Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
4.den po přepnutí. Už se mi zase vrací obava, že nestihnu vyplnit prostor Trošku mi hapruje ph, asi by to fakt chtělo odstátou vodu vždy nechat den probublat.
Trošku mám obavy o kořínky. Je to takhle v pohodě? Po přepnutí už mi nepřišlo, že by ještě povyrostly.
Dnes jsem koukal na kořeny a u dvou kusů jsem našel takový průhledný sliz na částech kořenů. U největšího kusu teď velký nárůst nových kořínků a u těch dvou nic. Byly i nějaké tmavší, tipnul jsem to na začátek hniloby kořenů.
Každou zvlášť jsem nechal cca. hodinku vymáchat ve vodě s peroxidem - kolem 10ml/l. Kýble pořádně vypláchnul několikrát peroxidem a horkou vodou a namíchal nový roztok s trochu vyšší koncentrací rhizotonicu a enzymů. Kořeny jsem sprchnul ještě vlažnou vodou a pak šli do nového. EC jsem tentokrát dal pro začátek nižší 1.5, PH stále 5.8. Pokud budou mít větší hlad, tak jim tam přileju větší porci.
Jinak k vysokému EC, ta největší mrcha, která je úplně od začátku favorit mi za poslední dva dny schodila roztok z 1.7 na 1.5. U ostatních se teď konstantně drželo 1.7, takže by to mělo sedět.
Největší kus brutálně sílí, kořeny už zabírají půlku nádoby a vyplňuje mi krásně prostor, který nestihly vyplnit ostatní.
Ty obavy s kořeny se mi nejspíš potvrdili, ale sliz pomalu ustupuje a holky vyhazují spoustu nových kořínků (přikládám foto). Pro jistotu jsem objednal Piranhu od AN, tak jim tam přileju.
Tu největší jsem trochu seříznul, měla strašně moc vrcholů těsně vedle sebe, tak abych předešel plísni v pozdní fázi květu. Při další výměně roztoku už taky začnu hnojit květovým hnojivem.
Hniloba je pryč, Piranha zafungovala perfektně. Nalil jsem to do roztoků, pak jsem dva dny vůbec neměl čas jen otevřít box. Po 2dnech absolutně žádná známka po hnijících kořenech, naopak jsem sledoval explozivní narůst nových kořínků.
Jinak už to vypadá pěkně, prostor celkem slušně zaplněnej bych řekl. 3kousky jsem vypodložil, rozdíl ve výšce byl cca 5-10cm, teď jsou vrchy ve většině +- ve stejné výšce. Taky jsem už vyměnil růstový hnojiva za květový. U 2ks zkouším AN BIG BUD, u 1ks cannaboost.
Fotky nic moc. Za prvé nemám dobrou techniku a za druhé jsem na focení neumětel. Někdy to zkusím vyfotit hned po západu sluníčka, ale většinou ten čas netrefím
Holky valej parádně, už naházely paličky, růst mi přijde že už skončil. Pořád se trochu peru s PH, doladím to na 5.8 a po 2dnech jsem vždy kolem 6.1, 6.2. Nevidím v tom žádnej velkej problém, holky vypadaj spokojeně. EC teď držim kolem 1.8-1.9.
Také jsem si pořídili nový PH metr a to Milwaukee PH 55 Martini. Cenim 2bodovou kalibraci a konečně taky teplotu roztoku. Byl jsem v příjemném překvapení, že roztok se mi drží kolem 19-20C, což je podle mě ideální.
Také jsem prováděl zatím 2 preventivní postřiky Biotonem, pro vyloučení napadnutí padlím, které mě minulé dvě kola trochu potrápilo.
EDIT:
Browser: Dal jsem ti negativní karmu za těch asi 15kokotů v jednom příspěvku. Lepší by bylo, kdyby si se zamyslel nad tím, co tu dokážeš napsat, než rozdávat karmu za karmu Tvoje vlákno neřeším, i když si o tom myslím svý, tak si u toho mohl taky zůstat.
Po týdnu jsem opět nahlédl do stanu a byl jsem příjemně překvapen. Trochu jsem se bál, že se obsluha beze mě nezvládne (ta největší momentálně cca 2l roztoku denně), ale vše v nejlepším pořádku.
Krásně se mi tu zelená, prvně věřím v to, že budu okolo g/w, pokud se fáze nafukování nepokazí. Voní to fakt trávově, takovej ten sativovej odér a lepí to jak blázen.
K roztoku:
Teplota se mi stále drží okolo 19-20C.
PH: Už se s tím moc nemrcasím, snažím se trefit nejblíže k 5.8, ale za vše od 5.5-6.1 jsem rád.
EC: Dnes nový roztok, hnojiv stejně jako předtím, obohaceno o PK13/14. Tedy zvednuto na 2.1. (Takhle ho budu držet dva týdny a pak už klesáme).
Pár poznatků k testovaným hnojivům:
Cannaboost - zatím žádný velký rozdíl nevidím, ale těžko říct. Uvidíme ke konci, měl by snad i "zlepšovat" funkci PK.
Big bud - Palice jsou opticky větší, přijde mí že mají více pestíků. Rozhodně to něco dělá a za ten prajs koupím příště zas.
Porovnaval jsem foto z 20 dne a mame to na chlup stejne jen mas hezci fotku nez ja
Hydro je fascinujici jel jsem ho dvakrat jednou klony od gue grep puff sativovy pheno a masakr mame se na co tesit docela bych ochutnal rozdil mezi hlinou a hydrem muzem se domluvit jestli by si mel zajem vymenit treba g at to frci
Na holky teď docela seru, PH i EC mi posledních pár dní trochu ulítlo. Byl jsem línej to celý vyndavat z boxu, tak jsem to jenom dolejval vodou s upravenym PH. Zítra vše napravím a vyměním komplet roztok. PH teď bylo hociněkde mezi 5.4 a 6.3 a EC cca 2 až 3
Jinak v boxu vše vypadá ok, listí krom pár teček na pár listech a hodně lehce připálenejch špiček nic.
To riskmc:
Hele, už jsem nad tím přemýšlel, měl jsem v plánu ti napsat. Dohodneme se přes PM, já jsem pro
Dnes jen rychle bez fotek.
Měnil jsem dnes roztok, až na 1kus se dostalo na všechny. Teda, byla to síla. Chvíli jsem myslel, že si s tím vůbec neporadím. Po vyndání z boxu se mi to roztáhlo do všech stran, větve mají problém udržet ty palice jenom trochu vzpřímeně. Na jednu stranu jsem strašně rád, protože tohle kolo je tak o 200% lepší, než to předchozí. Na stranu druhou, dnes je to naposled, co jsem je vytáhl z boxu. Příště už to nepůjde, takže roztok jen dolejvat a nebo vysát hadicí z kýble.
Do teď mi stačili 2yo-ya, po vrácení do boxu už jsem musel aplikovat všechny co mám. Je tam teď absolutní chaos
No aspoň jsem hodil hodnoty do normálu.
PH 5.8
EC vrcholných 2.1
Teplota roztoku 19-20C
Jinak jsem do teď neuváděl co tam leju, takže pro všechny stejnej základ:
Canna: Aqua Flores, Rhizotonic, PK13/14,
AH: Enzymes
+1 testovací Cannaboost (250ml lahvička už u konce)