen

Karma uživatele Hawke - 84% PěstitelskáKarma uživatele Hawke - 84% PěstitelskáKarma uživatele Hawke - 84% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 129  

Příspěvek č. 23

Z logiky věci bych spíš tvrdil, že marihuana mozkové buňky odbourává...to sou mi ale věci

Kdykoliv, kdy chceš, seš volnej jak pták.
Jan Werich

!!! GardenGrow 2008 !!! - Nejvhodnější stát na pěstění - Násilí = SHIT! - Účinnost ganjové masti - Kouřit či nekouřit ?

Old Post 18-01-2007 v 17:15 PM
Hawke je offline   Profil uživatele Hawke   Find more posts by Hawke   Foto galerie člena Hawke   Click here to Send Hawke a Private Message   Add Hawke to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ona
Stálý Člen

Karma uživatele ona - 0% PěstitelskáKarma uživatele ona - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 80 

Příspěvek č. 24

diferencované nervové buňky se již nedělí, zaniknuvší nervová buňka proto nemůže být nahrazena novou buňkou(anatomie Čihák). další podobné formulace jsou prakticky v každé učebnici -histola, fyziola, neurola. vytvářet se mohou synapse nebo POMOCNÉ buňky - neuroglie. ale to není vždycky dobře - glie se zmnožují při mnoha onemocněních (třeba parkinson). tak sem na rozpacích. buď jde o špatný překlad nebo nám ve škole něco strašlivého tají

Old Post 19-01-2007 v 09:22 AM
ona je offline   Profil uživatele ona   Find more posts by ona   Foto galerie člena ona   Click here to Send ona a Private Message   Add ona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 697  

Příspěvek č. 25

ona: ako je nam vsetkym dobre zname,kazda veda sa vyvyja a to co bolo vcera pravde dnes uz byt nemusi a to co je pravda dnes uz zajtra byt nemusi.tie publikacie co uvadzas su z akeho roku?
Čihák : Anatomie 1, 1. vyd. 1987
Čihák : Anatomie 2, 1. vyd. 1987
Čihák : Anatomie 3, 1. vyd. 1997
Čihák : Anatomie 4 - Angiologie, 1. vyd. 1989
cize v "praveku"
tento vyskum bol publikovany niekedy v 2005,takze infose z neho su logicky aktualnejsie ako tie co uvadzaju publikacie tebou uvedene.
na tomto priklade je krasne vydiet ake oneskorene je skolstvo oproti praxi



TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 19-01-2007 v 13:17 PM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fakenick
Stálý Člen

Karma uživatele fakenick - 41% PěstitelskáKarma uživatele fakenick - 41% Pěstitelská

Registrován: Jul 2003
Příspěvků: 70  

Upozornění spatny preklad Příspěvek č. 26

musim dat ona za pravdu. Odvolava se sice na ne uplne nejnovejsi ucebnice (vyjimecne to nemyslim ironicky), ale profesori myslim v obraze jsou a ti by nam to na prednasce rekli. Ostatne ani v naprosto nove ucebnici neurologie o deleni neuronu neni nic. Vzdyt uz objev toho, ze se muzou diferencovane neurony delit by byl pomalu na Nobelovku! Podle me je spatnej preklad. Domnivam, ze v puvodnim textu bychom nasli neco o vzniku novych synapsich nebo neuronalnich spojeni a prekladal to laik.

I use GNU/Linux, because GNU/Linux is like a teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!

Jakou hodnotu mohou mít příspěvky od lidí, kteří nezvládají gramatiku 1. stupně ZŠ? Dyslexie a dysgrafie zas tak rozšířená není...

Old Post 19-01-2007 v 19:41 PM
fakenick je offline   Profil uživatele fakenick   Find more posts by fakenick   Foto galerie člena fakenick   Click here to Send fakenick a Private Message   Add fakenick to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 697  

Příspěvek č. 27

http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn8155

tam mas original,jo?
toto mam najradsej,ked si niekto mysli,ze za to ze mu to v skole povedali,ze to musi byt pravda.si myslis,ze ti profaci su vseveduci?ani ten najlepsi odbornik nemoze vediet vsetko so svojho oboru



TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 20-01-2007 v 22:09 PM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ona
Stálý Člen

Karma uživatele ona - 0% PěstitelskáKarma uživatele ona - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 80 

Příspěvek č. 28

2:CAESAR
tam nemas original,jo?
toto mam najradsej,ked si niekto mysli,ze za to ze si neco precte na internetu, ze to musi byt pravda.

to neni puvodni studie, je to clanek v popularne vedeckem casopise, neco na urovni 100+1. uroven clanku mimo jine prokazuje stat o prozacu. depresi nesnizuje rustem novych bunek, ale selektivni inhibici zpetneho vychytavani serotoninu ze synapsi. mechanismus, jak by nove bunky prispely ke snizeni uzkosti, mi neni jasny ,jestli to vis, prosim pouc me.
co se tyka zdroju a ucebnic, neurola vysla pred dvema mesici, na prednasky chodim letos, a protoze me neurola hodne bavi chodim na nepovinny seminar, ktery se tyka primo nervovych mechanismu uceni a pameti. svoje vyzkumy nam prezentuje doktor, ktery je se svym tymem primo provadi, sledovani vysledku prace jinych univerzit ma v popisu prace, o hipokampu se mluvi porad a normalne mele porad jen o novych synapsich a o rustu novych neuronu v mozku se ne a ne zminit. asi zarli, ze tak vyznamny objev neudelal on.
na neurologii mame profesora, ktery, predstav si to, cte odborne casopisy, jezdi na kongresy, kde jsou vyzkumy prezentovany. a neni to pouze teoretik, pracuje na klinice. asi nam neco tak prevratneho zatajuje s obavou, ze by to nase psychicke zdravi nemuselo unest.
toz tak....

