Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
I přes riziko možného opětovného výskytu třásněnek jsem substrát použil znovu a samozřejmě už jsem objevil pár poškozených listů v dolní části a samozřejmě bílé a černé tečky od třásněnek, takže dnes proveden první postřik s vertimec EC 1.6
Sorry, ale nechápu, proč??? Proč substrát s třásněnkama??? Ty jseš fakt jelito 😁 v tomto stádiu to vidím na chemii a to beztak v kombinaci s roztočema 😉
Protože me nikdo nedokázal vysvětlit jestli žijí i v substrátu...takže jsem si musel zjistit sám, že asi ano 😀no každopádně už jsem to postrikal chemií jak už jsem psal vertimec 1.6ec...jsem v 8 dni květu, takže cajk, ještě to Šplíchnu jednou a pak to několikrát oplachnu ještě vodou aby jsme nehulili chemky
Tak dneska začíná třetí týden... Ještě nějaký ohýbačky proběhnou určitě a brzy otrham ty spodní větvičky a listy... EC dávám 1.6-1.8 a ph 5.8-6.0
Po trasnenkach ani památky, takže vertimec zabral... Už jsem 3x oplachoval vodou... Abych to svinstvo dostal dolů, nechci to pak oplachovat až budou palice, aby to ještě nechytlo plíseň
U těch chemických přípravků jsem měl vždy problém, že mi sice zabral, ale po dvou týdnech se objevily nové třásněnky.. je to strašný svinstvo tak držím palce aby tvé ošetření bylo trvale aspoň pro toto kolo
Fakt? No tak doufám že se nevrátí... Zase bych to musel řešit tabákovým výluhem... Což se mě taky nějak nechce, ale když by nebylo zbytí.....no na další kolo dám už určitě kokos novej... Akorát Teda používám ty textilní květináče, tak doufám, že třeba nebudou zalezli aj v tom... Ale vždycky je namočím do vysoce koncentrované vody s peroxidem... 30% jenom to šumí vždycky, tak snad by je to zahubilo, i když vajíčka bývají většinou hodně odolná...
Dnes provedeno tedy nakonec odlisteni a odstranění neperspektivnich větviček, foto 3 a 4 krásná ukázka toho jak si kytička s menší oporou dokáže sama uzdravit zranění v podobě zlomené větve
Jj jde to, ale už párkrát nerozdychala, většinou, když se zlomila úplně... Pak to trvá dlouho a musí být vysoká vlhkost aby to přežila, poslední dobou jsem to řešil tak, že jsem na ni navlekl igelit sáček s pár kapkami vody a stáhl drátem.. Pak se pěkně chytla
Tak dnes 17 den květu, opět si říkám že už dnes opravdu naposledy ohybam, ale vím že to pravda zase nebude 🤔🤔😂 myslím si, že prostor se podařilo dobře zužitkovat už teď, ale ještě dávám šanci menším větvičkam prodat se na světlo, než je nadobro odstraním... Jinak vše cajk, listy krásně zdravé... Ani flicek, mám z jich radost z holek nezbednych