Old Post 21-01-2007 v 01:19 AM
ona je offline   Profil uživatele ona   Find more posts by ona   Foto galerie člena ona   Click here to Send ona a Private Message   Add ona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
CAESAR
Stálý Člen

Karma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% PěstitelskáKarma uživatele CAESAR - 55% Pěstitelská

Registrován: Sep 2004
Příspěvků: 697  

Příspěvek č. 29

mmyslel som original toho clanku nie tej studie. a nasiel som ti aj tu studiu.na kongresy chodit moze,nikto nieje schopny vediet vsetko,dene je x novych veci,o ktorych sa ani nedozvie.
toto sa ti zda uz doveryhodnejsie?
http://www.jci.org/cgi/content/full...ourcetype=HWCIT



TABACEK 2006

WW 2006 OUT

Old Post 21-01-2007 v 10:44 AM
CAESAR je offline   Profil uživatele CAESAR   Find more posts by CAESAR   Foto galerie člena CAESAR   Click here to Send CAESAR a Private Message   Add CAESAR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ona
Stálý Člen

Karma uživatele ona - 0% PěstitelskáKarma uživatele ona - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 80 

Příspěvek č. 30

2:yavar
.. eh .. no uz to asi bude tak ze to tak nebude
,,prevratne "vyzkumy tykajici se oblasti allocortexu a neogeneze existuji, ale s rozdilnymi vysledky, takze pro me zatim nejsou relevantni.
tahle konkretni studie mi vadi tim, ze je postavena na predpokladu, ktery neni bezpochyby potvrzen.

Old Post 22-01-2007 v 16:51 PM
ona je offline   Profil uživatele ona   Find more posts by ona   Foto galerie člena ona   Click here to Send ona a Private Message   Add ona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ona
Stálý Člen

Karma uživatele ona - 0% PěstitelskáKarma uživatele ona - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 80 

Příspěvek č. 31

2:yavar
me je to fakt fuk, ver si cemu chces, neurologickou tematiku budu konzultovat s lidma, kteri o ni maji prehled, tedy pri svem stazovani na neurologicke klinice a ne s tebou na groweru. invektivy si nech, je to zbytecne, taky do tebe nerejpu, ze o studiich na tema neurogeneze nevis nic. az budu potrebovat poradit s hnojenim, tak se ozvu.

Naposledy upravil ona 23-01-2007 v 12:20 PM

Old Post 23-01-2007 v 11:18 AM
ona je offline   Profil uživatele ona   Find more posts by ona   Foto galerie člena ona   Click here to Send ona a Private Message   Add ona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ona
Stálý Člen

Karma uživatele ona - 0% PěstitelskáKarma uživatele ona - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 80 

Příspěvek č. 32

ach jo, nebavis me, nepobiram o co ti jde.
a caesar (mimochodem budouci medik, vid caesare? )se umi obhajit sam, tebe k tomu rozhodne nepotrebuje, vyrikali jsme si nazory via pm a K- neni ode me. podepsat se umim.
ted nemam cas, abych ti udelala vycuc studii tykajicich se neurogeneze, ale casem ti to poslu.
i kdyz podle tve prezentace predpokladam, zes obetoval nekolik desitek tisic za odber odbornych casopisu a za pristup k vyzkumum nekolik let zpatky a mas prehled a vis takovou samozrejmost, jako: jake jsou metodiky zjistovani narustu bunek a ze narust nejde dosud spolehlive prokazat, ani kterych bunek by se mel konkretne tykat, ze existuje studie tykajici se antidepresiv a jejich pusobeni na turnover neuronu, ze se predpoklada, ze muze dojit ke stimulaci proliferace hipokampalnich progenitorovych (coz neni totez jak diferencovany neuron) bunek (ve vrtvach CA1, CA3), ze k teto teorii existuji synergisticke, ale i antagonisticke studie, ze neni ani prokazan, respektive chybi neurofyziologicky nebo biochemicky dukaz vzniku deprese......
za stejne samozrejme predpokladam, ze sam studujes vysokou skolu, podilis se na vyzkumech a tedy je ti jasne, ze kliniky nove vyzkumy sledovat musi, spolupracuji s jinymi tymy a jsou pochopitelne v obraze.
pokud tato problematika nekoho zajima a nemysli si, ze sem uplnej debil, ze yavare, tak pm.
stejne tak pro ty, kteri maji pripominky k me osobe, znalostem, iq, gramatice,sexualni orientaci a velikosti prsou, prosim via pm.
a pro yavara nakonec. kdyz chces nekomu oponovat, musis mit aspon priblizne stejne znalosti jako on. pro zacatek doporucuju klinickou neurologii, obecnou cast od amblera.
po dvou prectenych studiich polemizovat o smerech vyzkumu a jejich relevantnosti je nesmysl. stejne jako zpochybnovat znalosti a prehled profesora, ktery se neurologickym vyzkumem ctyricet let zabyva.

Old Post 24-01-2007 v 16:07 PM
ona je offline   Profil uživatele ona   Find more posts by ona   Foto galerie člena ona   Click here to Send ona a Private Message   Add ona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:06 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7442060 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív